Ennen hiljentymistä jaan teille vielä ihanan kesäisen valkosuklaajuustokakun ohjeen, jos teiltä vaikka puuttuu juhannuksen ruokapöydästä jälkiruoka. Tämä valkosuklaajuustokakku on helppo valmistaa ja sen ehtii tehdä muutamaa tuntia ennen tarjoilua.
Tarvitset:
160g Bastogne -keksejä
80g voita
400g maustamatonta tuorejuustoa
7 kpl liivatetta
200g valkosuklaa
2dl Flora vispikermaa
1 rkl sokeria
1 limen mehu
marjoja
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Murenna keksit ja sulata voi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksi-voi seos pohjalle ja laita jääkaappiin. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri. Notkista tuorejuusto ja yhdistä kerman kanssa. Yhdistä jäähtynyt suklaa kerma-tuorejuusto seokseen. Kiehauta yhden limen mehu kattilassa ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita liivatteet ohuena nauhana massan joukkoon. Kaada vuokaan ja anna hyytyä vähintään kolme tuntia. Koristele kakku marjoilla.
Ihanaa juhannusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä toki kommenttia! :)