Sattuipa mukavasti viikolla, että anoppini oli tulossa meille lastenvahdiksi ja edellisenä päivänä sainkin viestin tarvitsisinko raparperia. Totta kai mulle raparperi kelpaa, sehän suorastaan kuuluu alkukesään!
Muutamasta varresta sai kummasti taiottua vaikka mitä! Ensin keittelin perinteistä raparperikiisseliä, joka maistui ainakin minulle aamu- ja iltapalaksi. Alisa ei sen sijaan ollut siitä niin kovin innoissaan ilmeisesti.
Raparperista piti tietenkin tehdä myös piirakkaa! Monet tykkäävät mehevistä ja kosteista raparperipiirakoista, mutta oma suosikkini on varsin rapea raparperipiirakka. Piirakan pohja on perinteinen muropohja ja pinnalle ripottelin kauramuruseoksen. Rakenne on hieman keksimäinen.
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
5 dl raparperia
100 g voita
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
Piirakan kanssa piti tietenkin saada jotain juotavaa, joten kaveriksi keitin raparperi-mansikkamehua. Mehun valmistus on äärimmäisen helppoa ja nopeaa. Laitoin kattilaan 5 litraa vettä, mansikoita, raparperipaloja ja sokeria. Keitin noin vartin ja maistoin mehua, tässä kohtaa voi tarpeen mukaan lisätä sokeria oman maun mukaan. Vartin jälkeen puristin joukkoon vielä sitruunan mehua ja siivilöin sattumat pois. Kunnollinen jäähdytys ja lopuksi vielä muutama pakastemansikka jääpalaksi!
Mikä on sun mielestä paras raparperiherkku?
Nam! Täytyy ens viikolla käydä mummulta hakemassa raparperia. Siitä saa tehtyä niin monenlaista. :)
VastaaPoistaKäy ihmeessä! :)
PoistaTuli vesi kielelle kun näin kuvan piirakasta 😀 raparperikeitto on mulle varmaan se lemppari ! Jos haluat intiimin katsauksen meidän pikkuperheen arjesta käy kurkkaa https://mutsinmaailma.wordpress.com
VastaaPoistaKiva kuulla! :) Käyn ehdottomasti tutustumassa!
Poista