lauantai 6. elokuuta 2016

Helppo mustikka-marenkipiirakka

Meidän pihan läheisyydestä löytyy hyvät mustikka-apajat, joten tällä viikolla päätimme Alisan kanssa pistää saappaat jalkaan ja lähteä kerämään marjat piirakkaa varten. Olen ennenkin tehnyt näitä marenkipiirakoita, mutta se on vaan niin hyvää! Piirakka on helppo tehdä tällaisenäänkin, mutta mikäli ei ehdi itse tehdä muropohjaa, voi hyvin käyttää kaupan pakastetaikinaa. Piirakka maistuu hyvin vielä seuraavanakin päivänä, mutta pakastaa marenkia ei oikein voi, joten se kannattaa valmistaa vasta tarjoiltaessa.


Muropohja
150g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte
5-6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

Marenki
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria


* Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kananmuna joukkoon.
* Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
* Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.

*Kun piirakkapohja on saanut väri sekoita perunajauhot ja sokerit mustikoihin ja kaada pohjan päälle.
* Paista piirakkaa 15 minuuttia.
* Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lopuksi lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.
* Pursota tai levitä marenki piirakan päälle ja paista vielä muutama minuutti, kunnes marenki on saanut väriä.
*Nauti liian monta lautasellista kuten minä.

Makeaa lauantaita! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)