Tänä päivänä uutisoidaan todella paljon lasten ja ylipäätään aikuisten ruokailuun liittyvistä aiheista. Mitä on hyvä syödä ja mitä ei. Suositukset vaihtuvat ja perässä ei meinaa pysyä, vanhemmat yrittävät parhaansa tarjotakseen lapsilleen mahdollisimman hyvää ja terveellistä ruokaa.
Äidin potevat huonoa omatuntoa, mikäli antavat joskus purkkiruokaa lapselle. Itsekin olen potenut. Miksi? Miksi purkkiruokaa pidetään huonona vaihtoehtona lapselle? Minulla kävi tuuri ja pääsin blogin kautta tutustumaan Nestlén tehtaalle Turussa ja näkemään ja kuulemaan, miten Piltti-lastenruokaa valmistetaan. Jännä muuten, että juuri kukaan ei myönnä ääneen, että meillä syödään valmiita lastenruokia kun globaalisti Suomessa syödään paljon purkkiruokaa. ;)
Piltti nimellä lastenruokaa on tehty jo vuodesta 1961 alkaen ja Turun tehdas on Suomen ainoa lasten purkkiruokaa valmistava tehdas, mistä vuosittain tulee 80 miljoonaa lastenruokapurkkia. Oli muuten todella jännittävää tajuta, että Piltit tulee 10km päästä meidän kodista..
Piltin väki on ottanut onkeensa äitien mielipiteistä ja vajaa vuosi sitten laitettiin liikkeelle uusien Piltti Ensimaut -tuotteiden kehittely. Äidit toivoivat muun muassa seuraavaa:
*Vain 1-2 raaka-ainetta*
*Luonnollisia aineita*
*Ei lisättyä sokeria*
*Ei lisättyä tärkkelystä*
*Mahdollisimman korkea hedelmä-/vihannespitoisuus*
Ihan kuin minun toiveita! Juuri siihen suuntaan lastenruokien toivoisin menevän jatkossa.
Tiedättekö miten paljon lastenruokia testataan ennen kuin ne päätyvät lautaselle?
Ensin pienemmässä kotikeittiössä testataan makuja ja koostumuksia tuotekehittelijöiden kesken kymmeniä kertoja. Tämän jälkeen tehtaassa tehdään tehdaskokeet ja kun ne ovat lanseerausvaiheessa, tuotteet lähtee vielä Piltin makuraadille arvioitavaksi. Makuraati on lahjomaton ja asiantunteva, kuuluuhan siihen kaikkiaan tuhansia eri-ikäisiä lapsia.
Lastenruoassa kaiken perusta on raaka-aineet. Kaikki raaka-aineet eivät todellakaan sovellu lastenruokaan ja turvallisuustaso aikuisten ja lastenruoassa on ihan eri. Piltillä on omat sopimusviljelijänsä, joilla on tiukat kriteerit ja tarkka valvonta. Suomessa sopimusviljelijöitä on 12 kappaletta ja näillä tiloilla viljellään esimerkiksi perunaa, porkkanaa, hernettä ja sipulia. Toki osa raaka-aineista tulee ulkomailla, esimerkiksi banaania on hiukan hankala kasvattaa täällä Suomessa.
En ollut juurikaan tullut ajatelleeksi lastenruoassa tätä puolta, ennemminkin ajattelin, että se vain tulevat jostain kauppaan. Mutta, että sen Piltin porkkana voidaan jäljittää tietylle pellolle, ties vaikka olis teidän naapurin pellolta. Suuri yllätys oli myös se, että raaka-aineet käydään tehtaassa KÄSIN läpi... Tämän lisäksi pitkin linjaa on tietysti metallinpaljastimia, siivilöitä, magneetteja ja muita laitteita joilla ehkäistään vierasesineiden joutuminen lastenruokiin.
Vierailu tehtaalla oli käsittämättömän mielenkiintoinen näin äitinä. Ehdottomasti yksi kiinnostavimpia juttuja, mihin olen blogin kautta päässyt. Itsekin olen joskus skeptisesti ajatellut lastenruoasta, joten oli hienoa päästä omin silmin näkemään mistä sitä sosetta oikein tulee.
ARVONTA!
Yhteistyössä Piltin kanssa arvon myös teidän lukijoiden kesken kaksi tuotepakettia, mihin on valittu monipuolisesti Piltin tuotteita. Palkinnosta löytyy myös näitä ihan uusia Ensimaut - sarjan tuotteita!
Osallistumaan pääset joko täällä blogissa tai Facebookissa tai vaikka molemmissa!
Kommentoimalla tätä postausta saat yhden arvan.
Mikäli olet jo tai liityt lukijaksi täällä tai Facessa, saat kaksi arpaa.
Ihan vaan tavismutsin Facebook-sivulta löydät siis toisen arvonnan!
Arvonta päättyy 16.10.2016 klo. 21.00!
Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti, jätäthän sähköpostiosoitteesi kommenttiboxiin!
*Postaus toteutettu yhteistyössä Nestlén kanssa*