perjantai 11. maaliskuuta 2016

Someoksetukset

Viime aikoina olen törmännyt muutamiin todella raivostuttaviin ja ärsyttäviin asioihin somessa. Ajattelin listata tähän niistä muutaman.
 • Toisten haukkuminen. Ai saakeli. Mikä saa aikuisen ihmisen haukkumaan ja arvostelemaan toisia? Näihin törmää facebook ryhmissä, blogeissa jne... Uusin ärsytystä aiheuttanut haukkumispaikka on Etuoven facebooksivu. Sivustolla julkaistuissa asuntoilmoituksissa porukka käy arvostelemassa "hyi mikä sisustus" "sisustuksen kuuluu olla värikäs" "sisustuksen kuuluu olla valkoinen" "sisustuksen kuuluu olla vihreä"... En tiedä onko näille kommentoijille asuntokaupassa tuttua, että harvoin se saakelin sisustus siihen kauppaan kuuluu. Ihan pakko kysyä, että mitä joku saa siitä kun arvostelee ja haukkuu toisia? Mun äiti opetti mulle joskus, et jos ei oo mitään hyvää sanottavaa niin kannattaa olla hiljaa.

 • - Dialogi: 
  • Eka
  • Toka
  • Hei daa, vähäks noloo kommentoida noin, urpåt... 
Eka, toka, maikkarin chat, mikähän mahtaa olla viive ja juontaja näytä tissit! Ensinnäkin, ärsyttäviä nuo eka, toka, kolmas kommentit, mut aina löytyy myös se, joka jaksaa huomauttaa siitä. Mun tulee aina maikkarin chatti mieleen. :D

 • Mä seuraan instagramissa aika montaa näyttelijää, muun muassa Salkkareista. Joka kerta kun mä erehdyn lukeen heidän kuvien kommentteja niin siellä on joku sekoittanut todellisuuden telkkarin. Ei tää sinänsä oo oksetus, mut pirun ärsyttävää. :D Paras kommentti, jonka oon joskus lukenut oli kirjoitettu Salkkareissa Mariannaa näyttelevän Oonan kuvaan "Marianna sä et oo Heidi! Usko jo senkin hullu!!" Ai hitsi mä putosin kun luin sen..
 • Ihmiset, jotka jakaa Facebookissa tai muualla somessa ihan kaiken.. Vaikka mä kirjotan julkista blogia, niin kyllä mä silti jaksan ihmetellä niitä jotka kirjottaa johonkin 30000 hengen ryhmään omia yksityisiä asioitaan. Itse ainakin koitan kirjoittaessa pitää mielessä, että mun blogia/facebookia yms saattaa lukea mun äiti, tädit, mummu, tuntemattomat, työkaveri, naapuri, päiväkodin täti, anoppi jne... Ne on myös hyviä tapauksia, kun joku haukkuu 30000 hengen ryhmässä jotain kaveria/naapuria/randomia tms ja sit ne seuraavalla viikolla ihmettelee, et miten ihmeessä nyt se haukkumisen kohde oli saanut tietää asiasta.. 

 • Yleinen mielensä pahoittaminen. Paras esimerkki: Kuuluin yhden tv-ohjelman faniryhmään ja joku pahoitti mielensä kun toinen päivitti iltaisin ryhmään millaisia eväitä hänellä on kun hän katsoo kyseistä sarjaa... Joo, ei muakaan ihan kiinnosta toisen eväät, mutta en mä kyllä jaksais siitä kenellekkään henkilökohtaisesti valittaa. :D

 • Lähdekritiikin puute. Kaikki saa tietenkin olla mitä mieltä tykkää, mutta hieman ärsyttää muun muassa Facebookissa totuutena jaetut "uutiset", joissa ei ole totuuden häivääkään. 
Kunnon avautuminen piristää aina. :D

Löytyykö teiltä someärsytyksiä listan jatkoksi? 

4 kommenttia:

 1. No mä kyllästyin fb-ryhmissä siihen kun joidenkin tiettyjen nimien piti aina se oma eriävä mielipide tuoda esille ainoana oikeana mielipiteenä. :D Eivät siis vaivautuneet ikinä kommentoimaan jos olivat samaa mieltä, mutta aina sama nimi päsmäröimässä eri mielipidettä. Ja siis saa olla eri mieltä, mutta se tyyli miten sen kertoo. Somessa ois kiva keskustella, mutta monet torppaa keskustelut sillä, että minä olen oikeassa ja te muut väärässä, antakaa olla. :D Alko hippasen ärsyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama juttu! En kans paljoa jaksa lueskella mitään juttuja kun tulee vaan huonolle tuulelle. :D

   Poista
 2. Hyviä oksetuksen kohteita! Itse vihaan toisten haukkumista - missä tahansa!

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)