torstai 31. maaliskuuta 2016

Mistä meillä lipsutaan?

Ennen loin itselleni tiukkoja sääntöjä vanhemmuuden suhteen ja koin huonoa omatuntoa, jos niistä lipsuttiin. Halusin olla täydellinen äiti, siis sellainen joka kasvattaa itse taaperon ruokien raaka-aineet ja kokkaa niistä herkullista kotiruokaa, keksii aina kehittäviä virikkeitä, on jokaisessa asiassa aina johdonmukainen, eikä koskaan lipsu tai mene sieltä, mistä aita on vähän matalampi.

Nykyään osaan ottaa jo hieman rennommin ja etenkin nyt kun en enää ole täyspäiväinen kotiäiti, meillä joudutaan lipsumaan joistakin asioista välillä ajanpuutteen takia. Mistä asioista meillä sitten lipsutaan? :)


* Ruokarytmi. Vaikka olen pyrkinyt pitämään suht tarkkana meidän ruokarytmin, välillä tästä kuitenkin joutuu hieman joustamaan. Välillä myös ateriat saattaa vähän vaihtaa paikkaa. Esimerkiksi viikonloppuisin saattaa lounas olla hieman kevyempi ja välipala taas ruokaisampi.

* Valmisruoat. Ennen vannoin, ettei meillä syödä eineksiä, nyt olen välillä lipsunut aiheesta. En vain jaksa joka ilta tehdä seuraavalle päivälle valmiiksi ruokaa, sillä olemme kotona yleensä noin viiden aikaan ja juuri tuolloin olisi Alisan ruoka-aika. Joskus kiireessä turvaudun eineksiin, onneksi niistäkin on nykyään saatavilla ihan hyviä vaihtoehtoja, eikä pelkkiä lisäainepommeja.

* Nukkumaan meno. Taaperon unikoulu -postauksen jälkeen meillä aloitettiin lempeä unikoulu (kerron tästä lisää myöhemmin). En kuitenkaan edelleen pidä Alisalla mitään tiettyä kellonlyömää, jolloin hänen pitäisi mennä nukkumaan. Pyrimme siihen, että hän menisi noin klo. 20 nukkumaan, mutta aina se ei toteudu. Riippuen päivästä, hän saattaa välillä mennä nukkumaan 19.15 tai vasta klo. 21.00. Toistaiseksi tästä ei ole koitunut ongelmaa, koska Alisan ei aamuisin tarvitse herätä kovin aikaisin, joten emme ole joutuneet herättelemään häntä kesken unien, vaikka nukkumaanmeno joskus vähän venähtäisi.

* Kännykkä. Vaikka olen lähtökohtaisesti sitä mieltä, ettei taaperon tarvitse tuijottaa puhelinta, tablettia, telkkaria tai muuta ruutua, sorrun silti välillä viihdyttämään Alisaa esimerkiksi youtube-videolla tai kännykän kameralla. Pyrkimys on kuitenkin, ettei ruutuilu olis jokapäiväistä ja kerrallaankin vain muutamia minuutteja.


Mistä teidän perheessä lipsutaan vai lipsutaanko mistään? :)

7 kommenttia:

 1. Lipsuminen on kivaa, aina silloin tällöin. :) Tosin nukkumaanmeno ajoista ja päikkäreistä pidän tarkasti kiinni kun se kostautuu muuten yliväsymyksenä. Me tykätään kattoa youtubesta Tyttö ja karhua venäjänkielisenä. Ne ei oo ku reilu 6min jaksoja, hyvä hätävara jos autossa menee hermot tai jossain pitäs viihtyä vielä hetki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) Meillä ei onneks enää hirveen usein tuu tuota yliväsymystä, mut päikkäreistä pidetään kyllä tiukasti kans kiinni ettei ilta mee ihan plörinäks...:) Hyvä vinkki nuo pätkät, pitää tutustua niihin!

   Poista
 2. Hih, kyllä mä olen niin hyvä lipsumaan että taidan olla aika lipevä jopa etten sanois :D Mistään turvallisuus asioista ei voi lipsua, se on varmaan ainut missä en millään tasoa lipsu.
  Tuossa IraV:n kommentissa tarkottaa varmaan Mashaa ja Karhua, olettaisin :D Se sarja näkyy myös Viaplaylla ja on kyl tosi kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just se, löytyy Masha ja karhu tai Tyttö ja karhu nimellä ainakin youtubesta. :)

   Poista
  2. Juu turvallisuudesta ei parane lipsua, mut muuten välillä ihan hyvin voi! :) pitää kyllä pitää tuo masha ja karhu mielessä. :)

   Poista
 3. Ihania kuvia-♡
  Minä olen aika tiukkis, ikkä ehkä joustaa helpommin.
  Nukkumaanmeno ja herkuttelupäivät taitavat olla niitä yleisempiä meillä:)

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)