lauantai 26. joulukuuta 2015

Meidän joulu

Huhhuh! Joulu on lähes ohi, mutta onpahan ollutkin ihana joulu. Voin kyllä valehtelematta sanoa, että paras joulu ikinä. Ei tässä joulussa mitään kovin erikoista ollut, mutta jotenkin vain kaikki meni nappiin. Ehdimme viettää paljon aikaa yhdessä molempien perheiden kanssa, ruoka oli hyvää, lahjat tuntuivat osuneen kaikin puolin nappiin. Yksi tärkeimpiä asioita varmasti oli myös tunnelmallisuus ja kiireettömyys. Mutta sen pidemmittä lässytyksittä kuvat kertokoon enemmän:


Aattoaamuna tontut olivat jättäneet paketteja kuusen alle. Alisa oli niitä innokkaasti heti tutkimassa, ennen jo kun me olimme Samulin kanssa päässeet sängystä ylös.Kuusen alla oli muutama paketti jokaiselle ja niitä sitten kilpaa auottiin. Alisan paketeista paljastui muun muassa dubloja, tunneli, popin raitasetti, pari himoitsemaani Ikean pehmolelua, muumikylpylelut, kirja ja Gugguun vaatesetti. Samulin paketeissa taas oli minun ostamani lompakko rikkoutuneen tilalle ja Kummeli-kirja. Mainittakoon, että kirja oli aika riskaabeli lahja, sillä Samuli ei yleensä pahemmin lue kirjoja. Tiesin kuitenkin hänen olevan kova Kummelifani, joten uskalsin ottaa riskin. Tietenkin halusin myös itse lukea kirjan, koska tykkään Kummeleista itsekin. Niinhän siinä kävi, että sain vilkaista kirjaa ensimmäistä kertaa vasta joulupäivän aamuna, jolloin Samuli oli lukenut jo koko kirjan alusta loppuun. Lahja oli siis onneksi todella tykätty. Yhteiseksi lahjaksi saimme Iittalan laseja, jotka tuli tarpeeseen, sillä juuri vähän aikaa sitten yksi meidän sarjasta meni rikki. Mitäpä paljastui sitten mun paketista? No se varsi-imuri!! Mutta ei se Electroluxin malli, josta mainitsin toivepostauksessa vaan parempi ja tehokkaampi Boschin versio. Perheemme insinööri oli tehnyt tarkkaa tutkimusta, mikä olisi paras vaihtoehto ja päätyi tähän. Meni kyllä niin nappiin valinta, vaikka tiedänkin, että Samuli inhoaa lahjojen ostamista. :D Meillä on kyllä aika ahkeraan imuroitu myös joulunpyhinä. Luulen, että meidän vanha imuri saa väistyä kokonaan tämän uuden tieltä, sillä tämä soveltuu täysin suurempaankin käyttöön kuin pelkästään rikkaimuriksi. Huh, kehuinko tarpeeksi mun lahjaa ja miestä? Taidan olla edelleen aika innostunut imuristani. :D

Samuli syventyi heti kirjaansa.

Alisa oli myös innoissaan uusista leluistaan.

Oikein arvasi äiti ja isä, tunneli oli aika hitti. :)
Mun imuri ja tonttu. :D <3
Lahjojen jälkeen oli riisipuuron vuoro. Alisallekin maistui ja hän on syönyt sitä kylmänäkin vielä joka päivä. :D Puuron jälkeen pukeuduimme hieman juhlavammin ja lähdimme anoppilaan. Hauskaa muuten, että tuo Alisan punainen mekko oli hänellä viime joulunakin ja edelleen mahtuu. :)


Neulepaita - H&M, Neulehame - Kappahl, Sukat - Tommy Hilfiger

Valitsin mahdollisimman mukavat vaatteet itselleni, jotta ruoan jälkeen vaatteet eivät kiristäisi ikävästi. :D

Pipo - Silverjungle, Takki - Zara, Tossut - H&M

Mekko - Tutta, Leggingsit - H&M, Neuletakki - Kappahl Newbie

Anoppilassa söimme jouluruokaa, vietimme aikaa yhdessä sekä avasimme tietenkin lisää lahjoja. Alisa sai ainakin vaatteita, kirjoja, korun ja mitähän vielä, en edes muista kaikkea. Samulin kanssa saimme muun muassa Star Wars dvdn (joku tainnut lukea mun blogista, etten ole niitä ennen nähnyt ;D), lautapelin, suklaata, juotavaa ja maustettuja oliiviöljyjä pari pulloa.


Mulla on tosi paljon aatolta tällaisia isi - tytär kuvia, enkä osannut enempää karsia niistä, kun ne olivat vaan niin ihania Niistä ehkä paistaa se onnellisuus, mikä oli meidän joulussa vahvasti läsnä. <3Joulupäivänä oli meidän vuoro emännöidä ja isännöidä jouluateriaa mun vanhemmilleni ja siskoilleni. Olin valmistellut jo pari päivää ruokia ja täytyy sanoa, että melko onnituneita niistä tuli. Sattui kyllä myös pari kommellusta. Tarkoitukseni oli pursottaa kananmunan puolikkaiden päälle katkaraputäyte, mutta jostain syystä se oli melko ohutta, eikä näin soveltunut pursotettavaksi. Se kyllä katosi pöydästä silti ensimmäisenä, joten hyvää se oli. Muistin myös kun olimme alkamassa ruokailemaan, että unohdin keittää perunoita, mutta se ei kyllä ketään haitannut, sillä ruokaa oli muutenkin tarpeeksi. Olin onnistunut siinäkin mielessä hyvin, että ruokaa ei ollut yli äyräiden, sillä söimme sitä joulupäivänä vielä iltapalana ja tänään tapanina söimme Samulin kanssa vielä kertaalleen ja enää jäi vaan vähän ruokaa. Hyvä, ettei tarvitse roskiin heittää tai syödä koko viikkoa. :) Jouduimme kantamaan pöytämme keittiöstä olohuoneeseen, jotta saimme kaikki seitsemän aikuista ja Alisan mahtumaan, mutta hyvin toimi tämä ratkaisu. Ruokakuvia en pahemmin ottanut, mutta tässä kuva tekemästäni joulukattauksesta, joka oli mielestäni yksinkertainen ja nätti. Päätin myös alkaa panostamaan tarjoiluastioihin tulevaisuudessa, niitä kun ei ole vielä kovin paljoa kertynyt. Astioissa luotan yleensäkin aika tavalla Iittalaan, johtuen varmasti entisestä työpaikastani Iittalan Lasimäellä.

Meidän joulukattaus oli liila- hopea - valkoinen. Yksinkertaiset koristeet keskellä syntyi kävyistä ja glitterpalloista kivituikkujen kaverina.
Illan katselimme televisiota, osa pelasi korteilla, söimme suklaata ja leikimme Alisan kanssa. Rauhallista yhdessä oloa siis. Totta kai avasimme jälleen lahjoja. Tällä kertaa Alisa sai lisää dubloja, kattiloita leikkikeittiöön, vaatteita, pesuaineita ja uuden hammasharjan, kirjoja sekä oman leikki-iphonen, joka oli myös aika hitti. :D Samulin kanssa saimme muun muassa uuden paistinpannun, jota olinkin toivonut sekä puukkoja, käsipyyhkeitä, suklaata. :) Koko porukka jäi meille vielä yöksi ja hyvin saatiin kaikille nukkumapaikat täällä meidän kolmiossa. :) Aamulla sain nukkua hieman pidempään lisäksi kun Alisalla oli monta innokasta hoitajaa hoitamassa aamutoimia. :)

Alisan paras ystävä, mummin koira Kami. <3
Tässä vielä muutama kuva Alisan lahjoista, joita kyllä tuli paljon ja paljon jäi vielä kuvaamattakin. :) Ja miten hyviä ja tarpeellisia lahjoja! Mekin saimme Samulin kanssa paaaaljon enemmän kun olimme edes odottaneet saavamme. :)
Ihana joulu ja ihanat ihmiset. Nyt jatkan joulun viettoa vielä Samulin ja Alisan kanssa. Huomenna matkaamme Viialaan vielä sukuloimaan ja samalla reissulla Alisa pitää kuulemma jättää mummilaan. Äidilläni on loma ja hän välttämättä haluaa Alisan itselleen pariksi päiväksi. :) Mitähän mä teen sillä aikaa kun Samulikin on töissä.. Jaa'a..:)

Toivottavasti teilläkin on ollut rauhaisa ja mukava joulu! <3

2 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)