tiistai 1. joulukuuta 2015

Jou jou joulukuu

Tänään saa virallisesti alottaa jouluhössötyksen, koska on joulukuun ensimmäinen päivä. Alisa on saanut avata joulukalenterin jo sunnuntaista alkaen, koska toinen hänen kalentereistaan on partiolaisten adventtikalenteri. Tänään hän sai kuitenkin aamupalapöydässä avata myös toisesta kalenterista ensimmäisen luukun. Alisalla on ihan perinteiset kuvakalenterit, koska suklaata hän ei ole muutenkaan vielä saanut ja en usko että hän olisi ymmärtänyt vielä minkään tavarakalenterin päälle. Olin ihan ihmeissäni kun kävimme vähän aikaa sitten lelukaupassa ja tarjolla oli jos jonkinnäköistä ja hintaista tavarakalenteria. Itse en ihan hirveästi välitä mistään minikrääsästä, mutta Brion junaratakalenteria voisin harkita tulevaisuudessa isommalle lapselle.

Pattereilla toimivat pallovalot on meille just huiput, koska pistorasioita löytyy todella vähän.

Itselläni oli lapsena joulusukka, mihin äiti piilotti meille jotain pientä, välillä oli karkki ja välillä esim. hiuspompula. Muistan aina kuinka sitä odotti, että pääsi kurkistamaan mitä "tonttu" oli yön aikana tuonut, eikä sillä ollut niin suurta merkitystä, mitä siellä sukassa oli. Aion varmasti tehdä Alisalle samanlaisen kalenterin kunhan hän vähän kasvaa.

Meillä on aloitettu joulukuu sairastamalla. Itse olen maannut eilisestä asti sohvalla kurkkukivun ja yskän lannistamana. Myös Alisa on ollut flunssainen. Eilen nukuimme likemmäs kolme tuntia päikkäreitä ja tänään hän nukkui aamulla pitkälle yli yhdeksään heräämättä yöllä.

IKEA:sta löytyi tämä kiva murattikranssi. 

Onneksi Alisa viihtyy paljon omissa touhuissaan, eikä ole vielä hirveästi osoittanut mieltään ulkoilemattomuudesta ja äiskän tylsyydestä. Olen kuitenkin käyttänyt hyödyksi tätä sohvalla makoilua ja suunnitellut meidän joulumenuuta. Ensimmäistä kertaa pääsen itse valmistamaan joulupöydän ja olen kyllä innoissani. Olisi vaikka mitä ideoita, mutta perustana haluan kuitenkin pitää sen perinteisen joulupöydän johon olen lapsuudenkodissanikin tottunut, mutta varmasti ainakin jotain uutta tullaan myös näkemään. Yritän hyvissä ajoin jakaa ideoita ja reseptejä myös teille. :)

Onko perinteinen joulupöytä sun juttu vai kaipaatko enemmän jotain modernimpaa?  :)

Myös amaryllis tarttui mukaan IKEA:sta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)