tiistai 22. joulukuuta 2015

Askarteluja appelsiineista

En ole kyllä pienimmässäkään määrin askartelijaihminen, mutta yhtenä iltana sain inspiraation askarrella appelsiineista jouluisia koristeita. Ensin tein neilikka-appelsiineja, joista lähtee ihana jouluinen tuoksu. En oikein välitä tuoksukynttilöistä, joten tämä on kiva vaihtoehto. Ja ehdottomasti todella helppo toteuttaa, jopa tavismutsi osaa! Tarvitset pari appelsiinia ja mausteneilikoita. Appelsiineihin voi painella vaikka nuppineulalla reikiä, joihin työnnetään sitten niitä neilikoita. Kuvioinnissa on vain mielikuvitus rajana. Itse tein aika perinteiset.

Toinen mitä askartelin, oli kuivatut appelsiiniviipaleet. Tein nämä yhdestä appelsiinista ja siitä tuli yhden uunipellillisen verran viipaleita. Leikkasin viipaleista noin 3mm paksuisia ja levitin pellille, ripottelin pinnalle hieman tomusokeria, jonka pitäisi kuulemma erityisesti lisätä kiiltoa. Pidin viipaleita kiertoilmauunissa 75 asteessa 2,5h. Normaali uunissa astemäärä on hieman korkeampi, mutta kuitenkin alle 100. Uunin luukun välissä on hyvä pitää esim. lusikkaa, joka pitää luukun hieman rakosallaan. Näin appelsiineista haihtuva neste pääsee ulos uunista.


Itse en ole vielä päättänyt, mitä näillä lopullisesti teen. Ideoita olen nähnyt esimerkiksi kukka-asetelmista, ovikransseista ja appelsiini-kanelinauhasta. Olen myös pohtinut voisiko näille olla käyttöä esimerkiksi jossain jouluisessa kuumassa juomassa tuomassa makua. Helppoa ja nopeaa jouluaskartelua. :)

1 kommentti:

  1. Tällä tuunarimummolla on aina tapa tirkistellä muiden bloggareiden diy juttuja. Kivoja juttuja olet tehnyt :)

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)