keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Yksi tunti, iso merkitys

Parilla viime viikolla mulla on ollut mahis tehdä normaalia myöhempää vuoroa ja viime viikollakin menin aamulla töihin vasta yhdeksään. Nyt Alisan kesäloman alettua tänään, saan heittää hyvästit joka päiväisille aikaisille aamuille ja voin nauttia myöhempien vuorojen hyvistä puolista enemmän.

Mulla on sinänsä hyvä tilanne, kun voin aika pitkälle määrittää etukäteen miten menen töihin, kunhan menen kello kahdeksan ja kahdentoista välillä toimistolle. Vaihtelevat ja joustavat työajat on tosi jees!

Ei uskoisi, miten paljon tuntikin aamulla vaikuttaa koko päivään! En käytä koko aikaa nukkumiseen, sillä nukun yleensä vain vartin normaalia pidempään. Sen sijaan on mahtavaa nauttia hitaammista aamuista ja aamukahvista.

Iltapäivällä toki pääsen tavallista myöhempään kotiin, mutta toisaalta olen paljon reippaampi aamulla ja saan puolet lyhyemmässä ajassa tehtyä sen, mihin illalla menee tupla-aika. Toisaalta taas kun aamulla on saanut rauhassa heräillä ja nauttia aamusta, ei illalla ole ihan niin väsynyt heti työpäivän päätteeksi.

Aamut on kyllä parhaita, mutta ei liian aikaset aamut! Odotan juuri siksi kesälomaa! Lapsiperheessä aika harvoin saa nukkua kovin myöhään, sillä meillä ainakin herätään useimmiten kahdeksan ja yhdeksän välillä ilman herätystä. Tykkään aloittaa touhuamisen heti aamulla, laitan pyykkiä koneeseen tai siivoilen. Huomasin myös yhtenä aamuna, että kaikki tuoksut tuntuvat voimakkaammilta juuri aamulla, päivällä niitä ei niin helposti tule huomattua.

Onko muita, jotka nauttivat aamuista, mutta ei liian aikaisista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)