torstai 4. toukokuuta 2017

Sisustushaaveita

Meillä alkaa koti oleen tällä hetkellä sellaisessa vaiheessa, että meillä on jo kaikki mitä on "pakko" olla. Tiedossa ei ole mitään sellaisia isompia hankintoja tai remontteja, jotka tulisi välttämättä tehdä. Meidän tämän hetkinen tavoite onkin hiljalleen muuttaa kotimme sisustusta enemmän mieluisiksi ja meidän näköiseksi.

Opiskelijana ja kotiäitinä ollessa sitä tuli sisustuksen osalta usein päädyttyä siihen ratkaisuun, mihin sattui olemaan varaa. Nyt kun meillä on kaikki huonekalut hankittuna, säästämme hiljalleen rahaa aina uusiin mieleisiin. Ei ole välttämättä pakko ostaa sitä minkä saa halvimmalla ja nopeiten, hieman pidemmällä säästämisellä saa ehkä juuri sen mitä haluaakin.

Vaikka minä pääsääntöisesti vastaan sisustushankinnoistamme, hyväksytän hankinnat aina Samulilla. Onneksi meidän maut kohtaa tässä kohtaa hyvin ja yleensä aika helposti löydetään se yhteinen sävel. Samuli osaa kuitenkin sanoa, jos ei jostain asiasta pidä ja mielestäni se on hyvä juttu. Molempien kotihan tämä on, joten molempien pitää täällä viihtyä.

Kokosin tähän postaukseen sisustushaaveitamme, joita olemme ajatelleet hiljalleen hankkia. Kaikkia ei ole tarkoitus hankkia tai tehdä kerralla, mutta jollain aikataululla kyllä.Makuuhuone:


Makuuhuoneemme ei ole järin suuri, eikä sinne sängyn ja lipaston lisäksi hirveästi mahdu huonekaluja, mutta olen haaveillut jotain kevyttä tuolia yhteen nurkkaan. Tuolille saisi laskettua esimerkiksi päiväpeiton tai viltin yön ajaksi. Tuolin tulisi olla melko kevyt, koska se tulisi osittain parvekkeen oven eteen. Parveke ei ole päivittäisessä käytössä, mutta kulku sinne täytyy kuitenkin olla helppo. Vaihtoehtoina meillä on tällä hetkellä Kartell Masters-tuoli tai Hay Hee -tuoli. Väri saisi mielellään olla musta tai valkoinen.

Koska makuuhuone on sen verran pieni, sinne ei mahdu yöpöytiä, mutta välillä kaipaan kuitenkin valoa sängyn viereen. Näin joskus Pinterestissä kiinnostavan toteutuksen, joka tuli uudelleen mieleeni kun näin Willa lemmelle -Katjan ihanan makuuhuoneen! Tuollainen valototeutus sopisi ja mahtuisi meillekin hyvin. Lampuiksi olen ajatellut esimerkiksi näitä Muuto e27 -valaisimia

Olohuone

Olohuone meillä on jo ihan mieleinen, mutta pientä viilausta sinne kaipaisin. Isoin remonttikohde olisi vähintään alakerran laminaatin uusiminen. Meillä on sekä ylä- että alakerrassa ruskea laminaatti, joka alkaa olemaan aika naarmuilla. Itse haluaisin hieman vaaleamman lattian, ehkä vähän harmaaseen taittavan, siinä ei ehkä näkyisi pölykään niin pahasti? Esimerkki lattia TÄÄLTÄ! Lattiaremonttia täytyy kuitenkin ehkä lykätä vielä hetki, sillä tällä hetkellä Alisa touhuaa sen verran vauhdikkaasti, että uusi laminaatti olisi turhan kovalla koetuksella.

Olen myös hulluna erilaisiin tauluihin ja julisteisiin. Uusin villitykseni olisi tällainen kirjaintaulu! Tällaista taulua voitte ihailla tositoimissa Lapsiparkki -blogin keittiössä!

Meiltä löytyy olohuoneesta isoin valkoinen Hay Tray, mutta kaipaisin rinnalle vielä toista. Pöytiä on eri kokoisia ja eri värisiä, mutta mun toiveissa olisi pieni musta Hay Tray.

Meidän sohva on aikoinaan hankittu kahdessa osassa. Nykyinen sohvamme on IKEA Kivik-sarjaa ja sen divaanin olen ostanut aikoinaan opiskelijaboxiini ja kahden istuttava sohva hankittiin lisäksi ensimmäiseen yhteiseen kotiimme. Sohva alkaa olla jo vähän painunut ja istutun oloinen, etenkin divaani. Lisäksi kangas on jo hieman kulahtanut. Uusi sohva siis siintää haaveissa. Valkoinen sohva olisi upea, mutta meidän käyttöön ihan liian riskialtis. Meillä on tällä hetkellä tumman harmaa sohva ja harmaa edelleen viehättää silmääni, sävy voisi kuitenkin olla nykyistä vaaleampi. Yhtenä vaihtoehtona meillä on ollut esimerkiksi tämä sohva.
Keittiö


Olohuoneen yhteydessä meillä on myös keittiö ja ruokailutila, jonne kaipaisin myös pientä uudistusta jossain kohtaa. Meillä on tällä hetkellä valkoinen pöytä, mutta siinä on yksi huono puoli! Normaali käytössä se toimii hyvin, mutta niinä kertoina kun on isompi porukka syömässä, toivoisin, että siihen mahtuisi kolme normaalia tuolia rinnakkain. Pöytä on kyllä tarpeeksi suuri, mutta jalat on vähän hölmösti meidän tuoleille. Muuten pidän valkoisesta ja melko yksinkertaisesta mallista, joten yksi vaihtoehto voisi olla tämä Turun kalusteen Notte-pöytä.

Keittiöntasot meillä on tällä hetkellä puuta, joka on kyllä kiva, mutta niiden väri on hieman liian punertava mun makuuni. Kaipaisin ehkä vähän ruskeampaa väriä muuten valkoiseen ja selkeään keittiöön. Lisäksi hieman erilainen kuvio voisi olla piristävä, kuten tässä Ikea:n tasossa.

Meillä ei myöskään ole keittiössä lainkaan yläkaappeja, joka kyllä tekee keittiöstä ihanan avaran. Yhdelle seinälle kaipaisin kuitenkin muutamaa avohyllyä String-pocket tyylisesti. Sinänsä en kaipaa lisää säilytystilaa, mutta hyllyssä olisi kiva pitää muutamia harkittuja esineitä.

Tältä näyttää meidän sisustushaaveet tällä hetkellä ja hiljalleen aiotaan näitä myös hankkia. Nykyään olen kuitenkin aika harkitsevainen sisustusostosten suhteen, sillä haluan niiden olevan sellaisia jotka kestävät aikaa vuotta pidempään ja haluan olla täysin varma siitä, mitä haluan.

Millaisia sisustushaaveita teiltä löytyy? :)

6 kommenttia:

 1. Haaveilen omaan kotiini täysin samanlaista valaisinta! Yhteen aikaan tuon tyylisiä valaisimia näkyi melkeinpä jokapaikassa, mutta nyt olen etsinyt tuloksetta. Jospa joku päivä silmääni sattuisi jokin samantyylinen löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla käy usein noin, herään vasta hieman jälkijunassa joihinkin asioihin ja silloin sopivaa ei meinaa löytyä millään! :D

   Poista
 2. Ihan teidän näköisiä haaveita, voisin hyvin kuvitella nuo kaikki teille! Mä haaveilen parvekekalusteista, uudesta ruokapöydästä ja sängynpäädystä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sängynpääty olis ihana, mut ei millään mahtuis meidän makkariin. :(

   Poista
 3. Ihania haaveita teillä! <3 Ja olkaa iloisia siitä, että teidän sisustustyylit kohtaavat. Se ei muuten ollenkaan ole mikään itsestäänselvyys.. Minäkin haluaisin tuollaisen Hay Hee tuolin. Se on aivan ihana - en vaan vielä tiedä minne sen sijoittaisi! Lisäksi haluaisin myös uudet sohvat, mutta joudun nyt odottamaan että muutamme uuteen kotiin ja hankimme sitten sinne kaikkea kivaa uutta. Kaktuksia ei minusta myöskään voi olla liikaa, joten niitä haalin tällä hetkellä jatkuvasti lisää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä ihana kun pääsette uuteen kotiin niin voi luvan kanssa hankkia uusia huonekaluja urakalla! 😍 Kaktukset voisi sopia meillekin, tapan yleensä muut kasvit. :D

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)