maanantai 15. toukokuuta 2017

Häiden vieraslista - voi mikä urakka!

Hain eilen mieluisan paketin postista, nimittäin meidän hääkutsut! En ole todellakaan mikään askarteluihminen, joten tilasimme kutsut valmiina ja hyvä niin: ne on täydelliset meidän häihin! Kutsut lähtevät pikapuoliin postiin vieraille, joten ajattelin hieman avata meidän ajatuksia vieraslistan suhteen.
Listan runko on ollut jo iät ja ajat valmiina. Sen viimeistely vain on kesken vähän vieläkin. Aikamoinen urakka on ollut koko lista.

Kuka kutsutaan - ketä ei?

Vieraslista on siitä kovin viheliäinen, että kutsuttavien määrä on pakko rajata johonkin. Meillä sinänsä hääpaikka ei ole rajoittava tekijä, mutta budjettia laatiessamme totesimme, että pyrimme noin sataan vieraaseen, joista toki lähes parikymmentä on lapsia ja osa ihan sylivauvoja.

Sata vierasta tuntui muutoinkin parhaalta vaihtoehdolta. Tärkeintä meille oli kutsua oikeasti läheiset ihmiset, ystävät ja sukulaisia. Halusimme painottaa vieraslistan ihmisiin, joiden kanssa olemme muutenkin tekemisissä. Loppumetreillä tuo lista hieman venyi, mutta ei onneksi liiaksi. Kutsuttavia on kaikkiaan hieman reilu sata.Meillä ei pahemmin ole tullut erimielisyyksiä siitä ketä kutsutaan ja ketä ei. Olemme olleet aika samoilla linjoilla kutsuttavista ja että esimerkiksi sukulaisten kohdalla raja vedetään serkkuihin. Olen kuullut, että monesti parit haluavat kutsua yhtä monta vierasta molempien suvusta, mutta meillä on niiiiin eri kokoiset suvut, ettei se olisi ollut juuri mitenkään mahdollista. Vaikka minun varsinaisia sukulaisia häissä tulee olemaan huomattavasti vähemmän kuin Samulin, en koe sitä mitenkään häiritsevänä, tuleehan niistä Sampan sukulaisista sinä päivänä muutenkin virallisesti minun sukulaisia kuitenkin.
Meillä on paljon yhteisiä kavereita, joten sinänsä kaveripiiristä kutsuttavat olivat aika selkeitä valintoja. Toki molempien osalta kutsutaan myös niitä omia kavereita.

Monet viettää nykyään lapsettomia häitä, jotka sinänsä on oikein jees ja sallittua ehdottomasti! Meillä on sen verran paljon läheisiä lapsia ja tietenkin Alisa, ettemme edes ajatelleet lasten rajaamista pois juhlistamme, olisihan se ollut aika hassua viettää häitä ilman Alisaa tai niin, että Alisa olisi ollut ainut lapsi. Tarkoitus kuitenkin on, että loppuilta vietetään pääsääntöisesti aikuisten kesken. Meillä ei tosin ole mitään tiettyä kellon aikaa sille, koska alkaa vain aikuisten juhlat, mutta luotan tässä vieraiden arvostelukykyyn omien lasten kohdalla.Luulen, että lopulta löydettiin hyvä balanssi vieraslistan suhteen. Aina on joku, joka varmasti jää miettimään, miksei ehkä saanut kutsua. Toivon kuitenkin, ettei kukaan lopulta loukkaannu valinnoistamme.

Minkä verran teidän häissä on/oli vieraita ja tuottiko listan teko harmaita hiuksia? 

12 kommenttia:

 1. Meillä oli minihäät, vain 16 vierasta. Alkuun vieraslistan pähkäily tuotti harmaita hiuksia, mutta päätettiin lopulta pitää pienet ja rauhalliset häät hyvän ruoan merkeissä. Ei ole jälkikäteen kaduttanut yhtään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuollaiset pienet häät voisi todellakin olla ihanat! <3 En kyllä yhtään tiedä miten voisin rajata niin pienen joukon, mut olis kyllä ihanan intiimit häät. :)

   Poista
 2. Meillä on tulevana kesänä kahdet häät ja mitä hääparit ovat kertoneet, niin juurikin vieraslista on ollut se haastavin osuus. Kutsuako lapset vai ei? Ja, tuleeko kutsua kaikki serkut vaikka vaan yhden kanssa on ollut tekemisissä? Omista häistä on jo niin paljon aikaa, että en edes muista miten rajauksen teimme. Meillä hääpaikka saneli määrän ja lapsia ei silloin ollut, vaan siskoni 16v oli nuorin vieras. Joten, taisi olla hieman helpompaa rajata vieraat.
  Mielestäni on tärkein että juhlissa on ne hääparille tärkeät ihmiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta juttua mitä pohtia tosiaan! Mutta mun mielestä pitää juuri pitää se mielessä, että ne on meidän häät ja halutaan tärkeät ihmiset mukaan, ei kaikkia kumminkaimoja..:)

   Poista
 3. Meillä taisi olla joku seitsemänkymmentä, eipä ois hääpaikkaan juuri enempää mahtunutkaan :) Miehen suvusta piti enemmän rajata ihmisiä pois, on niin suuri suku :D Kaikkia serkkuja ei häneltä kutsuttu, kun eivät ole kaikkien kanssa niin tekemisissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ymmärrettävää, mekin mietimme juuri tuota, että kutsutaanko niitä sukulaisia joiden kanssa ei olla juurikaan tekemisissä, osan päätimme suosiolla jättää ulkopuolelle. :)

   Poista
 4. Muistan, että tämä oli yksi vaikeimmista jutuista. Yksi homma oli kuitenkin vielä haastavampi ja se on istumajärjestyksen miettiminen. Kuka voi istua kenenkin vieressä, kuka viihtyy parhaiten tietyssä porukassa, eihän kukaan jää ulkopuolelle jne.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pöytäkartta on tosiaan seuraava! KÄÄK! Onneksi meidän hääpaikkaan mahtuu erikokoisia pöytiä niin ehkä se helpottaa..🤔

   Poista
 5. Vieraslistan rajaaminen oli mustakin yksi vaikeammista hommista. Suvun kanssa tuo rajaus oli vielä melko helppoa, mutta kaveripiiristä olikin vaikea poikia vain ne jotka ehdottomasti halusi mukaan. Kaikki kun eivät millään valitettavasti mahtuneet tilaan saati budjettiin. Lopulta kutsuttuja oli noin 180 ja muutamat yrittivät vielä kutsua itse itsensä siinä onnistumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauhee, en ole yhtään ajatellut, että joku saattaisi olla kutsumassa itse itsensä. Miten siitä voi kieltäytyä? Kamalaa!

   Poista
 6. Ihanan näköiset kutsukortit! Mistä olet tilannut? ☺️

  VastaaPoista
 7. Kiitos! :) Facebookista löytyy MinäIte -sisustuskuvat. :)

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)