maanantai 29. toukokuuta 2017

Epätoivon hetkellä

Elämä muistuttaa joskus yhtä suurta mustaa aukkoa. Jokainen valittu polku tuntuu päättyvän umpikujaan ja tekisi mieli luovuttaa. Elämällä ei ehkä ole suuntaa ja ahdistaa.
Mullakin on elämässä ollut sellainen vaihe. Vaihe, missä oli jatkuvasti paha olla. Hetken todella tuntui, että olen niin pahasti umpikujassa, etten koskaan pääse pois. Nyt kun mietin tuota aikaa, en edes pysty kunnolla muistamaan kaikkea, niin tehokkaasti mieli on kätkenyt ikävät asiat syövereihinsä. Ihan kuin olisin ennen elänyt täysin sumussa.


Nyt kun tänään mietin mun elämää, olen saanut paljon niitä asioita, joista ennen vain haaveilin. Tai oikeastaan en edes uskaltanut haaveilla näin paljosta.

Istun lastenhuoneen lattialla ja nauran katketakseni isän ja tyttären leikeille. He hassuttelevat ja pölhöilevät omia juttujaan, kuten niin usein muulloinkin. Nauran onnesta, upea lapseni ja ihana mieheni, miten olenkaan ansainnut kaiken. Entinen on vain tumma läikkä menneisyydessä.
Jos sinulla on just nyt synkkä vaihe elämässä ja jokainen tie tuntuu umpikujalta. Haluan vain sanoa, älä lakkaa uskomasta parempaan huomiseen. Vaikken ole uskovainen, haluaisin uskoa, että meille jokaiselle annetaan juuri sen verran kuin jaksamme kantaa. Se on oikeastaan aika lohduttava ajatus, vaikka sillä mustimmalla hetkellä ei ehkä pysty käsittämään taakan suuruutta ja se tuntuu kohtuuttomalta.


Älä pelkää tehdä isojakin ratkaisuja, jos sitä kautta on mahdollista päästä pois umpikujasta.


Mä tein aikoinaan todella isoja ratkaisuja elämässä, käytännössä käänsin ihan kaiken ylösalaisin, aloitin tyhjästä ja pohjalta. Tänään mä voin sanoa, että ne isot ja pelottavat muutokset oli tämän kaiken arvoisia.

En ole rikas, en menestynyt, en mitenkään erityinen. Oikeastaan todella tavallinen ja elän todella tavallista elämää, mutta kaiken sen synkkyyden ja ikävien asioiden jälkeen se tavallinen elämä tuntuu pirun hyvältä. Mun onnellinen ja tavallinen elämä.

Koska olen käynyt siellä pohjalla, en todellakaan peittele onneani, nyt kun sen olen saanut. Ei onnea mun mielestä pidäkään peitellä, kyllä tässä maailmassa ihan tarpeeksi on sitä kurjuutta.


Jos juuri nyt on huono vaihe elämässä, haluan vain sanoa, että siitä voi selvitä. Yhtenä päivänä hymyilet jälleen, olet onnellinen. <3

6 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)