tiistai 16. toukokuuta 2017

Mustikka-smoothiekakkuset

Ensin tuli smoothiet, sitten smoothiekakut, nyt ajattelin jakaa teille smoothiekakkusten ohjeet. Nämä maistuu superisti vaikka aamupalaksi ja valmistuu helposti yön yli jääkaapissa. Mä tein näitä 3 x noin 2dl jälkiruokakulhoihin.

Nämä on kivaa vaihtelua tavalliselle smoothielle ja vähän juhlavammat ja leivosmaisemmat, mutta kuitenkin terveellisempi vaihtoehto.  




Tarvitset:



4kpl liivatetta
100g mustikoita (pakaste tai tuore)
1 banaani

3dl jugurttia
3tl vettä
puolikkaan limen mehu

koristeeksi pensasmustikoita ja limeä




  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Tee blenderissä tai sauvasekoittimella tavallinen smoothie aineista.
  • Mikäli maku on liian hapan, voi joukkoon lisätä vähän sokeria tarvittaessa, banaani kuitenkin toi omaan makuuni tarpeeksi makeutta.
  • Kun liivatteet on pehminneet, kiehauta vesitilkka ja sulata liivatteet joukkoon.
  • Kaada liivatteet hiljalleen smoothien joukkoon hyvin sekoittaen.
  • Kaada annoskuppeihin ja laita jääkaappiin.
  • Anna jähmettyä useampi tunti, mielellään yön yli.
  • Koristele halutessasi.




Näitä tullaan varmasti näkemään meidän aamupalapöydässä jatkossakin!

Kokeilkaa tekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)