perjantai 2. kesäkuuta 2017

Unelmien häämatka

Häiden jälkeen olemme suunnitelleet lähtevämme häämatkalle. Heti häiden jälkeen emme kuitenkaan ole suuntaamassa kaukomaille vaan häämatkamme ajoittuu ensi talvelle.

Unelmien häämatka olisi ehkä pitkä loma jossain paratiisisaarella, mutta valitettavasti budjetissamme ei ole tilaa kymppitonnin reissulle, vaikka ehdimmekin vielä mukavasti säästää häiden jälkeenkin reissua varten. Toinen rajoittava tekijä on reissuun käytettävissä oleva aika, sitä on nimittäin vain viikko. Emme halua käyttää kesälomaa reissuun, sillä olemme suunnitelleet koko perheen reissua ensi kesälle. Emme myöskään halua olla kahta viikkoa erossa Alisasta.

Mietimme kyllä, että olisimme ottaneet Alisan mukaan häämatkalle, jotenkin se ei kuitenkaan tuntunut parhaalta vaihtoehdolta. Halusimme kuitenkin matkustaa kahden. Tulevaisuudessa meidän on sitten tarkoitus matkustella enemmän juuri perheen kesken, mutta tämä matka halutaan pyhittää vain meille kahdelle.

Viikon matka rajoittaa myös kohdetta, ei ole kovin järkevää lähteä reissuun jos pelkkä matkustusaika on yli kaksikymmentä tuntia. Euroopassa ei kuitenkaan ole kovin lämmin talvella, joten vähän kauemmaksi olisi lähdettävä.


Kuva Aurinkomatkojen sivulta.


Vahvin suosikkimme on tällä hetkellä Kuuba, jonne olemme löytäneet jo suorat lennot, mikä on iso plussa. Toinen mahdollinen kohde voisi olla Mauritius, mutta sen kanssa lennot ovat ongelmallisemmat. Mielenkiintoinen kohde voisi olla myös Japani.

Mikäli sopivaa kaukokohdetta ei löydy, lykkäämme ehkä matkaa keväämmälle ja teemme jonkin kaupunkiloman kuten Rooma, Praha tai jokin muu kaupunkikohde.

En välttämättä tarvitse viiden tähden luksushotellia, mutta toisaalta hotellin tason määrittelee hyvin pitkälle kohde. Mikäli matkakohteemme on kaupunki, missä nähtävyyksiä on joka sormella, ei hotellilla ole niin suuri merkitys. Jos taas lähdemme esimerkiksi Kuubaan, missä ehkä enemmän vietämme aikaa hotellialueella hotellilla on enemmän merkitystä. Jos lähdemme ns. rantalomalle sijainti merenrannalla on ehdoton ja myös all inclusive vois olla hyvä. Joka tapauksessa tämä tulee olemaan meille se unelmien häämatka, joten välttämättä ei sitä halvinta hotellia valita kuitenkaan.

Vielä emme kuitenkaan ole lyöneet mitään lukkoon, joten nyt saa jakaa kommenteissa vinkit unelmien häämatkaan? Mikä on sun suosikkikohde? :)

7 kommenttia:

 1. Mieheni halusi rantaloman ja itse halusin kaupunkiloman, joten olimme häämatkalla Barcelonassa. Aamupäivisin löhöiltiin rannalla ja muuten päivät kierreltiin kaupunkia, molemmille oli siis jotakin. Viikko tuntui riittävältä ajalta, mutta tosiaan jos lähtee Eurooppaa kauemmas, kannattaa varata aikaakin enemmän. Punnitkaa matkakohdetta myös ruokakulttuurin perusteella: hyvä ruoka, parempi mieli.
  Pääasia häämatkassa on se, että missä olettekin ja mitä teettekin niin nautitte siitä täysillä elämällä hetkessä!

  - Sanni S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barcelona on meillä kyllä ollut myös listalla, juuri tuon monipuolisuuden takia! Ja ruoka totta kai on tärkeä, etenkin mulle. 😍 Eiköhän matkasta joka tapauksessa tule mieleenpainuva. ❤

   Poista
 2. Me harkittiin myös Prahaa ja sitten rantakohteista Kap Verdeä. Päädyttiin kuitenkin häämatkalle Budapestiin ja se oli hienoin reissu, missä ollaan oltu! Nähtävää ja tekemistä oli paljon, kaupunki oli todella romanttinen ja (lähes) joka paikassa oli hyvää ruokaa ja juomaa. Budapestissa on mm. maailman kaunein kahvila New York cafe ja mahdollisuus Tonavan illallisristeilylle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Budapestiin olisi kyllä kiva päästä joskus. :)

   Poista
 3. Me ei oltu käyty vielä yhdessä kaakkois-Aasiassa, joten lähdimme sinne häämatkalle. Me ollaan enemmän sellaista seikkailijatyyppiä, että halutaan nähdä paljon paikkoja, joten kiertelimme pitkin poikin kaakkois-Aasian maita. Reissussa tosin olimme lähemmäs 2kk. Ihana ja ikimuistoinen matka <3

  Maailmassa on kyllä niin paljon ihania paikkoja. Mihin sitten päädyttekin niin tärkeintä on se seura ja millaisen matkasta itse tekee! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kumpa meilläkin olisi mahdollista tehdä noin pitkä seikkailu, kuulostaa niin mahtavalta! :)

   Poista
 4. Hei! En tiedä joko saitte reissun varattua, sillä vasta löysin blogisi ja innostuin lueskelemaan, mutta viime talvena Kuubassa käyneenä suosittelisin ehdottomasti Kuubaa häämatka kohteeksi. Ainakin Varaderossa rannat ovat uskomattoman upeat ja siitä pääsee hyvin päiväreissuille Havannaan, jossa hieman enemmän vilskettä ja vilinää. Asumista kannatan joko rannan hotelleissa tai airbnb:n kautta, jolloin on mahdollista saada hieman enemmän yksityisyyttä tai kokemus aidosta kuubalaisesta elämisestä. Itse varasimme Airbnb:n kautta, jolloin asuminen oli hieman halvempaa. Ainoana miinuksena huomasimme ruuan hankkimisen vaikeuden (kaupoissa vähän valikoimaa ja epäsäännölliset aukioloajat ja ravintoloita oli vain muutamia hyviä). Joka tapauksessa, ihanaa häämatkaa!

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)