tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kesäaamu maalla

Mun suosikkiasioita kesässä on kyllä ehdottomasti kiireettömät kesäaamut. Etenkin jos on ihan hiljaista ja ainoat äänet mitä kuuluu on luonnonääniä.

Asumme itsekin aika rauhallisella asuinalueella, mutta missään nimessä se ei ole mikään täysin äänetön paikka edes aikaisin aamulla. Onneksi meillä on kuitenkin mökki, jonka hiljaisuudessa saimme sunnuntaina herätä.
Oli todellakin ihan hiljaista, sillä oma pieni termiittimme oli mummilassa yötä. Olimme olleet Samulin kanssa edellisenä iltana syntymäpäiväjuhlissa. Koska juhlat pidettiin lähempänä mökkiä kuin kotiamme, päätimme mennä yöksi mökille.

Hyvässä seurassa aika rientää ja aamuyö oli jo pitkällä kun vihdoin kurvasin automme mökin portista sisään. Vaikka päivä oli ollut kuuma, mökissä oli ihanan viileää. 

Aamupäivällä heräsin kiireettömästi Samulin vielä nukkuessa. Tiesin edeltävien viikkojen olleen raskaita, joten annoin hänen suosiolla nukkua. Laitoin kahvin tippumaan ja muistin, ettei mökillä tietenkään ole maitoa! Ajattelin kuitenkin kahvimakuni olevan nykyään sen verran kehittynyt, että joisin kahvin mustanakin. En ole ollut kahvin suurkuluttaja kovin montaa vuotta vielä.

Hipsin kahvikupin kanssa pihalle ja nautin hiljaisuudesta. Tarkoitus oli tehdä siinä samalla vähän blogijuttuja, mutta yllättäen koneeni ei halunnut toimia, joten päätin käyttää ajan valokuvaamiseen. Mökiltä löytyi paljon kuvattavaa, niin luonnosta kuin esimerkiksi vanhoista tavaroista.Anoppi oli löytänyt mökin uumenista isoja lasipurkkeja, jotka saamme lainaan häihin ja ne sopivat täydellisesti meidän ajatuksiin. Kaikkea muutakin ihanaa vanhaa tavaraa mökiltä löytyy ja mahdollisesti aiomme niitä lainata häitä varten.
Mulla on paha tapa touhottaa koko ajan eteenpäin. Mietin koko ajan, mitä kaikkea pitää ehtiä tekemään ja stressaan sitä kun loma kohta loppuu kuitenkin. Siksi on kivaa ja tärkeää välillä todellakin pysähtyä ja olla tekemättä mitään.

Samulin herättyä kiertelimme vielä pitkin pihamaata ja kuuntelin Samulin lapsuusmuistoja. Moneen esineeseen liittyi jokin muisto tai tarina. 

Nää on niitä hetkiä, joita sitä vaan välillä tarvitsee. :)

3 kommenttia:

  1. Ihana aamu ja parasta toi, et tulee puheeksi lapsuusmuistot, jotka ei välttämättä muuten tulisi kerrotuksikaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Vaikka luulisi, että toisesta tietää jo kaiken, niin aina löytyy ihania muistoja! :)

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)