maanantai 26. kesäkuuta 2017

Meidän juhannus

Heips! Mitenkäs teidän juhannus meni? Juhlitteko kovin vai vietittekö rauhallisen juhannuksen? :)


Meidän juhannus starttaili jo torstaina kun pakattiin kimpsut ja kampsut ja suunnattiin mökille. Me menimme Alisan edeltä ja hän odotti jo kotona ainakin tunnin ennen lähtöä kengät jalassa ovella, niin paljon mökkilomaa odotettiin. Mulla kyllä meinasi hieman hermot kiristyä kun oli niin paljon pakattavaa ja järjesteltävää ja toinen koko ajan hoputtaa ja kyselee koska mennään. Anoppi kyllä naurahti myöhemmin, että kuulostaa niin tutulta, kun lapsiperhe lähtee reissuun. :D

Olimme mökillä ensimmäisinä joten päätimme hieman siivoilla paikkoja. Tuuletimme mattoja ja pesimme lattioita. Keräsimme myös kimpullisen kukkia tuomaan juhannusfiilistä. Alisa tosin heitti kerran mun keräämät kukkaset nokkospuskaan, oli vissiin ruma kimppu hänen mielestä. Oli jotenkin jännittävä fiilis, en ole ikinä ollut mikään juhannusihminen, mutta nyt oli jotenkin kesäisen keveä fiilis. Haha, meistä on tullut niin mökki-ihmisiä, mahtavaa. :D

Pian myös anoppi, Samulin toinen sisko ja Alisan serkut tulivat isänsä kanssa mökille. Myöhemmin illalla Samulikin saapui ja seuraavana päivänä myös Samulin toinen sisko. Väkeä riitti pitkin viikonloppua, mutta hyvin saatiin kaikille nukkumapaikat.

Juhannusaattona kävin ajamassa kilpaa, vaikka aina olen sanonut, etten juhannuksena ajaisi kilpaa. Nyt tuli kuitenkin hyvä mahdollisuus päästä ajamaan, joten pari päivää tuli oltua myös kisoissa. Kisat meni ihan ookoo ja yksi palkinto lisää kaappiin. Oli kiva nähdä myös kavereita ja meillä oli kivaa molempina päivinä, vaikka lauantaina vettä satoikin. Alisa jätettiin kisojen ajaksi aina mökille serkkujen kanssa leikkimään ja onneksi mökiltä ei ollut pitkä matka kisapaikalle, joten meillekin jäi iltaisin aikaa viettää mökkijuhannusta.

Juhannukseen kuuluu tietysti grillailu ja ruoka. Ja kyllä sitä ruokaa riittikin kun kaikki toivat "vähän jotain". Vieläkin nousee vesi kielelle kun mietin kaikkia niitä herkkuja, namskis!Meillä oli siis enimmäkseen lapsiperhejuhannus ja siksi ajattelinkin vielä sivuta aihetta alkoholi. Alkoholi tuntui taas juhannuksen tienoolla nousevan puheenaiheeksi ja ajattelin vielä kertoa, miten meillä toimittiin.

Itse en näe siinä mitään ongelmaa, jos aikuiset juovat esimerkiksi ruoan kanssa olutta tai viiniä tai yhden saunassa lasten nähden. Siinä ei mielestäni ole mitään pahaa. Siitä meillä pidetään kuitenkin kiinni, että lasten edessä ei olla humalassa. Itselleni on myös tärkeää, että vaikka Alisa olisi nukkumassa, olen itse lähes selvä. Ylipäätään en juo kovin usein ja tälläkin kertaa vain yhtenä iltana yhden siiderin ja hieman kuohuvaa. Eipä meidän juhannukseen muutenkaan mikään kännäily kuulunut ja useampi aikuisista oli täysin selvinpäin joka ilta. Itselleni se tuo ainakin turvallisuuden tunnetta. Lisäksi lapset heräsivät joka aamu ennen kahdeksaa ja viimeistään yhdeksältä oli jo kaikki aikuisetkin hereillä siitä meidän ihanat termiitit pitivät huolta. Yhtenä aamuna lapset olivat jo ulkoilemassa seitsemän aikaan aamulla, mutta onneksi maalla on tilaa temmeltää. :D


Skumppaa ja makkaraa! :D


Ruokaa, saunomista, perhettä ja sukulaisia, harrastusta ja kesää, siis todella perinteinen juhannus. Oon niin onnellinen näistä tyypeistä, toivottavasti ehditään tänä kesänä vielä mökkeillä porukalla!

Olin ihan lomalla koko viikonlopun ja en kauheasti edes miettinyt blogijuttuja, joskus on hyvä pitää näistäkin vähän lomaa. Vaikka tästä kaikesta ja teistä niin paljon tykkäänkin! :)

Kivaa alkanutta viikkoa! <3


Uusi kesälaji: Mölkkyä jalkapallolla. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)