tiistai 6. kesäkuuta 2017

Ilmaista kesätekemistä vol. 2

Kesä on täällä, ainakin kalenterin mukaan! Moni sitä on odottanutkin jo, mutta kaikki ei iloisissa merkeissä. Pienituloisissa perheissä kesä saattaa olla hieman haastavaa aikaa. Toisaalta myös ihan keskituloisissakin perheissä monet kesäloma-aktiviteetit saattavat merkittävästi keventää kukkaroa, sillä monet huvipuistot yms, tulevat kyllä kalliiksi, etenkin jos perheessä on useampia lapsia.

Tietenkään jokaiseen huvipuistoon ei tarvitse joka kesä päästäkään, se on mun mielestä ihan hyvä opettaa lapselle. Paljon löytyy myös ilmaista kesätekemistä!

Viime vuonna jaoin jo kasan vinkkejä koskien ilmaista kesätekemistä, mutta ajattelin jakaa niitä tänä vuonna vähän lisää!

 • Kesäolympialaiset: Lajit voi valita sen mukaan mitä kotoa löytyy, saappaanheitto, sukkulaviesti, pussihyppely, mölkky, yhdellä jalalla hyppiminen, kananmuna lusikassa -viesti... Lajeja löytyy vaikka miten paljon, niistä voi koota mieleisensä. :)


 • Pyöräilyretki: Mun täytyy myöntää, että meiltä ei vielä löydy Alisalle istuinta, mutta sellainen olisi nyt tarkoitus hankkia, jotta päästään kesälomalla Alisan kanssa pyöräilemään. Meiltä löytyy pyöräilymatkan sisällä vaikka miten monta retkikohdetta

 • Patikointi kansallispuistossa: Rohkeimmat yöpyvät laavulla tai autiotuvissa! Kansallispuistoista löytyy usein monen pituista reittiä, joten pienemmänkään lapsen kanssa patikointi ei ole mahdotonta.


 • Kasvio: Kuinka moni muistaa koulussa tehneensä? Vuosien jälkeen kun mahdolliset traumat on selätetty, voisi kasvien kerääminen ja säilöminen olla hauskaa puuhaa. • Katutaide: Taiteilkaa liiduilla asfalttiin, mutta älkää sen naapurin tiukkistädin ikkunan alle...;)


 • Itse tehdyt maalit: Tehkää "maaleja" esimerkiksi perunajauho+vesi seoksesta. Väriä seos saa esim. mustikoista, porkkanasta, punajuuresta. Levittäkää isot paperit pihalle ja maalatkaa. Värikylpeä voi isompikin lapsi. 


 • Jättimäiset saippuakuplat: Suuret saippuakuplat syntyvät esimerkiksi rautalangasta ja vesi, astianpesuaine, glyseroli ja siirappi -seoksesta.


 • Lautapeliturnajaiset: Sadepäivää voi kuluttaa valitsemalla esimerkiksi kolme eri lautapeliä, joita pelaamalla selvitetään kuka on lautapelikingi.


Kokosin vielä isoimmista kaupungeista muutaman ilmaisen tai lähes ilmaisen retkikohteen, osa näistä saattaa maksaa esimerkiksi paikallisliikenteen matkalipun verran.


Helsinki:
Suomenlinna
Linnanmäen lastenlaitteet
Helsingin kaupunginmuseo


Turku:
Vesibussilla Ruissaloon
Kuralan Kylämäki
Seikkailupuisto
Kasvitieteellinen puutarha, ulkopuisto ilmainen.


Tampere:
Pyynikki & näkötorni
Vehoniemen automuseo (okei se on Kangasalla.)
Tallipiha
Lastenkulttuurikeskus Rulla


Me aiotaankin kokeilla monia ilmaisia juttuja tänä kesänä ja uskon että saadaan monta elämystä niin Alisalle kuin meille aikuisillekin! :)


Jaappas kuule parhaimmat vinkit sun kotipaikkakunnalla tähän alle! :)

2 kommenttia:

 1. Ilmaista kesätekemisiä on olemassa yllättävän paljon. Meillä suositaan rantoja ja kotieläinpuistoja. Olin myös tosi vaikuttunut Espoon Oittaan Angry Birds-puistosta ja ulkoilualueesta. Lisäksi Helsingissä voi vierailla vaikka jossain kivassa saaressa kuten Vallisaaressa, Seurasaaressa tai Lammassaaressa :D

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)