keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Pienen budjetin reissu Helsinkiin, osa 2

Lupasinkin teille Miniloma Helsinkiin minibudjetilla -postauksessa, että kerron teille vielä toisen postauksen verran siitä, mitä ehdimme touhuta tuolla reissulla.

Kun heräsimme Hotel Finn -hotellin pehmeästä sängystä, suuntasimme aamupalalle. Hotelliin ei sisältynyt aamupalaa, mutta avainkorttia näyttämällä aamiaista sai 8,5€ hintaan viereisestä Kiila-ravintolasta. Aamupalan normaalihinta oli n. 10€ ja siihenkin hintaan tuo aamupala olisi ollut edullinen.

Aamupalan jälkeen palautimme hotellin avainkortin ja lähdimme kaupungille. Kävelimme Esplanadin-puistossa ja menimme Kauppatorille odottelemaan Korkeasaaren vesibussia. Bongailimme pienempiä ja vähän isompiakin laivoja odotellessa. Vaikka Korkeasaareen pääsee siltaa pitkin, oli vesibussi meille yksi näistä reissun parhaimmista osuuksista, vaikka se hieman jännää olikin!

Korkeasaari oli näin alkukesästä todella kaunis kukkien kukkiessa. En tiedä miksi, mutta Alisa ei ihan niin paljon kiinnostunut eläimistä kuin olin ajatellut. Karhu ja villihevoset olivat sellaisia, mistä hän piti, mutta esimerkiksi leijona, tiikeri ja apinat olivat sen verran hankalasti havaittavissa, ettei Alisa kiinnostunut niistä. Kiertelimme pitkin saarta ja lopuksi leikimme vielä leikkipuistossa seuraavaa vesibussia odotellessa. Kävi meillä myös yksi pieni onnettomuuskin Korkeasaaressa. Riikinkukot tepastelivat vapaana puistossa ja näiden lisäksi siellä oli myös hanhia. Itse pelkään lintuja ja samoin Alisa, vaikka olen yrittänyt kaikin tavoin välttää pelon siirtämistä Alisaan. Olimme penkillä syömässä eväitä kun yksi hanhi kulki vähän liian läheltä ja Alisa meni aivan paniikkiin! Ei auttanut kun napata kimpsut ja kampsut kainaloon ja Alisa syliin. Itseänikin vähän jännitti linnun läheisyys, mutta tiedättehän kun pitää esittää sitä urheaa näissä tilanteissa. Myöhemmin ihailimme kuitenkin riikinkukon esitellessä kaunista pyrstöään meille. Kenties lintupelko joskus helpottaa. :)
Korkeasaaren jälkeen kävimme syömässä kaupungilla ja lähdimme kohti rautatieasemaa. Ehdimme kuitenkin vielä leikkimään yhdessä toisessa leikkipuistossa. Alisasta on tullut suuri kivien keräilijä, joten pitihän nämä Helsingin kivetkin ikuistaa. :D
Aikamoisen raskas reissu vauhdikkaan taaperon kanssa, mutta oli meillä kivaakin. Oli ihana olla reissussa kahdestaan ja oli mukava huomata miten helposti kaikki sujui.

Kokosin vielä tähän loppuun listaa siitä, mitä tämä reissu lopulta maksoi, jos siitä on teille apua matkan suunnittelussa!


Mitä kaikki lopulta maksoi?

Junaliput: 19,80€

Hotelli: 114€
Aamupala hotellin asiakkaille Ravintola Kiilassa 8,50€

Linnanmäki:
Rannekkeet 0€
Avaimenperä: 4,80€ (Alisa osti isomummulta saadulla rahalla.)
Ruoka: 12€

Ipanainen: 1,80€ (smoothie)

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha: 0€

Muumikahvilassa: 6€

Iltaruoka kaupasta: 15€

Vesibussi Korkeasaareen ja takaisin: 6,99€

Pääsylippu Korkeasaareen: 16€

Juomat Korkeasaaressa: 6,50€

Lounas kaupungilla: 23€

Kahvi kioskista: 1,80€

Yhteensä siis 226,19€

Hotelli toki nappasi tuosta suuren osan, mutta yleiseen hintatasoon nähden hotellimme oli edullinen ja hinta-laatusuhde erinomainen. Meillä oli jonkinverran omia eväitä mukana välipaloiksi ja ruoassa olisi varmaan voinut säästää tarvittaessa vielä lisääkin, me kuitenkin nautimme myös siitä ravintoloissa syömisestä. Myös Korkeasaareen upposi yllättävän paljon rahaa siihen nähden, kauanko siellä oltiin. Jos etsii edullisempaa kohdetta niin suosittelisin ehkä Suomenlinnaa tai kenties jotain kotieläinpuistoa. Se toki pelastaa vielä paljon, että moniin paikkoihin Alisa pääsee ilmaiseksi ja välillä jopa syökin vielä ilmaiseksi. Yhden pienen lapsen kanssa budjetti on mahdollista pitää suhteellisena matalana, mutta jos on useampia isompia lapsia, niin kyllä nämä tällaiset reissut aika kalliiksi tulevat, eikä niitä normaali perhe varmasti voi kovin montaa kesässä tehdä.

Tykkäsittekö näin tarkasti listatusta reissupostauksesta? Oliko siitä teille apua vai onko teille ihan sama mitä loma maksaa? Mielenkiinnosta kyselen, koska omasta mielestäni oli kiinnostavaa listata, mitä kaikkea sitä lopulta tulikaan tuhlattua. :)

10 kommenttia:

 1. niin totta tuo isompien lasten kanssa reissaamisen kalleus!
  Ja totta myös se, että Korkeasaari taitaa kuitenkin olla enemmän aikuisten kuin lasten paikka. Usean reissun kokemuksella väittäisin, että Korkeasaaren kiehtovimmat asiat ovat juuri pikkukivet, leikkipaikka ja jäätelö.

  Saattelin viime viikolla kolme nuorta neitiä Lintsille; ranneke ja junamatkat 57€/nuori, syömiset päälle (oma nuoreni oli kuluttanut Lintsillä 15€, mikä mielestäni on todella vähän) (tai sitten hän pyöristi summaa alaspäin...)

  Samalla reissulla kulutin itseeni tietysti junalippujen verran + 57€ omiin huvituksiini (ruoka, sisäänpääsy Ateneumiin, kahvittelut) ja vielä parikymppiä nuorison junamatkaeväisiin.

  Ei siis tosiaankaan kovin halpaa lystiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hieman kyllä yllätyin tuosta, ettei Korkeasaari noussut meillä sellaiseksi hitiksi kuin olin etukäteen ajatellut!

   Huvipuistot todellakin ovat nykyään hyvin kalliita, kauhulla odottelen tulevia vuosia kun joudutaan niistä maksamaan.

   Poista
 2. Kiila on hyvä! Tai no kerran olen siellä käynyt tyttöporukalla syömässä :D Korkeasaari on oikeasti aika kallis, mutta toisaalta väitän että pienemmät lapset viihtyy viellä paljon paremmin kuin esim. Suomenlinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli todella hyvä aamiainen! :)

   Suomenlinna tosiaan saattaa olla lasten mielestä tylsä, en jaksa uskoa, että Alisakaan olisi siellä välttämättä viihtynyt paremmin kuin Korkeasaaressa. Tietysti linnoitukset yms. saattaisivat olla kivoja juoksupaikkoja. :D

   Poista
 3. Oli kiva, että kerroit paljonko reissuun kului rahaa. Helpottaa varmasti tulevaisuudessa meitäkin, kun tietää vähän mihin kaikkeen rahaa täytyy varata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan näin jälkikäteen, että paljon rahaa uppoaa myös sellaiseen pieneen, mitä ei tule niin laskettua. :)

   Poista
 4. Kiinnostaa reissubudjetit kyllä :) Itsekin usein laskeskellaan, mitä meni ja mihin :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä matkustamisen /harrastamisen /kokemusten taloudellinen puoli kiinnostaa. Harvalla varmasti on niin paljon rahaa, ettei tarvitse välittää mitä mikäkin maksaa. Itse seuraan aina tarkasti reissumenoja ja koitan arvioida niitä mahdollisimman hyvin jo etukäteen. On kiinnostavaa, miten muut omat reissubudjettinsa tekevät ja miten priorisoivat rahan käyttöä. Kiitos avoimuudesta! t.Hilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivoinkin, että tästä olisi apua muille lapsiperheille ja juuri tuosta tavallisen perheen näkökulmasta ja budjetista. :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)