perjantai 30. kesäkuuta 2017

Kotisiivous pelasti lomani

kotisiivous Turku
Toteutettu yhteistyössä Perheblogien ja Freskan kanssa.


Lapsiperhe ja siisti koti... ...ei aina helpoin toteutettava yhtälö. 

Vai mitenkäs teillä?  Totta kai siisti koti on mahdollinen, mutta se vaatii aikaa. Aikaa siivota, järjestellä, pyykätä ja pyyhkiä pölyjä. Mutta jos multa kysytään, mitä haluaisin enemmän tässä elämässä, niin vastaus olisi: aikaa. Aikaa ei tunnu ikinä olevan tarpeeksi.


Jos siis haluan siistin kodin, se vaatii aikaa. Jos haluan siistin kodin ja enemmän aikaa, ratkaisu on kotisiivous. Mikä on sen mukavampaa kuin tulla puhtaaseen kotiin kun on ensin touhunnut itse monta tuntia kaikkea muuta?


Kenties joku siellä ruudun takana pyörittelee silmiään, miksi en siivoa kotona etenkin nyt kun olen kesälomalla? Vastaus on helppo: jos voin tehdä jotain muuta kuin siivota, käytän tilaisuuden mielelläni hyväkseni!


Blogiyhteistyön kautta sain Freskan välityksellä ihanan Sadun helpottamaan kesälomaani kotisiivouksen merkeissä. Ihan parasta kun minä saan nauttia lomasta ja samalla joku siivoaa meillä. Minä saan sitten vain nauttia puhtaasta kodista. Mun ei tarvitse käyttää lomaani siivoamiseen.


kotisiivous TurkuMua vähän jännitti koko siivousjuttu, en oikein tykkää päästää ihmisiä meille kotiin, jos on sotkuista. En kuitenkaan halunnut siivota itse ennen siivoojan tuloa, siinä menisi vähän idea koko siivoukselta. Toki yritin keräillä ylimääräiset tavarat pois tieltä. Monet blogikollegat ovat olleet tyytyväisiä Freskan palveluun, joten siksi uskalsin kuitenkin luottaa palvelun toimivuuteen. Vielä enemmän siivoojan tulo jännitti kuitenkin Alisaa. Edellisenä iltana ennen nukkumaanmenoa iski kyselytauti:

Minkä värinen rätti siivoojalla on? 
Minkälaisella autolla siivooja tulee?
Onko siivoojalla lakki? 

Kun siivooja sitten tuli meille aamulla, Alisan jännitys meni vähän yli ja hän meinasi oksentaa. Joo siis kyllä me joskus ollaan ihmisten kanssa tekemisissä, vaikkei tämä nyt siltä vaikuta. Kyllä mua vähän nolotti... :D Onneksi meidän siivooja Satu oli tosi mukava ja vastaili Alisan kysymyksiin aina auton merkistä rätin väriin.

Mä olin todella tyytyväinen siivouksen lopputulokseen, koti näytti ja tuoksui siistiltä. Hanat ja pinnat kiilsivät puhtauttaan, meidän kylpyhuone ja vessa näyttivät ihan uusilta. Hups! Olivatko ne todella niin likaisia aikaisemmin, vaikka olin ajatellut niiden olevan ihan siistejä! Siivoojan lähdettyä putosin tosin taas maan pinnalle, kun Alisa levitti kengistään hiekkaa lattialle ja seuraavaksi kaatoi smoothiensa lattialle... Kieltämättä voisin tottua siihen, että meillä käy siivooja. :D


kotisiivous Turku

kotisiivous Turku


Jos mietin meidän kodin siisteyttä, niin ehkä kerran kuukaudessa tehtävä siivous olisi meille täydellinen. Olisi ihanaa kun kuukausittain joku tekisi isomman siivouksen ja itse keskittyisin vain arkisiin pikkusiivouksiin. Arkiset askareet teen ihan mielelläni, mutta samalla meiltä löytyy vielä juhannuksena joulukuusen neulasia, kylpyhuoneen pinnat jää pyyhkimättä, lattian pesu on yök... 

Voisin myös kuvitella ulkoistavani esimerkiksi joulusiivouksen ulkopuoliselle. Tai mikä olisi kivempi lahja antaa kuin siivouslahjakortti? Mun mielestä se, että käyttää siivouspalveluita ei ole noloa tai tee kenestäkään ihmisenä huonompaa. Oman elämän helpottaminen on todellakin järkevää.


Mitä kotisiivous sitten maksaa? 


Kerroin ystävälleni, että meille tulee siivooja ja ystäväni kysyi osuvasti, olenko voittanut lotossa. On totta, että itsekin ensin ajattelin, ettei tavallisella ihmisellä ole varaa kotisiivoukseen. Se ei kuitenkaan ole totta! Freska laskuttaa 34€ per tunti perussiivouksesta, josta voi vielä vähentää kotitalousvähennyksen, joka tällä hetkellä on 100€ omavastuun jälkeen 50% max 2400€ asti per henkilö. Loppujen lopuksi siis tuntia kohden kotisiivoukselle ei jää ihan hirveitä summia maksettavaksi. Perussiivoukseen voi sitten halutessaan ottaa myös esimerkiksi uunin ja roskakaapin siivousta tai ikkunoiden pesua.

Mistä sitten tietää kuinka kauan omaan kotiin kannattaa varata siivousaikaa? Mun oma arvio meidän 96 neliöisen asunnon kohdalla oli jotain 2 ja 10 tunnin välillä, ei siis mitään käsitystä! Onneksi Freskan sivuilla pystyy laskemaan kätevästi tuon ajan ja meidän asunnon siivousaika oli 4,5 tuntia.

Jos siis kiinnostaa kattava kotisiivous Turku, Helsinki tai Tampere +lähialueet sektorilla,  suosittelen enemmän kuin lämmöllä Freskaa. Ja kuulemani perusteella tyytyväisiä asiakkaita riittää, eikä ihme! Työn laatu ja palvelun helppous on ensiluokkaista.


Oletko itse koskaan käyttänyt siivouspalveluita? Millaisiin tilanteisiin kaipaisit siivousapua?

2 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)