torstai 15. kesäkuuta 2017

Loma on asenteesta kiinni

Mikäli joku ei vielä tiennyt, mulla on kesäloma juuri nyt. Ensimmäistä viikkoa viedään ja yhteensä sitä on neljä viikkoa. Moni kauhisteli, kun JOUDUN pitämään kesäloman kesäkuussa.
Meillä siis työpaikalla on kiertävä lomalista, eli periaatteessa lomavuoro kiertää kesä-elokuussa. Toki oma lomavuoro on mahdollista yrittää vaihtaa jonkun toisen halukkaan kanssa ja kun lomat oli töissä jaettu, alkoikin se vuoronvaihtorumba. Ehdottomasti suosituimmat viikot, joista haluttiin eroon oli kesäkuun viikot ja vaihtoa toivottiin usein heinä-elokuun vaihteeseen.

Monet toki yrittivät vaihtoa ihan lastenhoidollisista syistä ja osa taas siksi, että olisi yhteistä lomaa puolison kanssa. Mutta monet halusivat vaihtaa siksi, että Suomen kesä on mukamas ihan surkea kesäkuussa.

Me suomalaiset taidetaan olla aika sääorientoitunutta porukkaa, mutta se mikä tuntuu hassulta on, että oli sää mikä tahansa niin se on ihan väärä. Kuuma, kylmä, kuiva, märkä. Koskaan ei sopiva.

Mun loman aikana on ehtinyt olla jo kaatosadetta, aurinkoista ja hellettä. Edes sadepäivänä mun loma ei todellakaan ole ollut kurja, me mentiin ravintolaan syömään ja serkkupojan kanssa leikkimään, siis kiva päivä!Aurinkoisena päivänä käytiin Seikkailupuistossa, syötiin jäätelöä ja eväitä, käveltiin kaupungilla. Kiva päivä!

Se mitä yritän sanoa on, että nauttikaa jokaisesta lomapäivästä, satoi tai paistoi. Loma on ihanaa, joten ei anneta minkään sään haitata, sille kun ei mahda mitään! Loma on kuitenkin ihan liian lyhyt, että sitä kannattaisi käyttää valittamiseen.

4 kommenttia:

  1. Ihan samaa mieltä! Asenne ratkaisee paljon tässäkin asiassa :)

    Ja Suomen kesästä ei koskaan tiedä etukäteen. Varsinkin, kun toisella puolella kaupunkia voi paistaa ja toisella sataa. Kyllä se aurinko yleensä aina jossain päin Suomeakin paistaa :D

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä täälläkin! Just kirjotin ite kans samasta aiheesta. Loma koostuu paljon muustakin kuin kauniista säästä, esim.kiireettömyydestä. Hyvää lomaa teille! :)

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)