perjantai 15. tammikuuta 2016

Välipalaa mutsille ja taaperolle

Välillä tulee pähkäiltyä, että mitähän sitä tekis välipalaks, ettei aina olis vaan pelkkää leipää tai jogurttia. Siksi ajattelin vinkata teillekin pari reseptiä, jos vaikka innostutte kokeileen. Nää sopii tosi hyvin myös vaikka aamu/iltapalaksikin. Nyt on siis luvassa meidän kolme tän hetken lemppareinta välipalareseptiä. Nämä maistuu sekä äidille, että taaperollekin.

Banaaniletut

Banaaniletuista on monenmoista reseptiä. Omani on yhdistelmä useampaa reseptiä kuten aina. Yksinkertaisimmillaan lettuihin tarvitaan vain kananmunia ja banaani, mutta omaan makuuni ne ovat sellaisenaan hieman pliisuja. Siksipä tässä on tämmöinen versio mihin tulee muutakin, nämä voisivat olla sitten vaikka viikonlopun herkkubanaaniletut. :)


1 kypsä banaani 
2 kananmunaa
0,5 dl maitoa
1,5 rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
0,5 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
ripaus suolaa

paistamiseen voita/öljyä


Banaaniletut ovat helppoakin helpompia valmistaa. Ei muuta kuin banaani pieneksi ja kaikki aineet kulhoon, sen jälkeen surautetaan sauvasekoittimella tasaiseksi. Itselläni oli käytössä iso paistinpannu, jossa tein tuollaisia keskikokoisia lettuja, joita tällä ohjeella tuli 6kpl. Letut kannattaa paistaa melko kuumalla pannulla ja kaataa taikinaa mahdollisimman ohuesti, jotta lettu hyytyy myös päällipuolelta, silloin sen kääntäminen on paljon helpompaa. Meillä letut syödään turkkilaisen jogurtin ja mustikoiden kanssa. Parhaimmillaan letut ovat heti tuoreeltaan. :)



 Valkosipulivoissa paistettua lehtikaalia

Lehtikaalia on viimeaikoina tituleerattu voimavihannekseksi ja superfoodiksi. Meidänkin jääkaapista aika usein löytyy tätä C-vitamiinipommia. Lehtikaali on todella monikäyttöinen, mutta itse tykkään siitä eniten juuri näin pelkistettynä, valkosipulivoissa paistettuna. Tämä sopii myös lisäkkeeksi, mutta itse syön tätä monesti ihan pelkälteenkin, koska se on vaan niin hyvää!

100g lehtikaalia
2 valkosipulin kynttä
voita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria


Lehtikaali kannattaa huuhdella ja kuivata hyvin, sen jälkeen sen voi repiä sopivan pieneksi. Valkosipulit pilkotaan pieneksi ja heitetään voin ja öljyn kanssa pannulla. Itse sain joululahjaksi maustettuja oliiviöljyjä ja käytin tähän basilika-oliiviöljyä ja se antoi kyllä kivaa makua. Kun voi on sulanut sekä valkosipulit hiemaan saaneet väriä ja pannu varmasti tarpeeksi kuuma, nakkaa lehtikaalit paistumaan. Paista ja kääntele lehtikaalia niin kauan, että se hieman rusehtaa ja on rapean oloista. Omaan annokseeni lisäsin hieman suolaa ja pippuria, mutta taaperolle tämä uppoaa ilmankin. :)


Mustikkasmoothie

Sitten vielä yksi helppo ja hyvä välipala, nimittäin smoothie! Smoothieenhan nyt voi sekoittaa ihan mitä vaan sattuu kaapista löytymään. Itse suosin marjasmoothieita, kuten tässäkin on taas käytetty sitä mustikkaa, jota meillä kyllä taidetaan syödä aika paljon. :D Sokeria en lisää smoothieen vaan tässäkin ohjeessa makeutta saadaan banaanilla.

1/2 dl mustikoita
1 banaani
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
loraus maitoa/piimää
sitruunamehua
2 rkl kaurahiutaleita

Kaikki ainekset surautetaan sauvasekoittimella ja tarjoillaan lasista. 
Helppoa ja herkullista vai mitä? :)



Mitkä on teidän suosikkivälipaloja? :)

Ihanaa viikonloppua, kokeilkaapa näitä reseptejä ja kertokaa pidittekö! :)

2 kommenttia:

  1. Tulipa vesi kielelle näistä! On jo pidempään pitänyt kokeilla noita lehtikaalireseptejä, mutta nyt on viimeistään pakko testata. Koska minä <3 valkosipuli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Se on tosi hyvää! Täällä kans yks valkosipulifani..:)

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)