maanantai 4. tammikuuta 2016

Lastenhuoneen sisustus

Meidän koti ei välttämättä tarjoa mitään silmiä hiveleviä sisustusinspiraatioita, mutta ajattelin nyt kuitenkin esitellä teille vähän meidän kotia. Meillä sisustetaan laiskasti, pienellä budjetilla ja lapsiperheeseen sopivin ratkaisuin. Meidän asunto on siis 67m2 kerrostalokolmio. Muutettiin tähän alkusyksystä ja asunto on kokonaan rempattu hiljattain. Asunto on pinnoiltaan hyvin pitkälle mustavalkoisesti sisustettu ja tykätään kyllä itse asua tässä. Ensimmäisenä esittelyvuorossa olisi Alisan huone, eli makuuhuoneista pienempi. Huoneessa oli ennestään melko hallitseva tapetti ja siitä johtuen värimaailmaksi valikoitui mustavalkoinen ja piristeväriksi keltainen. Itse tykkään Alisan huoneesta tällä hetkellä ehkä jopa eniten, joten oli luontevaa aloittaa siitä. :)
Huonekalut on hyvin pitkälle hankittu IKEA:sta tai käytettynä. Muun muassa tuo IKEA:n keltainen pöytä löytyi facebook-kirppikselta 2€ ja KULLA kattolamppu tori.fi 10€. Metsästin pitkään juuri tuota lamppua ja en raaskinut ostaa sitä uutena, sitten törmäsin siihen torissa ja se sattuikin sijaitsemaan ihan lähellä meidän kotia. :) Raidallinen lelukori on oikeesti H&M pyykkipussi, mutta sopii just hyvin lelujen säilytykseen. Tuo pieni vaaleanpunainen korituoli on mun vanha. Pohdimme vähän aikaa sitten sen maalaamista valkoiseksi, mutta katsotaan rupeanko hommiin. :)Sänky saatiin lainaan tuttavilta ja tykkään sen jykevästä ulkonäöstä. Rahi ja vuodekatos ovat siskoni vanhoja. Tuo rahi on tosi näppärä kun se toimii samalla vieraspatjana. Iltaisin se on myös paljon käytössä kun jompikumpi meistä yleensä istuu Alisan sängyn vierellä nukutushommissa. Raitamatto ja tyynyt on H&M Home. Nuo ihanat viirit tilasin Alisan syntymäpäiviä varten, mutta ne saivat jäädä käyttöön kun sopivat niin hyvin sisustukseen. :)
Leikkikeittiö on perus IKEA:n ja se on meillä todella kovassa käytössä. Onneksi se on puinen ja kestää leikkiä ja silmää. :) Anoppi on virkannut tuon ihanan tähtimaton, samoin nuo leivokset ovat anopin käsialaa. Onneksi anoppi osaa, multa kun ei käsityöt luonnistu. :D


Mulle tärkeintä on, että Alisan on helppo leikkiä huoneessaan, eli helpot säilytysratkaisut ja tarpeeksi tilaa. Mun mielestä lastenhuoneensisustuksen ei myöskään tarvitse olle liian mietitty tai huoliteltu, se saa olla mielellään lapsekas ja hullutteleva, onhan se tarkoitettu leikkimistä varten. Tykkään nyt huoneen värimaailmasta, mutta jos Alisa jossain kohtaa haluaisi esimerkiksi vaaleanpunaisen huoneen niin kyllä hän sen varmaan saisi. Meillä on muuten molemmissa makuuhuoneissa nuo IKEA:n Pax-vaatekaappiratkaisut ja ne on kyllä loistavat! Alisankin kaikki vaatteet mahtuu noiden liukuovien taakse, eikä tarvita lisäksi mitään lipastoja viemässä tilaa. :)

Tämmöinen huone meidän neidillä, tykkäsittekö? :)


5 kommenttia:

 1. Kivan näkönen huone! Tykkään ite niin paljon keltanen-musta-valkonen yhdistelmästä! :) Mistä toi twinkle twinkle seinätarra on? Tosi ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse ostin sen muistaakseni tori.fi, mutta löytynee nettikaupoista juuri tuolla twinkle twinkle nimellä. :)

   Poista
 2. On kyllä neidillä viihtyisä huone, varmasti mukava leikkiä :)

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)