keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Mutsi somettaa

Somessa roikkuvista äideistä ja iseistä on viime aikoina ollut paljon keskustelua. Itsekin huomaan välillä roikkuvani somessa ihan liikaa. Nykyään olen kuitenkin tehnyt itseni kanssa muutamia sääntöjä liittyen aiheeseen.

Bloggaaminen ei oikeastaan ole lisännyt somessa pyörimistä, se on vain muuttanut yleisen selailun kirjottamiseksi. Pelkkä kirjoittaminen ei tietenkää riitä, sillä kuvia pitää suunnitella ja räpsiä, sen lisäksi niitä täytyy muokata ainakin oikean kokoisiksi. Lisäksi postauksia on kiva mainostaa muutamassa eri paikoissa, jotta ne löytäisivät kiinnostuneita lukijoita. Lisäksi päivitän välillä Facebookia ja Instagramia, millä ajalla?


Olen oikeastaan löytänyt aika sopivan rytmin tähän, jotta se ei koko ajan häiritsisi perhe-elämää. Aamupäivällä kun juon aamukahvia ja Alisa jaksaa touhuilla omiaan, saatan viimeistellä jotain postausta tai muokata kuvia tai tehdä jotain muuta pientä. Kerhopäivät on tietenkin erikseen. Alisa nukkuu kuitenkin päikkärit, jolloin yleensä kirjoittelen jonkin verran ja mahdollisesti julkaisenkin jotain, jos siltä tuntuu. Mulla on tähän asti ollut tyyli, että julkaisen yleensä kaksi pientä tai yhden pidemmän postauksen päivässä, riippuen fiiliksestä, välillä tietenkin on päiviä jolloin en julkaise mitään.

Iltapäivä on yleensä pyhitetty Alisalle ja kotitöille ja pyrinkin silloin, etten roikkuisi somessa. Toki myönnän, että tulee välillä katseltua onko tullut kommentteja tai jotain muuta. Illalla julkaisen yleensä aiemmin kirjoittamani postauksen, sillä todella harvoin kirjoitan ja julkaisen yhdeltä istumalta. Joskus toki, jos on painavaa asiaa, joka on ajankohtaista sillä sekunnilla.


Viime aikoina olen pyrkinyt myös iltaisin jättämään somen rauhaan kun kröhöm, rakas mieheni mainitsi asiasta hienovaraisesti ja tottahan se oli! Mulla on kuitenkin lupa somettaa silloin kun telkkarista tulee esimerkiksi Wheeler Dealers tai Fast n' Loud. :D 

Koska sitten oikein kirjoitan, kun kumminkin julkaisen postauksia niin usein? Muutamana iltana viikossa, kun Samuli on tallilla ja Alisa nukkumassa. Kun saan muutaman tunnin keskittyä täysillä kirjoittamiseen, yleensä saan valmisteltua muutamaa postausta. Luonnoskansiossa usein onkin paljon materiaalia, sillä kirjoittelen sinne aiheita ja ajatuksia nopsaan, silloin kun jotain mieleen tulee. Niistä on sitten hyvä työstää valmiita postauksia. 

Oikestaan tää on tosi hyvä näin, bloggaaminen on täyttänyt sen tyhjän aukon mun yksinäisissä illoissa. Saatan toki esimerkiksi viikonloppuisin keskittyä hetken aikaa jonkin postauksen tekemiseen, jos Samuli on kotona ja keskittyy sillä välin Alisan kanssa touhuamiseen.


Tiedän, ettei tää toimi sitten kun joskus aloitan työt. Todennäköisesti se vähän näkyy päivitystiheydessä, mutta eiköhän bloggaamiselle silloinkin aikaa löydy, ainakin ne muutamat illat viikossa, kun Samuli on tallilla. Voihan myös olla, että saan uusia hetkiä kirjoittaa, kuten bussissa työmatkoilla tai jotain. Ehkä se muotoutuu siitä sitten kun sen aika on. :)

Mulla on edelleen paljon kehittymisen aihetta tässä somejutussa. Etenkin haluaisin, ettei se syö mun ja Samulin yhteistä aikaa. Monesti huomaan illalla saavani puhekohtauksen kun pitäisi mennä nukkumaan, siis silloin juuri kun kännykät on laitettu pois ja tv sammutettu. Tähän aionkin nyt jatkossa kiinnittää huomiota, eli kännykkä ja tv pois ja kunnon keskustelu käyntiin! :)

Roikutteko tekin välillä samallalailla somessa? :)

Ps. Käytin tähän postaukseen mun instakuvia ja muita aiemmin otettuja, koska olen nyt ollut päivisin vähän menossa niin en ole ehtinyt kuvailemaan ja se olisi ollut taas pois perheajasta. Toivottavasti päivät vähän valostuu niin innostaa taas kuvaaminenkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)