maanantai 18. tammikuuta 2016

Lapsen kanssa ravintolassa: Brunssi Fazer Caféssa

Kuten teille jo mainitsin, olimme eilen koko perhe sunnuntaibrunssilla. Brunssin paikaksi valikoitui syksyllä Suomen vanhimman apteekin tiloihin avattu Fazer Café Aurakatu. Olin lukenut paikasta hyviä kokemuksia ja nähnyt herkullisia kuvia, joten päätimme lähteä niiden pohjalta kokeilemaan brunssia. 

Meillä on tapana käydä silloin tällöin brunssilla ja haluamme yleensä mennä eri paikkoihin. Brunssien suhteen Turussa onneksi riittää kyllä valikoimaa. 

Menimme siis kahvilaan puolenpäivän aikoihin ja ravintola oli kyllä aika täynnä. Kahvilasta saa sunnuntaisin brunssia klo. 10-15. Turkulaiset taitavat olla melkoista brunssikansaa, sillä joka kerta kun olemme brunssilla olleet, niin paikat ovat olleet melko täynnä. Löysimme kuitenkin vapautuvan pöydän ja ystävällinen tarjoilija toi Alisalle syöttötuolin.


Olimme muuten ainoa lapsiperhe brunssilla. Itse olen aina ollut sitä mieltä, että lapsen kanssa voi mennä ravintolaan ja tehdä muutenkin melkein mitä vaan. Alisa tosin käyttäytyy aina niin hyvin ja syö kiltisti ruokaansa, että hänen kanssaan on helppoa käydä ulkona syömänssä. Enpä usko, että tälläkään kertaa meistä oli kenellekään haittaa.


Kahvilassa tosiaan oli hyvinkin paljon ihmisiä ja tilat olivat hieman ahtaat, mutta yllättävän pienellä jonotuksella selvisimme. Kahvilan sisustus oli tyylikkään moderni ja se loi kivaa kontrastia, muutoin niin klassiselle miljöölle. 


Itse brunssipöydässä tarjolla oli monenlaista sorttia. Oli muun muassa erilaisia salaatteja, lohta, itse leivottuja leipiä, lämpimänä ruokana ylikypsää possua ja munakasta. Omia suosikkejani oli katkarapuskagen, juustot ja croissantit sekä tomaatti-mozzarellasalaatti, jossa oli marinoitua punasipulia ja basilikaa. Alisakin söi mielellään kasviksia, lohta ja leipää. Lisäksi tarjolla oli smoothieta ja mehua tavallisen kahvin ja teen lisäksi. Smoothie maistui erityisesti Alisalle. Tarjolla oli myös puuroa, jogurttia, granolaa ja hedelmäsalaattia.Ruoka oli maultaan oikein hyvää, mutta täytyy kyllä sanoa, että olin hieman pettynyt, sillä puolet ruoasta oli koko ajan loppu. Ravintolassa oli toki koko ajan porukkaa, mutta hieman jäi harmittamaan, ettei juurikaan saatu kahta kertaa maistettua samaa ruokaa. Ehkä ruokavadit olisivat voineet olla hieman isompia näin kiireaikaan, jotta ruokaa olisi riittänyt useammalle. Samuli sanoi mielestäni hyvin, ettei voi olettaa, että kaikille riittää koko ajan ruokaa jos esimerkiksi mehukannuja on esillä kaksi yhden litran kaadinta ja yksi juomalasi vetää puolilitraa. Myös astiat olivat jatkuvasti loppu. Astioista vielä sen verran, että ne olivat ulkonäöltään todella kauniita ja pistivät kyllä hyvällä tavalla silmään, etteivät ne olleet sellaisia perinteisiä, joita on joka ravintolassa. Kauniit astiat sopivat hyvin kahvilan tyyliin ja loivat arvokkaan vaikutelman.


Turun brunssien hintatasoon verrattuna Fazerin brunssi oli melko hintava, siksi oli pieni pettymys, että nettisivuilla kerrottu menu ei kyllä paikan päällä ollut yhtä monipuolinen. Esimerkiksi menussa mainittu jälkiruoka "lajitelma kakkuja" tarkoitti yhtä kakkua, joka tosin oli erinomaista. Näimme syödessämme muita ruokia, että ensin tarjolla oli porkkanakakkua, kun tuli meidän vuoro ottaa jälkiruokaa tarjolla oli juustokakkua ja kun lähdimme pois esillä oli suklaakakku. Eli kyllä siellä periaatteessa oli lajitelma kakkuja, mutta niitä oli vain yksittäin esillä.
Vähän sama juttu oli smoothien kanssa. Näimme, että joillain oli erilaisia smoothieita, meille vaan ei riittänyt kuin yhtä laatua.

Kuten sanottua, ruoka oli todella hyvää ja laadukkaista raaka-aineista tehtyä, se ei aiheuttanut ollenkaan pahaa sanottavaa. Henkilökunta oli ystävällistä ja yrittivät kyllä parhaansa mukaan täyttää brunssipöytää, ruokaa vain meni enemmän kuin sitä ehdittiin tuoda. Jos vertaan esimerkiksi Turun legendaarisimpaan brunssiin eli Blankoon, on Fazerilla vielä petrattavaa. Blankoon oli kymmenien metrien jono lähes koko brunssin ajan kun kerran siellä kävimme, mutta ruokaa riitti koko ajan kaikille. Nyt minulle jäi hieman huono fiilis yli 20€ hinnasta, enkä edes saanut kaikkea, mitä menun mukaan brunssiin kuului. Kuulin myös ohimennen, että moni muu paikalla ollut oli kanssamme samaa mieltä. 

Vatsat saimme kyllä täyteen ja ruoan laatu ja maku pelasti paljon. Toivottavasti tulevaisuudessa Fazer Café pystyisi korjaamaan näitä pieniä puutteita, sillä paikkana kahvila on kaunis ja tunnelmallinen ja sillä on edellytyksiä parempaankin. Aion ehkä tulevaisuudessa antaa kahvilalle mahdollisuuden ja poiketa arkiaamuna aamiaisella paikassa, silloin siellä on ehkä hieman vähemmän porukkaa.

Kokosin tähän vielä yhteenvedon:

Plussat:
 • Ruokien maku ja laatu
 • Miljöö ja sisustus
 • Kauniit astiat
 • Ystävällinen henkilökunta
Miinukset:
 • Hinta vs. monipuolisuus
 • Ruokien riittävyys
 • Ahtaus
Kokonaisuus kuitenkin oli ihan positiivinen ja voin suositella brunssia muillekin, jos Turussa asutte tai täällä liikutte! :)Koin paikan myös ihan lapsiystävällisenä, joten lapsiperheet myös rohkeasti vain brunssille! 
Jos teillä on muuten suosituksia Turun brunsseista niin kertokaa! :)

6 kommenttia:

 1. Onpa suloinen tyttö♥ Käväisin ruokaa odotellessa tutustumassa ja nyt maha kurnii entistä enemmän :D Tai oikeastaan mielessä on vaan nuo syätävän herkulliset kakut :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos <3 Kakut oli kyllä tosi upeita ja se mitään päästiin maistaan oli kyllä myös sairaan hyvää, Nam. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköstä ruokaa, melkein alkaa kuola valumaan!
  Ja ihan mahdottoman kaunis lapsi teillä<3

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)