perjantai 22. tammikuuta 2016

Matkalla pirteyteen?

Nyt olis hyvät neuvot tarpeen!

Mä olen koko tämän talven ollut todella väsynyt. En oikein ymmärrä miksi. Tai no ymmärrän: syön väärin ja nukun väärin. Kohta kuitenkin on palattava työelämään ja aamulla on päästävä ajoissa sängystä ylös.

Tällä hetkellä meillä menee niin, että mennään Samulin kanssa yleensä siinä puolenyön aikoihin nukkumaan, mutta mä en saa heti unta. Välillä pyörin pidempiäkin aikoja ilman unta. Onneksi tämä vaihe on taas vähän helpottamassa, marras-joulukuussa meinasin oikeasti tulla hulluksi sen unettomuuden kanssa. Noh joka tapauksessa Alisa heräilee tällä hetkellä siinä seitsemän jälkeen, mutta Samuli nousee hänen kanssaan. Itse heräilen vasta siinä kahdeksan-yhdeksän aikaan väsyneenä, mutta entäs kohta kun pitäisi kahdeksalta olla jo töissä? Tietenkin nukkumaan pitäisi mennä hieman aiemmin, mutta en usko, että se pelkästään poistaa koko ongelmaa, nukunhan nyt jo ihan ok mittaiset unet.


Syksyllä mulla oli hyvä ja energinen olo kun kiinnitin huomiota ruokavalioon, söin aamupalan ja erityisesti söin tasaisesti. Painoakin onnistuin karistamaan ilman varsinaista laihduttamista. Parasta oli kuitenkin se energinen olo.

Sitten tuli flunssakierre, joulu ja kaikki tekosyyt. Nyt viime aikoina olen syönyt todella todella todella huonosti. En ole lihonut kiloja takaisin, koska olen syönyt niin vähän, mutta siitä johtuen kaikki se energinen olo on tipotiessään.


Olen kuitenkin nyt alkanut taas kiinnittämään huomiota siihen, että syön aamuisin jotain, samoin että söisin säännöllisesti. Aamuisin olen kuitenkin aika huono syömään edelleen, joten aamupalani on usein joku smoothie tai vastaava.

Nyt siis kertokaa mulle teidän parhaimmat vinkin energiatasojen nostamiseen! Hyviä reseptejä, piristäviä ruoka-aineita, vitamiinivalmisteita, univinkkejä.. Ihan mitä tahansa, että nousen tästä väsymyksestä ja saan aloittaa uuden pirteämmän arjen! :)

Ajattelin tehdä tästä nyt jonkinlaisen pienen postaussarjan, jossa vinkkailen kaikkia uusia piristyskeinoja, mitä vastaan tulee, oli kyse sitten ruoasta, liikunnasta tai jostain ihan muusta. Aloitetaan sarja heti huomenna aamulla, joten pysykääpä linjoilla ja jättäkää niitä vinkkejä! :)

4 kommenttia:

 1. Suosittelen esimerkiks inkivääri-appelsiini shottia aamuksi ja kandee koklaa myös vihersmoothie..=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta, tarvii tutustua noihin! :)

   Poista
 2. Multi-tabs vitamiinit on ollee hyvät, ainakin mulla. Tosin nyt ne on kieltolistalla, mutta sitä ennen toimivat kyllä! Ja D-vitamiinia voi syödä lisänä vielä! Syksyllä ei paistanut aurinko mitään hirmusesti, eikä kyl oo kauheesti nytkään, niin se auttaa myös piristymään! :)

  Hedelmien ja vihannesten lisääminen on myös hyvä! :) Me ollaan siirrytty syömään niin, että aamusin smoothie, lounaaksi salaattia (jossa lisänä kalaa), kunnon päivällinen ja sitten vielä iltapalaa ja päivällä voi lounaan jälkeen napata jonkun hedelmän välipalaksi!
  Leipää syödään tosi harvaksiin, kun tuntui kovin raskaalta.

  Mutta monenmoista on mitä kokeilla. :) Täytyy vaan ottaa selvää niistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas monta hyvää vinkkiä! Otan varmasti kokeiluun! :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)