sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Teeleivät - valmista vartissa ja helposti

Käykö teille ikinä niin, että illalla/aamulla huomaatte, että leipä on loppu ja juuri sillä hetkellä ei jaksa/pysty/kykene lähtemään kauppaan uutta hakemaan. Meillä näin käy harvase viikko. Silloin iskee tarve itse leivotulle leivälle.

Yhtenä iltana kun leipä oli jälleen loppu, tuli mieleeni eräs resepti yläasteajoilta. Taidettiin teeleipiä tehdä kokolailla ensimmäisellä köksäntunnilla aikoinaan. En ollut teeleipiä tehnyt pitkiin aikoihin ja koska ne olivat niin herkullisia niin niitä on tullut leivottua toistekin. Leipien teossa pystyy auttamaan myös meidän minileipuri, joka onkin aina halukas kun leipomisesta on kyse.


Perusresepti on simppeli, aineet löytyvät aina kaapista. Itse olen tuunaillut leipää esimerkiksi kaurahiutaleilla, juusto- tai porkkanaraasteella. Jos laittaa jotain näistä leipiin mukaan niin jauhojen määrää voi hieman vähentää.

1,5 dl kylmää maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2-3 rkl öljyä

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kuivat aineet sekoitetaan keskenään, ja tämän jälkeen lisätään kylmä maito sekä öljy. Itse olen vain taputellut taikinan tämän jälkeen pellille ja tökkinyt haarukalla reikiä leipiin.  Leivät paistuvat 225 asteessa noin vartin. Leivistä tulee ihanan rapsakoita ja parhaimmillaan ne ovat tuoreena hieman vielä lämpimänä. Mun mielestä leivät on niin hyviä, ettei ne tarvitse edes voita. 

Leivät maistuvat hyvin esimerkiksi iltapalaksi ja eilen illalla me leipastiinkin Alisan kanssa yksi satsi mansikkarahkan kaveriksi. Ja miksei nämä sopisi hyvin aamupalapöytäänkin! :)

Maukasta sunnuntaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)