keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Entten tentten, pakkasta vai vettä - ulkovaatefiasko

Voi hyvää päivää tätä Varsinais-Suomen talvea!

Viime viikolla saatiin nauttia ihanista pakkaskeleistä ja lumesta, vielä maanantaina oli kivan talvinen sää ja silloin päätinkin, että en vie tällä viikolla kuravaatteita päikkyyn. Kuvittelin ettei niitä tarvita.
Mutta miten kävi tiistaina aamulla kun kurkistin ikkunasta!? Vettä, märkää, melkein kaikki lumi poissa!

Ei muutakun äkkiä Samulille ohjeistusta, mikä haalari olisi näille keleille paras, mitkä kengät pitää vettä ja missähän ne hemmetin kuravaatteet on!? Seuraavaksi tänne saadaan vissiin lunta ja siihen päälle pakkasta. Luvassa siis liukasta, oikeat pääkallokelit.


Mä en yleensä jaksa murehtia säästä, se on mitä on, mutta päiväkotilaisen kanssa tämä on koko ajan hirveää säätöä kun pitää joka päivä valita ihan eri kamppeet, jotta ulkovaatteet vastaisivat parhaiten säiden vaatimuksiin. Taaperolla pitää olla joka säälle sopivaa vaatetta, onneksi itselleni sentään riittäisi periaatteessa yksi takki ja yhdet kengät kun ei ole niin suuria ulkoiluvaatimuksia.

Mikähän olisi sellainen haalari/kenkäyhdistelmä, mikä menisi joka säässä? Onko sellaista?

En halua raahata päiväkotiin kaikkia varusteita kerralla, joten koko ajan saan olla valppaana, mitkä varusteet juuri sinä päivänä olisi oikeat päiväkotiin. Huh!

Meillä nyt kenkiä käytössä Viking goretexit ja kumpparit märällä säällä ja kovemmilla pakkasilla kuomat tai huopikkaat. Haalareitakin on isommille pakkasille ja pienemmille pakkasille sekä vielä suojasäälle. On kuravaatetta, toppakinnasta, ohuempaa hanskaa, välikerrosta, villahaalaria...Hohhoijaa, yksi toimiva yhdistelmä minulle kiitos!

Jotain hyvää tässä vesikelissä on, nimittäin meillä on tällä viikolla talonmiesvuoro, ja vielä ei ole tarvinnut paljoa lumia kolata! :D

Muita jotka tuskailee saman ulkovaaterumban keskellä? :)

10 kommenttia:

 1. Samojen asioiden kanssa täällä tuskaillaan. Saa nähdä millainen ilma huomenna on, nyt ainakin tuntuu että pipo lentää päästä.
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kauhee tuuli kyllä ja lumimyräkkä, ihan kummalliseksi mennyt koko keli. :)

   Poista
 2. Myös täällä meillä kelit vaihtelee kuin naisen mieliala :D Kuopus on kuitenkin mennyt pitkälti omasta tahdostaan koko talven Soreleilla, jotka toimivat niin loskassa kuin kovemmilla pakkasillakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista Soreleista oon kyllä kuullut paljon, pitää ehkä laittaa harkintaan! :)

   Poista
 3. Tämä keli on kyllä niiiin syvältä! Meidän ei tarvitse onneksi lähteä aamuisin mihinkään, mutta päivät ovat lievästi sanottuna pitkiä kun ulos ei ole asiaa. Tänään kävin juoksemassa kun anoppi tuli lapsenvahdiksi, nastoilla pärjäsi hyvin mutta tuuli meinasi kyllä viedä mukanaan. Saako jo odottaa kevättä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuuli on kyllä tosi navakka nyt, oikea myräkkä. Mä ainakin salaa vähän odotan kevättä! :)

   Poista
 4. Olen itse kanssa tuskaillut kun joka päivä eri keli ja sitten saa taas kattoo et mitäs vaatetta nyt laitetaan ... :/ mutta hei jäin lukee sun blogia vaikuttaa tosi mukavalta ja mielenkiintoiselta luettavalta!

  http://elamaapahkinankuoressaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja tervetuloa! Pitää käydä tutustumassa myös sun blogiin! :)

   Poista
 5. No niinpä! Tähän kun joku keksisi ratkaisun, olisin onnellinen. Tosin.. meillä kuravaatteet asuu päiksyssä (viedään kotiin vain pestäväksi, jos on tarve), haalareita sitten vaihdellaan lämpötilan mukaan. ...ja sisähaalareita ja kenkiä ja hanskoja ja ja ja..
  Tosin nyt tämä laiska äiti on laittanut puolitoistavuotiaansa hoitoon karvavuoriNokioiden kanssa. Kestävät vettä ja pakkasta, mutta eivät erityisemmin hiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samoin! Kumpparit on kyllä hyvät, etenkin just karvavuorella. :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)