torstai 5. tammikuuta 2017

Häiden teema

Nyt kun häihin on aikaa yhdeksän kuukautta, alkaa häiden teema hiljalleen hahmottua. Alusta asti tiesin, että haluan suht yksinkertaisia koristeita, ilman erityisiä krumeluureja. Paljon kynttilöitä lasipurkeissa ja valosarjoja, jotka mielestäni sopivat loistavasti syyshäihin.

Syyshäät olivat aika helppo päätös, vaikka pitkään mietin myös talvihäitä. Kesäviikonloput ovat yleensä kiireisiä ja täyteen buukattuja, joten siksi kesä ajankohtana ei tuntunut hyvältä. Lopullisen ratkaisun syys- ja talvihäiden välillä teki hääpaikka. Haluamamme hääpaikka ei ollut saatavilla talviaikaan ja emme halunneet muuta hääpaikkaa. Syksy kyllä sopii passelisti häidemme ajankohdaksi, sillä alkusyksy on mun lempivuodenaika.

Häiden teemaväri tuotti hieman päänvaivaa, sillä mikään muu kuin valkoinen ei tuntunut sopivalta. Minulla kun ei ole varsinaista lempiväriä, oli todella hankala miettiä mikä voisi olla meidän häiden teemaväri. Selasin Pinterestiä, Googlen kuvahakua ja Instagramia havainnoidakseni, millaiset teemat itseäni ylipäätään miellyttää. Ensin tallensin kuvia erilaisista tyyleistä ja loppujen lopuksi tietynlainen teema alkoi näkyä valikoiduissa kuvissa.

Ihan aluksi jo ajattelin mustaa valkoisen kaveriksi, mutta sitten mietin, että onko se liian kova yhdistelmä. Seuraavaksi mietin sitä vaihtoehtoa, että kaikki olisi valkoista, mutta sekään ei ollut ihan juuri se meidän juttu... En halunnut kirkkaita värejä, ei pastellia, ei kimallusta.. Lopulta päädyimme uudelleen miettimään sitä mustaa valkoisen rinnalle ja koska se oli myös sulhasen lemppari, päädyimme valitsemaan mustavalkoisen teeman. Häiden ehdoton pääväri on silti valkoinen, mutta musta toimii korostevärinä. Mustaa tullaan näkemään varmaan kattauksessa kaitaliinan ja servettien muodossa.

Kuva 1Kuva 2Kuva 3Kuva 4Kuva 5Kuva 6Kuva 7Kuva 8
Näissä kuvissa on paljon sellaisia elementtejä ja tyyliä kuin mitä häihin haluan. Valoja, valkoista, kynttilöitä, hieman puuta ja ripaus mustaa. Todennäköisesti meidän häät tulee olemaan jotain näiden kuvien yhdistelmää. Syyshäihin tuo musta ei muutenkaan ole mielestäni liian synkkä, vaan sopivan tyylikäs.

Juhlapaikkassamme on suht korkea katto ja kattoa "pehmittämään" olen ajatellut sitä edellisessä postauksessa mainitsemaani hallaharsoa ja sen lisäksi valosarjoja ja pompomeja. Pompomit haluaisin valkoisena ja mahdollisesti joukkoon pari mustaa, ehkä... Hallaharsoa olen ajatellut myös tuoleihin ja mahdollisesti seinille ja tolppiin. Saas nähdä montako sataa metriä sitä menee. Häät pidetään varsinaisen sesongin ulkopuolella, joten saamme mitä ilmeisimmin avaimet hääpaikkaan hyvissä ajoin niin ehditään rauhassa koristella paikat.

Hääpukuni on ehdottomasti pelkästään valkoinen ja olen hieman miettinyt, että hääkimppukin voisi olla yksinkertaisen valkoinen tai sitten ihan tummanpunainen. Musta sopisi valkoisen kaveriksi esimerkiksi juuri sidontanauhana, mutta tummanpunainen kimppu taas olisi ihanan dramaattinen. Hääkakuksi olen ajatellut ihan yksinkertaista valkoista kakkua mustilla yksityiskohdilla. Onneksi kimpun ja kakun valinnalla ei ole vielä hirveää kiirettä.

Kieltämättä ihanaa päästä hiljalleen fiilistelemään häitä täällä blogissakin!

Laittakaa linkkejä teidän tai teidän lemppari hääpostauksiin/-blogeihin, jos vaikka löytyisi lisää ideoita! :)

4 kommenttia:

 1. Näyttää mukavalta, tunnelmalliselta :) Meillä häät toukokuussa :)

  http://starbox.fi/tuijastateofmind

  VastaaPoista
 2. Ihanaa ihanaa! Kiva kuulla, että meidän hääkimpussa oli taikaa sittenkin! Meillä oli syyshäät, joita itsekin pääsit todistamaan. Silloin toi pinterest oli kyllä oiva apuväline kaikkien ideoiden suunnitteluun. Laitan sulle linkin mun kansioon jota hartaudella keräsin häiden aikaan. Voi olla kyllä, että meidän teema on vähän eri, sillä meillä toi väriteema oli enemmän juuri sinne syksyyn päin taipuvaa. https://fi.pinterest.com/heidimeril/wedding/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oli! :) Teillä oli kyllä ihanat ja kauniit häät! <3 Kiitos linkistä, ihania ideoita löytyi kyllä meidänkin häihin. :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)