sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Talvipäivä pellolla - kummallinen perhe

Muutama viikko sitten Samuli kyseli saisiko hän osallistua peltoendurancekisaan, joka näin sunnuntaina ajettiin suht lähellä meitä. Ja mikäpä minä olen toisen harrastuksia kieltämään. Niille, jotka ei lajia tunne tiedoksi, että siinä ajetaan ihan vakioautoilla pellolle aurattua rataa ympäri kolme tuntia välillä kuskia vaihtaen. Samulin joukkueessa oli tällä kertaa kolme henkeä ja kisa oli täysin epävirallinen ja "leikkimielinen", mutta tiedättehän miehet ja kilpailuvietin... Vaikka olen ollut monenlaisissa autokisoissa mukana, tätä lajia tämä oli ensimmäinen kerta, mutta ensi kerralla taidan haluta myös ajamaan!


Koska pakkanen laski mukavasti, lähdimme mekin Alisan kanssa päiväksi pellolle katsomaan kilvanajoa. Oikeilla varusteilla ja hyvällä asenteella tällaiset reissut sujuu leikiten. Hyvillä ulkovaatteilla pysyy lämpimänä ja välillä toki autoonkin pääsi lämmittelemään. Kassillinen eväitä takasi niin kylläisen lapsosen kuin äidinkin. Meillä oli jopa potta matkassa mukana! Alisa on nykyään ilman vaippaa yöt ja päivät, mutta pidemmillä ulko- ja autoilureissuilla olemme varulta pitäneet vaippaa. Alisa ei kuitenkaan tykkää enää pissata vaippaan, joten onneksi otimme potankin matkaan, ettei vessa-asiat aiheuttaneet harmia. Tässä tullaankin siihen kohtaan kun tarvitaan oikeaa asennetta, nimittäin kaikkien vaatteiden purkaminen ja pukeminen autossa pottailua varten on välillä hieman haastavaa...:D Onneksi Alisa osaa kertoa hädästä jo hyvissä ajoin, jotta ehdimme ottamaan vaatteet pois ja potalle. Tämä saattaa kuulostaa todella oudolta, jossei ole ikinä ollut vastaavassa tilanteessa ollut, mutta oikeastaan ei se nyt kovin kummallista ollut. :)


Kulkuvälineenä meillä tällä kertaa oli rattaiden sijasta pulkka ja taapero oli innoissaan kun sai välillä itse vetää pulkkaa. Pulkka oli kyllä lumiselle pellolle parempi valinta kuin rattaat. Minun vanha talja piti pepun lämpimänä kun välillä muisti nousta pulkasta kävelemään ja varpaita liikuttelemaan.

Meillä kaikilla oli kiva päivä ja vaikka monet pitää meitä omituisena perheenä kun meillä on välillä tällaisia hassuja reissuja ja outoja harrastuksia. Olen itse tottunut moisiin harrastuksiin jo pienestä alkaen ja nyt kun Alisankin kanssa on menty alusta asti, ei tällaiset reissut ole lainkaan stressaavia. Toki onneksi olimme molemmat mukana niin toinen sai välillä istahtaa autoon lämmittelemään. Alisaa ei nimittäin pieni pakkanen haitannut lainkaan, hän halusi lähes koko ajan vain tallustella ulkona. Paitsi silloin kun sai syödä eväitä!


Omituista tai ei,  yhdessäoloa, raitista ulkoilmaa ja vauhdikasta menoa, siinähän ei ole mitään pahaa. Taas tuli todistettua, että lapsen kanssa onnistuu melkein mikä vaan, eikä sen takia tarvitse jäädä kotiin tai yrittää saada lastenvahtia.  :)

Ulkoilupäivän päälle pistettiin lihapata porisemaan ja saunakin juuri lämpiää, yöunet maistuu tänään varmasti kaikille!

Mukavaa iltaa teillekin! <3
2 kommenttia:

 1. Söpö tuleva rallikuski! :) Juurikin näin, lasten kanssa pystyy tekemään melkein mitä vaan, kun vaan haluaa. Omasta asenteestahan kaikki on kiinni. Meillä on kolme poikaa ja aina he meidän mukana kulkevat!
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä innostunut autoista ja siksi on kiva kun voidaan koko perhe touhuilla harrastuksen parissa! :) Kivaa viikkoa myös teille!

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)