keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

HELPPO kolmen ruokalajin illallinen

Mä tykkään ruoanlaitosta ja joskus on kiva tehdä hyvää ruokaa ja vaikka kolmen ruokalajin illallinen ihan vaan keskiviikon kunniaksi, etenkin jos se syntyy ihan hetkessä, ilman sen isompaa vaivaa. Yhtenä iltana päätin yllättää Samulin ihan muuten vaan ja kokkailin meille hieman paremman illallisen. Helposti vähän parempaa arkea:

Alkuruoka: Parsaa & pekonia

Parsa on mun suurta herkkua ja ihanaa, että on taas kevät ja parsaruokien aika! Alkuruokaan ei tarvita kuin muutama vihreä parsa ja yhtä monta siivua pekonia. Parsasta kannattaa varresta leikata pari senttiä pois ja ohuelti kuoria parsan pintaa kuorimaveitsellä. Sitten vain kieputetaan pekonit parsojen ympärille ja paistetaan pannulla. Itse rouhasin vielä mustapippuria pintaan ja tarjoilin patongin kera.



Pääruoka: Kurpitsansiemenpestopastaa

Meillä on töissä usein kurpitsansiemenpestoa, joka on ihan sairaan hyvää. Päätin siis kokeilla miten se sopisi pastan ja vuohenjuuston kera. Edellisestä siemennäkkäristä oli sopivasti jäänyt kurpitsansiemeniä ja loppureseptin sovelsin vähän päästä:

kourallinen  basilikaa
kourallinen  persiljaa
50 g  pakastettua pinaattia
2  valkosipulinkynttä
0.5 dl kurpitsansiemeniä
20 g jauhettua mantelia
40g parmesaania
ripaus suolaa
noin 0,5 dl  oliiviöljyä

Sitten vain oikeastaan sekoitetaan kaikki aineet blenderissä sekaisin niin, että niistä tulee tahna. Keitin samalla täysjyvä spagettia ohjeen mukaan ja paistoin palat vuohenjuustoa. Kun spagetit on kypsiä ja vesi valutettu pois, sekoitetaan pesto joukkoon ja annostellaan lautasille. Päälle asettelin vuohenjuustot ja laitoin ripauksen parmesaania ja mustapippuria.



Jälkiruoka: Pika-banoffeet

3kpl digestivekeksejä
1 tlk vispikermaa
1/2 pss Fazer Omar-karkkeja
1 banaani
100g turkkilaista jogurttia

Tämä on oikeastaan ehkä se, mistä kannattaa aloittaa illallisen teko. Mittaa 1dl kermaa kattilaan ja poista kääreet karkkien ympäriltä ja lisää ne kerman joukkoon. Keitä kerma-Omar seosta koko ajan sekoittaen niin kauan, että karkit ovat sulaneet ja seos tasainen. Laita seos jääkaappiin jäähtymään. Vispaa kermavaahto ja sekoita turkkilainen jogurtti joukkoon. Paloittele keksit pieneksi ja viipaloi banaani. Kun kerma-Omar seos on jäähtynyt, aloita kokoaminen. Aineet voi latoa kerroksittain viinilasiin. Pitkävartinen lusikka auttaa esimerkiksi toffeen annostelussa. Vauvalusikka on tosi hyvä. Laita valmiit jälkkärit jääkaappiin odottamaan ruokailua.



Mitäs tykkäsitte mun menusta? Jälkeenpäin tajusin, että olin valinnut vähän joka ruokaan jotain sellaista, mikä ei niin kovin ole Samulin mieleen, mutta maistuivat ruokalajit hänellekin enemmän kuin hyvin, onneksi! :D Onko teillä tapana joskus kokkailla vähän parempaa illallista ihan muuten vaan? :)

Toisaalta, lasi viiniä tekee mistä tahansa ruoasta vähän parempaa...;)

7 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)