lauantai 15. huhtikuuta 2017

Köyhän naisen lehtipihvi

Lapsena mun lemppari ravintolaruokaa oli ehdottomasti lehtipihvi. Kyllä se maistuu myös näin aikuisenakin. Facebookissa silmiini osui useampana päivän keskusteluita köyhän miehen naisen lehtipihvistä, johon tulee pelkkää jauhelihaa. Pihvi keräsi paljon kehuja ja vaikutti niin yksinkertaiselta, että olihan sitä pakko testata! Kuvasin vielä videonkin mukaan, kyllä olen hurahtanut videoihin..:DEli lyhykäisyydessään, tarvitset vain jauhelihaa, noin 120g per pihvi. Jauheliha kaulitaan kahden kelmun tai leivinpaperin välissä ohueksi levyksi, mitä ohuempi sen parempi. Jotta pihvit pysyvät kasassa, kannattaa ne laittaa pakastimeen vähintään 20 minuutin ajaksi. Toki näitä pihvejä voi valmistaa paljon kerralla ja pakastaa yli jäävät. Sitten kun pihvi on jähmettynyt, se vain paistetaan kuumalla pannulla öljyn kera. Lehtipihvi kypsyy todella äkkiä ja huomaa, että pihvi paksuutuun ja painautuu kasaan paistettaessa.

Nämä lehtipihvit keräsivät paljon kehuja meidän ruokapöydässä, lisänä tarjoilin kermaperunoita, sekä itsetehtyä valkosipulivoita. Kaino toive kävi, voisiko tätä herkkua saada toistekin, ja mikä ettei! Helppoa ja hyvää. :)

Alla vielä lyhyt video havainnollistamaan työvaiheita. :)


Oletko kokeillut? Menikö läpi lehtipihvinä? :)

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Täytyy kokeilla! Saisinko valkosipulivoin ohjeen?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkosipulivoi on yksinkertainen, eli huoneenlämpöiseen voihin sekoitetaan valkosipulimurskaa/silppua ja sekoitetaan tasaiseksi. Sen jälkeen voin voi kääriä leivinpaperin sisään ja muotoilla pötköksi. Voi jähmettyy noin puolessatunnissa pakastimessa ja siitä on helppo viipaloida maustevoit pihvien päälle..:)

   Poista
 2. Testiin meni pihvit ja voi. Kehuja tuli! Kiitos!

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)