torstai 27. huhtikuuta 2017

Helppo vappuasu x 4Aina kun päiväkodista tulee viesti, että edessä olisi jonkinlaiset naamiaiset, mun pää lyö ihan tyhjää! Tuntuu, että kaikki muut vanhemmat keksii ja ompelee todella upeita naamiaisasuja ja mulla ei ole edes neulaa ja lankaa, saati ompelukonetta. 

Kuten arvata saattaa, päiväkodissa on tällä viikolla vappujuhla! Vappujuhla johon pitäisi kai pukea lapsi naamiaisasuun. Jaiks! Joka kerta ei viitsisi ostaa uuttakaan, niille naamiaisasuille kun ei ihan joka päivä ole kuitenkaan käyttöä. Tänä vuonna päätin tutkailla, mitä kaikkea meidän kaapeista löytyy ja mitä kaikkea niistä voisi soveltaa.

Nyt siis luvassa helppo vappuasu x 4, näihin ei tarvita neulaa ja lankaa! Kaikki tarvikkeet löytyivät kaapista valmiina.

BALLERIINA


Suloinen pieni balleriina syntyi sukkahousuista ja jumppa-asusta. Meiltä löytyi sopivasti kaapista röyhelöjumppa-asu ja valkoiset sukkahousut, joten hempeä asu oli valmis! Balleriinallehan riittäisi ihan nutturakampaus, mutta halusin vähän vielä piristää asua, joten lisäsin siihen Valkaman rusettipannan.MERIROSVO


Hurja merirosvo on helppo toteuttaa raitapaidasta, mustista housuista ja huivista. Itse käytin tuubihuivia päässä, sidoin sen vaan narulla, mielestäni se pysyy tiukemmin päässä kuin tavallinen huivi, mutta sellainen käy vallan hyvin! Sidoin lanteille myös minun vanhan vyöni ja piirsin hassunhauskat viikset kajaalilla. Rekvisiitaksi löyty vielä Alisan itse tekemä miekka. Aika pienellä sai mielestäni tehtyä vallan hauskan asun! Tähän on sitten helppo keksiä lisäyksiä sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.PEPPI PITKÄTOSSU


Tämä on ehkä mun yksi henkilökohtaisista suosikeista, mutta mulla onkin tähän asuun ihan henkilökohtainen side. Lapsena mulla oli naamiaissynttärit ja pukeuduin Peppi Pitkätossuksi. Äitini valmisti vartavasten asun minulle, mutta Alisa joutui nyt tyytymään kaapista löytyviin vaatteisiin. Tosin tein minä yhden diy-jutun, nimittäin leikkasin rikkinäisistä sukkahousuista toisen lahkeen irti ja puin sen toisten sukkahousujen päälle, dadaa: eriparisukat! T-paita ja liivimekko saivat kelvata asuksi ja tavoitteena olikin luoda mahdollisimman värikäs kokonaisuus. Pisamia Alisa sai kulmakynästä poskilleen. Tuon peruukin äitini on Alisalle ostanut jo reilu vuosi sitten. Matkalaukkukin on siskojeni peruja ja sopi ihanasti rekvisiitaksi tähän asuun. Omasta mielestäni tästä tuli kyllä varsin onnistunut asu! <3
YKSISARVINEN


Alisan oma suosikki taisi olla tämä yksisarvispuku, jonka olen saanut työkaveriltani. Alisa tykkää välillä pitää muutoinkin pukua ja onhan tuo nyt aika söötti. Mitään sen kummallisempia lisiä en tähän pukuun lisännyt, mutta isommalle lapselle voisi sopia esimerkiksi jokin värikäs hiuslisäke tai vastaava, jos tiedätte mitä tarkoitan.
Tällaisia helppoja vappuasuja meidän kaapista löytyisi. Nähtäväksi jää minkä Alisa näistä lopulta pukee päiväkotiin. Alisa nautti hirveästi kun sai vaihdella eri asuja ja hänen mielestään se oli kuulemma kivoin leikki ikinä! Mustakin oli hauskaa kehitellä ja suunnitella erilaisia asuja, ei enää yhtään stressaavaa. :)

9 kommenttia:

 1. Ihania asuja Alisan kaapista löytyi! Suloinen tädin rakas <3

  VastaaPoista
 2. Kivoja asuja! Mun mielestä tytölle oli aikanaan todella helppo löytää asu ihan kaapistakin. Hän kun halusi aina olla keiju, prinsessa tms. Nyt meillä olisi huomenna eskarilaisen naamiaiset parin päivän varoajalla ja katsotaan millainen asu ehditään kokoamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytölle tosiaan saattaa olla inan helpompi keksiä asu. :) Toivottavasti saitte kivan asun aikaiseksi!

   Poista
 3. hauskoja asuja ja ihastuttavia kuvia! <3

  Pienellä mielikuvituksella saa kyllä kaikkea aikaan :) Kuten näissäkin on ihanasti käytetty mielikuvitusta ja luovuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielikuvitusta tosiaan saa välillä käyttää! :)

   Poista
 4. Aivan mahtava toi Peppi-asu! Mullakin on kyllä tohon Peppi-juttuun side, olin ala-asteen naamiaisissa monena vuonna Peppi, oli sellainen tosi vanha risainen apina-lelu mukana ja äiti laitto kupariseks sävytettyihin hiuksiin lettien sisään rautalankaa ja maalas pisamat. Ihania, kun on kuvia muistoksi tollasista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana <3 Mullakin oli sellainen Herra Tossavainen pehmolelu, harmitti etten huomannut ottaa sitä vanhempieni luota meille, se olisi sopinut asuun. :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)