maanantai 17. huhtikuuta 2017

Naimisiin ilman kihloja

Kun olemme ilmoittaneet muille tulevista häistämme, meiltä on monesti kysytty: Missä sormukset?

Niin, me emme ole kihloissa, emmekä aio edes mennä! Menemme siis naimisiin ilman kihloja! (tai ainakin ilman sormuksia....)

Ei meillä erityisesti ole yhtä syytä, miksi emme koskaan menneet kihloihin. Sovimme jo hyvissä ajoin suhteemme alussa, että jos menemme, niin menemme naimisiin ilman kihloja!

Naimisiin ilman kihloja

Täytyy myöntää, että olen itse ollut menneisyydessäni kerran kihloissa. Vaikka olinkin ihan sinänsä vakavassa suhteessa, kihlautuminen oli hyvin pitkälle "suostuin, koska pyydettiin" -tyyppinen ratkaisu. Ja ikävä kyllä oman tyhmyyteni takia siis koko kihlausajatus menetti merkityksensä. Siksi en kokenut pakolliseksi mennä kihloihin Samulin kanssa.

Meidän suhde on aina ollut omanlaisensa eikä se välttämättä ole mennyt sen perinteisen kaavan mukaan, joten meneminen naimisiin ilman kihloja sopii kuvioon oikein hyvin! Kun olemme vastanneet kysyjille näitä pointteja, monet ovat sanoneetkin, etteihän se kihlautuminen ole mikään edellytys naimisiinmenolle, eikä se oikeasti olekkaan. Toisaalta monet meidän läheisistä ovat jo tottuneet meidän kummalliseen parisuhteeseen, ettei tämä kihlatta naiminen varmaan ollut heille mikään yllätys.

Samuli totesi mielestäni hyvin kiteyttäen, että me olemme sitoutuneet toisiimme sen verran syvästi, että sitä ei yksi sormus vie suuntaan eikä toiseen ja minun mielestäni se on ihan totta! :)

Timanttien sanotaan olevan tytön parhaat ystävät, mutta minä en ole oikeastaan lainkaan koruihminen. Saatan juhliin laittaa jotain koruja, mutta muuten en niitä pue juuri koskaan. Yksinkertaisen kaunis vihkisormukseni tuleekin sitten koristamaan sormeani toivottavasti koko loppuelämäni.

Naimisiin ilman kihloja
*Hääkortit saatu Camala-storesta.

Samulin vihkisormus tulee olemaan sen verran massiivinen ja vähän erikoinen, että toisaalta sen kanssa ei kyllä olisi edes sopinut toista sormusta. Vaikka en kyllä tiedä pitävätkö miehet yleensä useampaa sormusta? Meneekö se kihlasormus sitten vain johonkin laatikkoon?

Monilla hääsunnittelut alkavat kihlautumisesta, meillä häiden suunnittelu alkoi yhteisellä päätöksellä. Se ei ehkä ole se romanttisin elokuvatyyli, mutta en toisaalta ole kaivannutkaan sellaista. Meille tämä oli varmasti oikea ratkaisu ja tyyli.

Ja no, kohta meillä on ne sormukset, vaikka menemmekin naimisiin ilman kihloja! :)

*Hääkorttipakka saatu Camala-storesta.*

Naimisiin ilman kihloja
*Hääkortit saatu Camala-storesta.

10 kommenttia:

 1. Itse ajattelen, että kihlautuminen on lupaus avioliitosta ja kihla-aika on juuri se aika, kun suunnitellaan häitä. Näin ollen kihlasormus on vain merkkinä kihlautumisesta, mutta mielestäni kihloissa voi olla ihan ilman sormustakin. Lähinnä sanavalintajuttuhan tuo on :) Ihana seurata teidän häävalmisteluita tän blogin kautta! t.Sanni S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on oikeasti se ns. oikea tulkinta kihlauksesta ja mulle tuli oikeastaan aika yllätyksenä miten vahvasti se kulminoituu siihen rinkulaan sormessa. Kiva kun seuraat ja kommentoit! :)

   Poista
 2. Kyllähän te olette kihloissa, teillä ei vain ole sormuksia merkkinä siitä. Kihlautuminen perinteisesti tarkoittaa lupausta avioliitosta ja senhän te olette tehneet. Aika tästä päätöksestä mennä naimisiin aina siihen hetkeen saakka kun olette naimisissa, on sitä kihlausaikaa. Kihlaus on kihlaus, oli sormuksia tai ei, näin minä ainakin ajattelen :)
  Mukavia hääsuunnitelmia ja itse juhlapäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin ajattelen, ja ehkä vähän siksikään se sormus ei ollut mulle se "juttu". Tuntuu tosiaan, että se koko kihlauksen ja naimisiinmenon edellytys olisi se sormus sormessa mutta tosiaan, oikeampi otsikko tälle postaukselle olisi varmasti ollut naimisiin ilman kihlasormusta..:) Kiitos paljon <3

   Poista
 3. Me oltiin siinä mielessä omituisia että oltiin kihloissa seitsemän vuotta ennen kuin mentiin naimisiin. Ei meillä ollut mikään kiire, mutta aika moni ehti kysellä että kuinka kauan oikein aiotaan olla "vaan" kihloissa... Mulla on itselläni kaksi sormusta, mutta miehen kihlasormus on tosiaan vaan jossain laatikossa. No, oikeasti tiedän kyllä, missä se on, mutta kuitenkin. Kauniina ajatuksena on ollut teettää siitä jotain joko itselleni tai lapsille, mutta homma on toistaiseksi vahvasti ajatuksen tasolla. Ehkä jonain päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo voisi kyllä olla kiva, jos teettäisi siitä jotain mikä tulisi käyttöön! :)

   Poista
 4. Samaa mietin kuin edellisetkin kommentoijat. :)
  Omalla kohdalla kihlausaika oli lyhyt (2kk), mutta sormukset kyllä hommattiin. Miehellä ei sitten taas ole vihkisormusta vaan ainoastaan se kihlasormus, itseasiassa olen luullut että se on se yleinen tapa miesten kohdalla. (Yksissä oltiin noin seitsemän vuotta ennen kuin päätettiin muuttaa avo avioksi, joten lyhyt kihlausaika ei kerro äkkinäisistä mielenliikkeistä :D )

  Onnea jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten näistäkin kommenteista on huomattu, kihlausaika voi olla ihan mitä vaan, jokaiselle löytynee se oikea tapa..:) Se voi tosiaan olla, että osa ei hanki lainkaan vihkisormusta, koska juuri on jo tuo kihlasormus. :)

   Poista
 5. Me mentiin kihloihin 9kk jälkeen seurustelun aloittamisesta. Se ei ollut monenkaan mielestä hyvä juttu, kun useat sanoivat, "se on sitten lupaus avioliitosta!" ja no niin itsekin ajattelin ja ajattelen edelleen.
  Viime syksynä sitten sanottiin vasta tahdon ja ehdittiin melkein 9 vuotta seurustelemaan enne avioon astumista, tänä vuonna siis tulee 10 vuotta kimpassa! :) Kaikkea on koettu ja kohdattu ja kaikkea on vielä edessäkin, mutta päivääkään en vaihtaisi pois! ♥ Ja jokainen ajattelee kihlautumisen omalla tavallaan, menee tai ei mene kihloihin. :)

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)