tiistai 18. huhtikuuta 2017

Mummonmökki kevätkuntoon

Yksi pääsiäisloman aktiviteeteista oli laittaa meidän mummonmökki kevätkuntoon. Mietin pitkään miksi kutsuisin tätä meidän "mökkiä", sillä varsinaisesti se ei ole mikään kesämökki, vaikka perheen kesken kutsummekin sitä kesähuvilaksi. ;) Kyseessä on siis Samulin isän kotipaikka, joka on nyt heidän perheellä kesäpaikkana. Mummonmökki on siis oiva nimitys tälle ihanalle paikalle. <3 Olen kirjoittanut paikasta aikaisemminkin ainakin tässä Älä droppaa mun tunnelmaa -postauksessaKerroinkin jo viime viikolla, että haaveilen käynnistä möksällä ja sen rauhasta nauttimisesta. Lauantaina suuntasimme suoraan Porista kisareissulta möksälle, jossa Samulin äiti ja sisko lapsineen jo odottivatkin. Illalla emme paljoa jaksaneet touhuilla, vaan saunan jälkeen painelimme vinttiin nukkumaan. Lapset saivat nukkua suloisessa pienessä alkovissa, johon sai verhot eteen, kuin pieni maja! Nukuttaessaan lapsia Samulikin nukahti lasten viereen ja itse makoilin sängyllä kuuntelemassa sitä hiljaisuutta. Tuhinan lisäksi ei kuulunut yhtikäs mitään, miten ihanaa! Makoilin ja nautin siitä hetkestä. Se oli juuri sitä, mitä olin kaivannutkin! Lopulta herättelin Samulin omaan sänkyyn nukkumaan. En tiedä johtuiko vintin viileydestä vai mistä, mutta nukuin kuin tukki koko yön!


Aamulla heräsimme vähän liian aikaisin serkusten pirteään laulu- ja tanssiesitykseen. Kahden elohiiren touhuja seuratessa sitä hälveni unihiekat omistakin silmistä ja ajoissa aamupalan jälkeen siirryimme jo kirpeään ulkoilmaan. Valjastin lapset kerämään kanssani keppejä pihamaalta. Samuli alkoi haravoimaan pihaa lehdistä ja yllytti minuntkin mukaan, itsehän inhoan haravoimista! Haravoimme kuitenkin Samulin ja anopin kanssa lähes koko pihan lehdistä kun lapset olivat Samulin siskon kanssa metsäretkellä. Haravoiminen ei ollut yhtään niin kamalaa kun sitä sai tehdä ns. vapaaehtoisesti.


Muut olivat jo edellispäivänä siivonneet sisällä talven pölyt pois ja nyt me hieman siistimme pihaa, joten mummonmökki kevätkuntoon -projektimme eteni ihan mukavasti. Innostuimme  myös suunnittelemaan projektia vähän pidemmälle:


Mummonmökki kevätkuntoon -projekti (realistiset):


 • Ulkoseinien peseminen.
 • Rakennusten pienet kunnostustyöt
 • Puiden, pensaiden ja istutusten kunnostaminen
 • Vaatesäilytyksen uudelleenjärjestely


Mummonmökki ehkä vielä joskus- projekti:


 • Kesäkeittiö
 • Kylpytynnyri ja kallioterassi
 • Lammen ruoppaaminen
 • Sisätilojen pintaremontti


Kuten huomaatte, kyllä sitä tekemistä olisi jos näin haluaisi, mutta parasta tässä projektissa on se, että mitään remontteja ei ole pakko tehdä, jos ei halua tai jaksa. Toki haluamme, että paikka ei pääse rapistumaan, joten tietyt pienet huoltamiset kuuluu asiaan. Mummonmökki on ihana paikka juuri noin ja rakastan sen vanhaa tunnelmaa ja yksityiskohtia. Jos siellä joskus jotain remonttia tehtäisiin niin ainakin minä toivoisin, että se vanha tunnelma säilyisi. Möksä on toki ollut asuinkäytössä ihan viime vuosiin saakka, joten perus mukavuudet sieltä (onneksi!) löytyy ihan valmiina.Me emme Samulin kanssa ole mitään omakotitalo- tai mökki-ihmisiä eikä meillä sellaiseen olisi tällä hetkellä aikaakaan. Puhuimme anopin kanssa, miten mukavaa kuitenkin on, että on paikka jossa pääsee touhuilemaan jos haluaa. Ja jos ei halua, ei tarvitse touhuta mitään! Itselläni ei koskaan ole ollut kesämökkiä, enkä näin ollen ole juurikaan tottunut mökkeilyyn, nyt kuitenkin odotan taas koska ehdimme uudestaan meidän pakopaikkaan! 

Löytyykö teiltä mökkiprojekteja? :)

6 kommenttia:

 1. Ihastuttava mummonmökki.
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Aurinkoa sinullekin ja kiitos kommentista. :)

   Poista
 2. Minä rakastan tällaisia paikkoja! Ne on sellaisia joista ei koskaan lopu projektit ja aina kun joku pikku juttu saadaan päätökseen niin listalle ilmestyy uusi juttu! <3 Meillä on perheessä kaksi kesämökkipaikkaa jossa pääsemme toteuttamaan tällaisia projekteja ja se on minusta kesässä ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on sitten tuplana projekteja, mut se just onkin huippua! :)

   Poista
 3. Ihana paikka. <3 meillä ollut haaveissa tämmöinen kanssa. Pihapuuhastelua on isältäni jääneessä kotipaikassa, mutta rakennukset sielä valitettavasti on korjauskunnottomia. Josko se lottovoitto...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lottovoitto olisi kyllä, saisi mäkin remontoitua vaikkakin vanhaa kunnioittavaksi. No ehkä hiljalleen? :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)