perjantai 11. marraskuuta 2016

Temppuillen ja kokeillen taitavaksi

Varovasti nyt!

Älä kiipeä sinne, kohta sattuu!

Alas heti!

No niin kato nyt, mitä äiti just sano!

Kuullaanko teillä näitä lauseita joskus? Niin meilläkin. Mua vähän ärsyttää kuulla nuo sanat omasta suustani.

Pyrin olemaan sellainen äiti, että annan Alisan kokeilla erilaisia, välillä hieman haastaviakin asioita. Hän on saanut kotona kiipeillä sohvalle, tuoleille, kulkea rappusia, hyppiä, pomppia ja temppuilla. Totta kai aina turvallisuus edellä ja valvotusti.

Joskus huomaan silti olevani kuitenkin liian suojelevainen, sillä isin kanssa tehdään vielä hurjempia temppuja. Turvallisesti toki silloinkin. Meillä äideillä taitaa olla isejä herkemmin tarve ylisuojella lapsia.
Uskon kuitenkin, että juuri tästä temppuilusta johtuen Alisasta on tullut todella taitava liikkuja. Hän kulkee rappuset todella hyvin ja varmasti, liikkuu vaivatta metsässä, nousee ketterästi ylös paksut talvitamineet niskassa, suoriutuu hypyistä ja esimerkiksi seisoo yhdella jalalla vakaasti.

Tänä syksynä kun olemme käyneet GoKidsGo-tunneilla, Alisan liikkuminen on kehittynyt entisestään. Vaikka lapsen on hyvä liikkua ihan kotioloissakin, on mukavaa kun yhtenä iltana viikossa temppujen keksiminen on ulkoistettu ammattilaiselle. Minä en ainakaan olisi keksinyt kaikkia niitä liikkeitä, joita olemme tunneilla tehneet.

Erityisen kiva Alisan mielestä oli kerta, kun sai hyppiä trampoliinilla, kiivetä puolapuita ja tasapainoilla jumppapallon päällä. Itselläni on vielä opettelemista siinä, että annan Alisan hyppiä ilman, että pidän koko ajan kiinni tai annan rohkeasti kiivetä niitä puolapuita. Lapsi kyllä oppii, kunhan hänen antaa kokeilla rajojaan turvallisessa ympäristössä.


Syyskausi kääntyy kohta loppua kohden, vaikka vielä onkin monta jumppakertaa jäljellä. Blogiyhteistyö päättyy jouluna, mutta olen suunnitellut, että jatkaisimme harrastamista edelleen kevätkaudella. Saattaa olla, että kokeilemme kevätkaudella vaihtelun vuoksi jotain muuta ryhmää, vaikka syksyn aikana saman ryhmän vanhemmat ja lapset ovat tulleet mukavan tutuiksi.

Tänä päivänä tutkimusten mukaan lapset liikkuvat liian vähän. Siksi pidän harrastuksia entistä tärkeämpänä. Sopivassa suhteessa kuitenkin. Pieni lapsi ei välttämättä harrastusta tarvitse, mutta ei siitä kyllä mitään haittaakaan ole, että yhtenä iltana käy harrastuksessa.


Muistatteko muuten vielä tämän hurjan VIDEON temppuilevista lapsista? (pahoittelut, en saanut sitä upotettua tähän.)

Aika hurjaa menoa, mutta ihan käsittämättömän taitavia lapsia. Video on mun mielestä hyvä osoitus siitä, miten taitavaksi kehittyy kunhan vain annetaan kokeilla ja temppuilla, eikä koko ajan olla nostamassa tai auttamassa. Mulla on kyllä vielä vähän tekemistä, että pystyisin yhtä kylmähermoisesti seuraamaan sivusta lapseni hurjia temppuja.

Jatketaan siis vielä temppuilua niin kotona kuin harrastuksissa!

Harrastetaanko teillä? :)Käykää muuten tykkäämässä GoBabyGo:n Facebook-sivuista niin pysytte kärryillä minkälaisia uutuuksia kevätkaudelle on tulossa! 

*Postaus on osa blogiyhteistyötä GoKidsGo:n kanssa.*

Lue meidän aikaisempia kokemuksia GoKidsGo-tunneilta.

3 kommenttia:

 1. Tunnistan itseni, todellakin. Yritän ainaisen "varo"-huudon sijasta kehottaa olemaan tarkkana tms., mutta ei se taida olla kovin paljon parempi vaihtoehto. Iskän kanssa tehdään mitä hurjempia juttuja, sitä varten ne iskät kai on ;) Mutta temppuilu ja kaikenlainen liikkuminen on kyllä pelkästään hyvästä, samalla oppii paljon muutakin kuin ketteräksi liikkujaksi. Haaveilen, että lastenhuoneeseen voitaisiin jonain päivänä hankkia puolapuut, mutta saa nähdä.. uskaltaako niitä päästää kiipeilemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä se taitaa olla enemmän isien heiniä...;D Mäkin olen haaveillut puolapuista tai renkaista, ne olis just huiput Alisan huoneeseen. :)

   Poista
 2. Meillä temppuillaan kotioloissa, mutta oma hermo lepää paremmin ulkona. Silti sisälläkin yritän kieltää lapsia vasta kun turvallisuus on uhattuna. Aina sitä juoksua, hyppelyä ja temppuilua ei kuitenkaan vaan jaksa :D

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)