lauantai 26. marraskuuta 2016

Pikkujoulut selvinpäin - juhlien kummajainen?

Olin eilen juhlimassa firman pikkujouluja. Pikkujouluja juhlittiin uudessa fiinissä yökerhossa ja tunnelma oli katossa. Itsellänikin meni juhlissa yli puolenyön, mutta kotiin tulin omalla autolla.

Miksi et juo?

Samulilla on tänään vuorostaan pikkujoulut ja aamuksi hän meni vielä töihin, eli Alisa on tänään kanssani kaksisteen. En siis jaksa vain maata huonovointisena sohvalla vaan haluan jaksaa touhuta normaalisti. Nämä asiat olisi ollut ratkottavissa helposti, jos olisin halunnut vaihtaa oman auton taksiin. Todelliset syyt löytyvät jostain syvempää.

Alkoholin suhteen mun elämässä on täysi-ikäistymisen jälkeen kolme vaihetta. Kun täytin 18, kävin kyllä baareissa oikeastaan joka viikonloppu jos en ollut töissä. Tanssin, juhlin ja näin kavereita. Pilkun jälkeen lähdin autolla kotiin, selvinpäin tietysti. Mua ei huvittanut juoda ja asuin niin syvällä korvessa, etten raaskinut kulkea taksilla.


Reilu parikymppisenä lähdin opiskelemaan ja muutin Tampereelle. Toisena opiskeluvuotena erosin ja vietin railakasta opiskeluelämää. Käytin varmaan vuoden ajan enemmän alkoholia kun koko siihen astisen elämäni aikana yhteensä. Bileitä arkena ja viikonloppuna. Ihan normaalia opiskelijaelämää, paljon jäi hyviä ja hauskoja muistoja kavereiden kanssa mutta muistan edelleen sen ahdistuksen ja tyhjyyden. Loppujen lopuksi se ihminen silloin en ollut minä. Siitä ajasta voin hyvin todeta "se oli sitä sekavaa aikaa."

Sitten tapasin Samulin, elämä muuttui ja bileet jäi. Muutin Turkuun ja pian odotinkin Alisaa. Sen jälkeen olen käyttänyt alkoholia 1-2 kertaa vuodessa jos yksittäisiä viinilasillisia silloin tällöin ei lasketa. Ulkona käyn kuitenkin keskimäärin kerran kuukaudessa, joten suurimmaksi osaksi juhlin selvinpäin.

Selvinpäin juhliminen ei ole koskaan ollut mulle mikään ongelma. Tanssin ja nauran siinä missä muutkin. En halua, että alkoholittomuuteni näkyy juhlissa ulospäin, en siis ole se joka paheksuen tuijottaa nurkasta, saatan olla se joka villeimmin tanssilattialla tanssii.

En todellakaan paheksu alkoholin käyttöä, eilenkin kun ajoin kotiin, mietin miten mahtavaa olisi osata käyttää alkoholia. Itse en vain osaa, siitä tulee mulle niin pitkäksi aikaa henkinen morkkis, että parempi kun juhlin vain selvin päin.


Kyllähän alkoholittomuus joskus aiheuttaa kysymyksiä, mutta monesti kanssajuhlijat ovat niin keskittyneitä omaan juhlintaan, etteivät he kiinnitä cokis- tai vesilasiini huomiota. Joskus tosin kysytään olenko raskaana, juu en todellakaan ole. :D

Pienet joulut on juhlittu ja tänään on kiva touhuta Alisan kanssa ilman fyysistä tai henkistä pahaa oloa. Me muuten leivotaan tänään piparkakkuja!

Onko muita holittomia juhlijoita? Jos teillä on tänään pikkujoulut niin mukavia juhlia kaikille, holittomasti tai holtittomasti. ;)

1 kommentti:

  1. Mulle ei myöskään ole mikään ongelma lähteä autolla juhlimaan ja hyvin usein näin teenkin. Jos taas lähden alkoholilinjalle niin mitään kunnon kännejä en sitten nuoruusvuosien ole vetänyt vaan lähinnä muutama tasaisesti illan aikana nautittuna. Kun on muutenkin väsynyt niin ei sitä väsymystä jaksa holilla lisätä ja toisaalta en halua seuraavan päivän olevan lapsilta pois. :)

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)