lauantai 5. marraskuuta 2016

Joulu ilman stressiä + blogihaaste

Sain Kotiäidin elämää - blogin Nannalta blogihaasteen stressittömämpään jouluun. Sivusin aihetta jo aikaisemmin Miten selvitä joulusta järjissään ja ilman mattia - postauksessani, mutta päätin tässä haastaa nyt eniten itseni.

Olen ehdottomasti syksy- ja jouluihminen. Tai no olen ehkä vuodenaikaihminen, nautin nimittäin jokaisesta vuodenajasta, mutta toki hieman eri tavoin. Syksy on ihanaa aikaa kun saa tunnelmoida rauhassa kynttilöiden ja tunnelmavalojen loisteessa. Meillä onkin jo ensimmäiset tunnelmavalot sytytetty niin pihamaalle kuin sisällekin.


Äitini on myös jouluihminen ja kotonamme on aina tehty joulua pitkän kaavan mukaan. Äitini nauttii joulupuuhista ja hänen joulunsa ei tule ilman touhuamista. Itse olen perinyt ihan samaa meininkiä joulun suhteen.. Muistan erään joulun kun asuin vielä yksinäni pienessä tamperelaisessa yksiössäni. Ennen joulua koristelin hyvissä ajoin kotini jouluiseksi. Meidän oli tarkoitus Samulin kanssa viettää aatto vanhempieni luona ja tulla illaksi minun luokseni. Minun ei pitänyt tehdä varsinaista joulusiivousta tai muutakaan höösäystä joulua varten, mutta niin minä vain aattoa edeltävänä yönä puunasin asuntoani ja valmistin suklaakonvehteja. Parasta siinä joulussa oli kuitenkin fiilistely Samulin kanssa sohvannurkassa jouluelokuvia katsellen, enpä paljon vilkuillut onko sohvan alla villakoiria vai ei.

Tällä viikolla tänne Etelä-Suomeenkin satoi ensilumi. Ohut, mutta kaunis kerros ilostutti ja valostutti syksyistä maisemaa. Ilmassakin oli jo oikean talven tuntua. Eilen arkiviikon päättymisen kunniaksi päätin hieman fiilistellä syksyä ja sytyttää kynttilöitä. Alisan kummisetä tuli myös käymään, joten leivoin syksyn ensimmäiset tähtitortut kahvipöytään. Perjantai-illan fiilistelyssä oli sitä jotain, mistä haluan nauttia ihan jouluun saakka: rauhaa ja hyvää mieltä.


Keräsin tähän kolme vinkkiä joilla aion saavuttaa stressittömän joulun ja säilyttää fiilistelyn ihan sinne jouluun saakka.

******

Nautin joulutouhuista ja rakastan tehdä joulua, mutta hiljalleen olen alkanut oppia, että stressitön fiilistely tuo paremman joulutunnelman kuin stressintäyteinen väkisin yrittäminen. Vinkkini numero yksi on siis: Fiilistele enemmän kuin stressaat.

Joulu on täynnä erilaisia perinteitä, perinteet vaihtelevat perheestä riippuen. Väkisinkin kaikki perinteet eivät ole jokaiselle yhtä tärkeitä. Olen itse hiljalleen yrittänyt karsia joulusta niitä väkisin väännettyjä perinteitä ja tapoja. Jos ne ei tunnu omilta, niin miksi niitä noudattaa? Vinkkini numero kaksi onkin: Rakenna rohkeasti omanlaisesi joulu.

Jouluisin usein hukutaan lahjoihin ja ruokaan. Lahjat unohtuvat ehkä johonkin kaapin perukoille lopulta ja ruokaa heitetään säkkikaupalla roskiin. Tässä itselläni on taatusti parantamisen varaa, sorrun liikaa ostamiseen usein. Mitä jos tänä jouluna tehdäänkin vähän viisaampia valintoja ja vältetään liiallisesta kuluttamisesta aiheutuva morkkis. Vinkkini numero kolme onkin siis: Vähemmän on enemmän.

******


Minä haastan tähän stressittömään jouluun SINUT! Olit sitten bloggaaja tai et, haastan sinut nauttimaan joulusta ilman stressiä.

Nautitaan tästä omalla tavallaan ihanasta syksystä ja hiljalleen saapuvasta joulusta. Toivon, että tästä joulusta päällimmäisenä jää jokaiselle mieleen ja välittyy se ihana TUNNELMA.

Fiilistellen. <3


7 kommenttia:

 1. Kiitos, kun otit haasteen vastaan♥ Nuo vinkit on kyllä loistavia!

  VastaaPoista
 2. Vähemmän on enemmän, sitä yritän itse tänä vuonna noudattaa. Miksi tehdä monenlaisia ruokia, kun vain tietyt "tekevät kauppaansa". Hyviä vinkkejä. Mukavaa sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
 3. Kiva, että lähdit mukaan haasteeseen! :) Hyvät vinkit sulla - mä myös olen ehdottomasti tunnelman ja oman tien kannattaja! Mä satun tykkäämään monista jouluperinteistä, mutta jos ne eivät nappaisi, niin hassuahan se olisi käyttää niihin joka joulu aikaa ja vaivaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mielelläni! :) Sepä, siksi valkkaan suosikit vain ja annan muiden suosiolla olla..:)

   Poista
 4. Ihana vinkki tuo fiilistele enemmän kuin stresssaat. On kyllä ihana tehdä joulutouhuja ja pysähtyä siihen hetkeen makustelemaan.

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)