maanantai 14. marraskuuta 2016

Pari sanaa isänpäivästä

Eilinen isänpäivä herätti erilaisia tunteita joten siksi se ansainnee ihan oman pohdiskelupostauksensa.

Meillä isänpäivän aamuun herättiin yhdessä, kaikki kolme samasta sängystä. Samuli vietti eilen myös syntymäpäivää, joten Alisa toivotti isänpäivät ja syntymäpäivät sekä ojensi lahjat isille. Olin tilannut Samulille autoratapaidan lahjaksi, lisäksi Samppa sai Alisan tekemän kortin ja itse askarrellun heijastimen.


Valmistimme myös pienen aamupalan ja sen jälkeen Alisa ja isi leikkivät palapeleillä lattialla. Olin suunnitellut meille mukavaa ohjelmaa ja niinpä lähdimme kohti Ruissalon kylpylää ja pulahdimme kaikki kolme altaisiin. (*liput saatu blogin kautta.*)

Meillä oli hurjan kivaa uimassa ja Alisa nautti uimisesta todella paljon. Kylpylässä oli ihanan rauhallista, joten saimme mukavasti viettää aikaa perheenä. Uimisen ja löylyjen jälkeen menimme kylpylän ravintolaan nauttimaan buffetista ja ruoka oli todella hyvää. Ravintolassa oli lisäksi taustamusiikkina livebändi ja etenkin meitä palvellut tarjoilija oli todella ihana ja huomio Alisankin erityisen hyvin. Samulikin kuulemma tykkäsi järjestämästäni "ylläristä". Iltapäivällä ajoimme vielä Samulin vanhempien luo kahvittelemaan.
Meillä oli oikein kiva isän-/syntymäpäivä, mutta varsinaista pohdintaa aiheutti muutama somekirjoitus, joihin törmäsin päivän aikana.

Ikuinen mielipiteitä jakava aihe tuntuu olevan miten isänpäivää tulisi viettää. Tässä muutamia pohtimiani seikkoja:

* Kenen tulee ostaa kenellekin lahja ja miten kallis lahjan tulee olla?
*Toisen mielestä omien lasten isälle ei pidä ostaa lahjaa koska "Ei ole minun isä" toisen mielestä miehelle taas pitää ostaa 500€ härveli.
*Yksi stressaa monta viikkoa, että isänpäivästä tulee varmasti suuri spektaakkeli.
*Aika moni oli sitä mieltä, että exän luona isänpäivää oli vietetty väärin tai exä ei ansaitse isänpäivää ollenkaan. Eikä sillä, ei kaikki isät ansaitsekaan.
*Mutta entä äiti, joka hoitaa lapset yksin saako hän juhlia myös isänpäivää?
*Saako isänpäivänä käyttää alkoholia?

Miksi tästäkin asiasta on tehty niin hankalaa?

Jokainen viettäköön päivää omalla tyylillään tai olkoon tyystin viettämättä isänpäivää.

Itse lukeudun niihin joille isänpäivä (tai äitienpäivä!) ei ole suurten lahjojen ja spektaakkelien päivä. Oma isäni sai lahjaksi Alisan piirtämän kortin ja suklaalevyn, eikä Samulinkaan lahja kummoinen ollut ja ennemminkin juhlimme syntymäpäivää samalla. Uskon kuitenkin molempien tietävän miten paljon heitä rakastan ja arvostan vuoden jokaisena päivänä.

Mielestäni rakkauden ja arvostuksen näyttäminen on tärkeää joka päivä, ei vain yhtenä päivänä vuodessa. Rakastaminen ja arvostaminen ei ole kalliita lahjoja tai suuria spektaakkeleita, aidoimmillaan se on paljon kaikkea muuta. En minä kuitenkaan tuomitse kalliita ja suuria lahjoja, mutta mielestäni se ei ole päivän ainoa tarkoitus tai mikään edellytys.

Kuka saa viettää isänpäivää ja miten, jääköön jokaisen perheen omaksi päätökseksi, se ei ulkopuolisille kuulu. Mun mielestä joka päivä voi olla juhlapäivä! :)

Toivon, että saitte nauttia isänpäivästä omalla tyylillänne. Turha tehdä kaikesta niin pirun hankalaa. Rakastetaan isejä, puolisoita, äitejä, lapsia ja muita läheisiä myös tänään, vaikka onkin ihan tavallinen maanantai!


2 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)