torstai 24. marraskuuta 2016

Helpot joulukorttikuvat

Kerroin jo aikaisemmin, että ajattelin tänä vuonna päästä helpolla joulukorttien suhteen. Ajatuksena oli ottaa kiva jouluinen valokuva ja teettää kortit siitä. Helppoa ja nopeaa! Eikun...

Ajatuksen tasolla homma meni näin: vaalea tausta, taljoja, joulupalloja ja valoja. Alisalle tonttulakki päähän ja pari ihanan söppänää kuvaa ja homma bueno.


Todellisuushan oli sitten jotain ihan muuta...

Olin jo pidemmän aikaa odottanut hetkeä, jolloin olisi sopivan valoisaa, että sisälläkin saisi hyviä kuvia. Tarpeeksi valoisaa hetkeä ei koskaan tullut, joten oli pakko yrittää keinovalolla loihtia edes jonkinlaiset kuvausolosuhteet. Vaaleana taustana toimi meidän päiväpeitto. Alisa ei meinannut hetkeäkään pysyä paikallaan, milloin oli suussa sormet tai joulupallo tai kieli ulkona tai muuta hauskaa.

Jouluvalojen johto pilkisti koko ajan jostain tai joulupallot oli väärin aseteltu. Aina jokin pilasi kuvan, vähintään se oli tärähtänyt. Sadannen epäonnistuneen kuvan jälkeen hermo meinasi lievästi sanottuna olla hieman kireällä.


Oli ehkä typerää luulla, että mun valokuvaustaidolla aikaansaataisiin täydelliset joulukorttikuvat. Joka tapauksessa kuva saatiin aikaiseksi ja kortit teetettyä.

Jos tästä projektista jotain hyvää pitää keksiä niin seuraavat asiat on hyvä ottaa huomioon kun yrittää ottaa jouluisia kuvia:

Visio.
Tässäkin jutussa suunnittelu on puoliksi valmis. Jos visioni kuvista ei olisi ollut niin selkeä, me varmaan otettaisiin niitä kuvia edelleen.

Yksinkertaisuus.
Ellei satu olemaan ammattilainen niin ehkä kuvien toteutus kannattaa pitää suht simppelinä. Loppujen lopuksi aika pienellä saa aikaan jouluiset ja tunnelmalliset kuvat. Mikäli ei jaksa lavastaa varsinaista joulumaailmaa taustalle, nykyisin kuvafirmoilla on sen verran kivoja korttipohjia, että niiden avulla tavallisestakin kuvasta loihtii jouluisen.

Realistisuus ja rentous.
Ellei satu olemaan se ammattilainen, ei ehkä kannata tavoitella kuuta taivaalta vaan olla realistinen kuvien suhteen. Lapsia kuvatessa kaikki ei aina mene nappiin, joten kannattaa lähteä liikkeelle rennolla fiiliksellä. Kyllä niistä sadoista otoksista jokin on käyttökelpoinen. Ehkä.

Olipahan savotta, eikä ihan mennyt kuten suunnittelin, mutta taas yksi asia yliviivattu joulu To Do-listalta. 

Koska tätä blogia lukee moni sellainen, joka kyseisen kortin tänä vuonna saa, ei paljasteta onko joku näistä postauksen kuvista se THE KUVA, ehkä on ehkä ei. ;)

Joko teillä on kortit valmiina? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)