perjantai 1. heinäkuuta 2016

Toast skagen - katkarapuleipä mutsin tapaan

Mä rakastan katkarapuja. Voisin syödä niitä ihan kuinka paljon vaan missä muodossa vaan. Yhtenä arki-iltana päätin kokata iltapalaksi katkarapuleipiä, hieman uudella twistillä. Näistä leivistä tuli herkullisia, mutta samalla myös hieman kevyempi vaihtoehto perinteiselle toast skagenille. Smetanan sijaan käytin kreikkalaista jugurttia, mutta laitoin joukkoon kuitenkin hieman aiolia makua tuomaan. Myös avokado sopii loistavasti katkarapujen kanssa. Tällä ohjeella tulee 6kpl suht pieniä leipiä.

Tarvitset:

200g katkarapuja
100g kreikkalaista jugurttia
1 rkl aiolia
1 tl sinappia
tilliä
1 keitetty kananmuna
1 avokado
leipää
salaattia
suolaa & pippuria


Keitä kananmuna kovaksi (8-10min), jäähdytä hyvin ja silppua haarukalla pieneksi. Sulata katkaravut. Seikoita jugurtti, aioli, sinappi, silputtu tilli sekä mausteet. Lisää katkaravut ja silputtu kananmuna joukkoon. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa. Puolita sillä välin avokado ja irroita kivi. Tee puolikkaisiin pystysuunnassa viillot ja koverra lusikalla pois kuoresta. Lopuksi kokoa leivät, eli aseta salaatinlehdet leipien päälle, annostele katkaraputahna  ja muutama lohko avokadoa päälle. Leivät voi koristella esim. basilikalla, tillillä, ruohosipulilla tai muilla yrteillä.
Nauti herkullisista katkarapuleivistä! :)


1 kommentti:

Jätä toki kommenttia! :)