keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Ruissi vs. Provinssi

Nyt on festaroitu päivä sekä Provinssissa, että Ruississa, joten ajattelin tehdä vertailun näistä kahdesta festarista. Turhan vakavasti tätä vertailua ei kannata ottaa, kokemukset on puhtaasti mun omia! Molemmat festarit oli mahtavat ja hyvin järjestetyt!

Sisäänpääsy:
Provinssiin kävelimme oikeastaan suoraan sisälle, jonotimme yhteensä ehkä minuutin. Ruississa sen sijaan oli järkyttävät jonot portilla, vaikka jonoja oli parisenkymmentä. Jonotimme ehkä 20min. En tiedä mistä ero johtui, menimme molempiin lähes samaan kellonaikaan ja molemmissa oli sinä päivänä se reilu 30 000 henkeä. Avauspiste siis Provinssille.


Yleinen jonottaminen:
Yli 30 000 hengen festareilla on ihan ymmärrettävää, että jonoja syntyy mm. vessoille ja ruokakojuille, mutta järjestelyillä voi vaikuttaa paljonkin asiaan. Vessoja on syytä varata reilusti, Provinssissa oli sadanmetrin jonot vessoille, kunnes löysimme syrjässä olevan vessarykelmän, jonne kukaan ei tajunnut mennä. Sinne pääsi jonottamatta. Ruississa vessoja oli mielestäni määrällisesti enemmän ja vessoihin pääsi huomattavasti sukkelammin. Ruississa myös ruokakojut oli laajemmalla alueella, joten jonot eivät sotkeutuneet toisiinsa, toisin kuin Provinssissa, missä kojut oli sijoitettu ympyrään ja jonotus kojuihin yksi iso sekamelska. Pisteet siis Ruissille.


Sijainti:
Provinssi sijaitsi näppärästi keskellä Seinäjokea ja portille pääsi näppärästi taksilla. Ruisrock taas vaatii muutaman kilometrin kävelyn, ellei satu käymään tuuri ja pääsee autolla järjestyksenvalvojien ohi. Vaikkakin kävelymatka on yksi the jutuista Ruississa, pisteet kuitenkin Seinäjoelle, koska olen laiska!

Esiintyjät:
Itselleni kesän festareiden ehdottomasti kovin esiintyjä nähtiin lauantaina Provinssissa. Kyseessä tietenkin Rammstein. Muut itseäni kiinnostavat artistit Provinssissa lauantaina oli Vesala ja JVG. Ruississa sen sijaan ei ollut mitään yhtä ylitse muiden esiintyjää omasta mielestäni, mutta muuten nimekäs esiintyjäkaarti. Kävimme katsomassa muun muassa Diablon, Apulannan, Antti Tuiskun ja Jack Ü keikat, Vaikea valita parempaa, joten tästä tasapisteet molemmille, vaikkakin Rammsteinin keikka oli ehdottomasti paras.
Alue:
Vaikka Provinssin festarialue oli hieno ja monipuolinen, vei Ruissi tässä kuitenkin voiton. Meri, hiekkaranta, ohi lipuvat ruotsinlaivat ja monipuolinen oheistarjonta ansaitsee pisteet. Ruissalo on vaan alueena niin kaunis.


Yleinen fiilis:
En tiedä johtuuko se vaan omasta fiiliksestäni, mutta Ruississa vaan on jotenkin parempi fiilis yleisesti. Järjestelyt toimii paremmin. Ruissi on toisaalta myös tuttu ja turvallinen. Provinssi ei kuitenkaan jää paljoa pahemmaksi, mutta tässä vertailussa Ruissi voitti hiuksen hienosti! Ruisrock kuuluu varmasti ohjelmiin tulevinakin kesinä ja hyvillä mielin lähden taatusti uudelleen Provinssiinkin jos siellä esintyy jokin kova itseäni miellyttävä artisti. Ruissin ehdoton valttikortti mun silmissä on kyllä myös se, että pääsee kotiin yöksi! Kotihiirelle paras ratkaisu.


Tässä mun kokemuksia molemmista festareista. Suositelkaas te omia lempifestereitanne! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)