tiistai 12. heinäkuuta 2016

Mä olen ihan hajalla!

Terkut blogihiljaisuudesta! Joku ehkä ehtikin ihmetellä venyikö mun viikonloppu vähän turhan pitkäksi vai missä se mutsi luuraa. Mulla on tähän kyllä selitys! Nimittäin lauantaina kävi jotain hirveää! Siitä syystä mä olen nyt ihan hajalla!


Nostin Alisan turvaistuinta siirtääkseni sen autooni, kesken kaiken tunsin kuitenkin viiltävää kipua selässäni. En pystynyt tämän jälkeen enää kantamaan istuinta. Olin hakemassa Alisaa vanhempieni luona tarkoituksenani ajaa siitä hakemaan Samulia. Tuo vajaan tunnin ajomatka oli järkyttävän kivulias, istuessa kipu säteili jalkoihin, enkä meinannut saada edes kytkintä painettua. Päästiin kuitenkin Samulin luokse turvallisesti ja sain siirtyä pelkääjän paikalle.

Ajattelin kivun menevän ohi nopeasti, mutta tässä sitä edelleen ollaan! Liikkuminen sattuu, istuminen sattuu, seisominen sattuu, kyljen kääntäminen nukkuessa sattuu.

Kävin tänään lääkärissä ja juuri nyt ei voida tehdä muuta kuin tarkkailla tilannetta, lääkäri oli kuitenkin ihan toiveikas sen suhteen, ettei kyse ole mistään vakavemmasta, mitään ei kuitenkaan voida juuri nyt sulkea pois. Joten särkylääkkeiden voimalla mennään!


Tämä oli ihan hyvä osoitus ja varoitus itselleni, tässä ei olla mitään teinejä enää! Ei ole vanhaksi tulemista kun alkaa kroppa reistailemaan. Nykyinen istumatyö varmasti käy selän päälle enemmän kuin aikaisemmat työni. Siksipä kun tästä tokenen, on aika ottaa taas liikunta osaksi elämää. Töiden alkamisen jälkeen olen liikaa luistanut tästä, aikaisemmin tuli sentään lähes päivittäin käveltyä vaunujen kanssa lenkkiä.

Miksi kaikki täytyy aina oppia kantapään kautta? Nyt koitan hiljalleen saada selän kuntoutettua terveeksi ja tämän jälkeen vahvistaa keskivartalon lihaksia, jotta näiltä vammoilta säästyttäisiin jatkossa. :)

12 kommenttia:

 1. Minä olen kärsinyt 13 vuotiaasta alkaen selkäkivuista, silloin jokin naksahti selässä kun hankasin mopilla lattiaa voimakkaasti edestakaisin ja olin viikon selkäpotilaana, sen jälkeen en ole nähnyt kivutonta päivää. Minullekin lääkäri sanoo, vahvista selkälihaksiasi, ei se vaan auta. Isälläni oli kunnon lihakset aina koska teki raskasta työtä, hän jäi sairaseläkkeelle 41 vuotiaana ja kaikilla sisarruksillani on selkävaivoja, pikkuveljeni poti kerran vuoden ja oli ajatellut jo lopettaa päivänsä mutta onneksi ei lopettanut. Toivon sinulle paranemista ja muista ottaa särkylääkkeet säännöllisesti ja runsaasti vettä. Myös AB piimää kannattaa juoda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla! :/ Toivottavasti tästä ei tule pidempiaikaista vaivaa itselleni vaikka ilmeisesti selkävaivat ovat todella yleisiä. Kiitos hyvistä neuvoista! :)

   Poista
 2. Voi ei, toivottavasti tulee pian taas kuntoon! <3

  VastaaPoista
 3. Tuo on niin kurjaa! Toivottavasti paranet pian♥

  VastaaPoista
 4. No voi höh! Mulla on kerran käynyt samalla tavalla n. 3 vuotta sitten kun tyhjensin tiskikonetta. Sain "diagnoosiksi" noidannuolen ja kävin hoitaakseni sitä kiropraktikolla. Se auttoi jonkun verran. Olin silloin juuri saanut tietää, että olin raskaana n. 6 viikolla ja kiropraktikko oli sitä mieltä, että myös alkuraskauden hormoonit vaikutti löystävästi niveliin ja sidoksiin. Ja niin se varmaan oli, sillä sen jälkeen en ole saanut mitään vastaavaa kipukohtausta, vaikkakin tuntuu että alaselkä vähän jäikin "jäykäksi" tämän jälkeen eikä koskaan oikein kunnolla palautunut. Toivottavasti sinä kuitenkin toivut täysin ja pääset nopeasti taas arkeen kiinni.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou. :/ toivotaan tosiaan ettei tästä jäisi mitään pysyvää haittaa, mutta ehkä tilannetta on ihan hyvä tarkkailla. Kiitos <3

   Poista
 5. Voi toivottavasti ei mitään vakavempaa ja pääset pikaisesti kuntoon<3
  Miehellä leikattu kaks kertaa välilevyn pullistuma ja oli kauan aikaa tosi kipee ennen kuin mitään alettiin tekemään. Ei ollut kiva seurata vierestä hyödyttömänä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkään kauheasti tuota välilevyn pullistumaa, mutta toivotaan ettei tässä ole kyse siitä. :/

   Poista
 6. Voi ei, toivottavasti paranee nopsaan. Mutta hyvä, että oot tolla asenteella liikenteellä :) keskivartalolihasten vahvistaminen on varmasti järkevää, niin toivottavasti sen keinoin vältyt jatkossa vastaavalta!

  Elämää tangolla ja sen ympärillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Uskon sillä olevan vaikutusta ja toivon, että harjoittelusta olisi muutakin hyötyä. :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)