lauantai 9. heinäkuuta 2016

Olohuoneen must have!

Alisan huoneen ohella olohuone on uudistumassa kokonaan tulevaan kotiin. Tällä hetkellä meidän olohuone on täynnä eriparisia huonekaluja, joista jokainen sohvaa lukuunottamatta taitaa olla saatu jostain. Olohuone on ollut viime aikoina todellinen murheenkryyni itselleni, joten onneksi voimme uusia sen lähes kokonaan uuteen kotiin.

Tulevassa kodissamme olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat yhtenäistä tilaa ja muodostavat vessan ja eteisen kanssa meidän alakerran. Olohuoneesta on lisäksi käynti patiolle.

Sisustuksessa olen tällä hetkellä tykästynyt pelkistettyyn ja melko skandinaaviseen tyyliin. Uuteen kotiin haluan jonkin verran lisää valkoista, mutta en kuitenkaan viihdy täysin valkoisessa sisustuksessa. Tummanharmaa Kivik-divaanisohva saa jäädä vanhasta sisustuksesta jäljelle.

Alla on kollaasi juttuja joita olen suunnitellut hankkivani uuteen kotiin:Hay Tray -pöytä Finnish design shop
Bestå tv-taso Ikea
Ruokapöydän tuolit Ellos
Lokki-valaisin Prisma

Meillä on tällä hetkellä todella massiivinen sohvapöytä, jonka alta on todella hankala siivota. Päätinkin, että uuteen kotiin haluan vaalean, kevyen ja siivousta helpottavan pöydän olohuoneeseen. Ensin katselin pyöreitä puisia pöytiä, mutta sopivaa ei vain tullut vastaan. Päädyin googlettelemaan niinkin jännittävällä hakusanalla kuin "valkoinen sohvapöytä" ja tämä Hayn tarjotinpöytä, johon olen monesti törmännyt eri blogeissa ja instagramissa, tuli sopivasti vastaan. Aloin pohtimaan, että se voisi olla hyvä vaihtoehto ja juuri sopivan keveä. Aluksi olen ajatellut ostaa yhden ison pöydän, koska pöytä paukuttelee muutenkin budjettimme rajoja, mutta ideana itseäni kiehtoo eri kokoisten pöytien yhdistely. Pienin malli tarjotinpöydistä sopisi täydellisesti myös yöpöydiksi, ehkä alan säästämään seuraavaksi niihin! :)

Uudelle tv-tasolle mulla oli kaksi vaatimusta: valkoinen ja ovellinen! Meillä on nyt avonainen, eikä siellä voi säilyttää mitään, koska muuten se näyttää mielestäni sotkuiselta. Tämä Ikean Bestå kaappi on juuri sopiva! Tuleva kotimme on kaksikerroksinen ja Alisan huone on yläkerrassa, olohuoneeseen on siis tarpeen saada säilytystilaa myös leluille. Todennäköisesti tulemme kiinnittämään tv:n seinään, joten varsinaisesti tv-tasona kaappi tuskin tulee toimimaan, mutta se kätkee näppärästi johdot sisälleen.

Ruokailutila on olohuoneen yhteydessä ja vihdoin meille mahtuu tarvittaessa vaikka kahdeksan hengen ruokapöytä. Ajattelin kuitenkin pärjätä kuuden hengen ruokailuryhmällä, mutta siitä aiheutui yksi ongelma! Meillä on tällä hetkellä vain neljä tuolia ja IKEA ei niitä enää valmista. Sain siis loistavan tekosyyn tilaisuuden uusia tuolit. Vitran aidot ja alkuperäiset olisivat tietenkin ihan mahtavat, mutta mahtava olisi ollut hintakin kuudelle tuolille ja Samuli oli "hieman" sitä mieltä, etten saa niitä ostaa. Ja jos totta puhutaan, en olisi kyllä raaskinutkaan. :D Nämä Elloksen tuolit kelpaavat kuitenkin hyvin ja tällaiset meille on tulossakin. Uskon, että tuolit tulevat sopimaan meidän valkoisen pöydän kanssa kivasti. Haluaisin jossain kohtaa uusia myös pöydän, mutta nyt se saa vielä jäädä.

Ruokapöydän yläpuolelle tarvitaan tietenkin lamppu ja siihen olenkin ajatellut tätä ajatonta Lokki-valaisinta. Mulla on ollut tähän mahtava säästösuunnitelma! Nimittäin kerran kun kävin Prismassa, tajusin että siellä myydään näitä lamppuja ja hyvin usein saan kisoista palkinnoksi juuri s-ryhmän lahjakortteja. Emme yleensä käytä s-kauppoja ruokaostoksiin, joten ei tule käytettyä niitä lahjakortteja siihenkään. Päätinkin siis säästää palkintolahjakorttejani ja ostaa tämän valaisimen niillä vähän kuin palkinnoksi  itselleni. :)

Ollaan koko kevät säästetty rahaa uutta sisustusta varten, joten tuntuu erityisen kivalta valita mieleisiä huonekaluja. Tietenkään budjetti ei ole rajaton ja onkin mietittävä mitä ostetaan ensin ja mihin aletaan säästämään lisää. Verhot, matot ja muut sisustustavarat on vielä vähän mietinnässä, mutta etsitään sitten hiljalleen mieleisiä. :)

En meinaa malttaa, että pääsen toteuttamaan nämä haaveet! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)