keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Laivalla lapsen kanssa

Viime viikolla sain idean, että haluan lähteä laivalle Alisan ja Samulin kanssa. Olen todennut päiväristeilyn olevan tässä kohtaa paras vaihtoehto Alisan kanssa, juuri sopivan mittainen. Yön yli laivalla lapsen kanssa saattaisi äkkiä käydä myös meille vanhemmille tylsäksi, koska Alisa on kuitenkin laitettava ajoissa nukkumaan iltaisin. Niimpä lähdimme sunnuntaina punavalkoisille laivoille päiväristeilylle.


Sunnuntaiaamuna kahdeksalta saavuimme Viking Linen satamaan ja lähdimme Amorellalla kohti Maarianhaminaa. Olin varannut meille aamupalan heti laivan lähtiessä, joten saimme suoraan kävellä syömään. Aamupala sopi hyvin myös Alisan päivärytmiin ja tarjolla oli paljon Alisalle sopivaa ruokaa.

Menomatkaa kulutimme pallomeressä ja leikkihuoneissa sekä maisemia katsellen. Osallistuttiin myös bingoon, mutta voittoa ei tällä kertaa osunut kohdalle.


Me emme varanneet kumpaankaan suuntaan hyttiä, sillä tiesin Alisan nukkuvan päiväunet myös rattaissa. Kun väsy alkoi iskeä silmään, menimme kävelemään pitkin hyttikäytäviä, missä oli tarpeeksi rauhallista. Kun Alisa nukahti, ehdimme mekin hetkeksi istahtaa ja nauttia kahvia rauhassa.

Maarianhaminassa vaihdoimme laivaa Viking Gracelle ja heti laivaan astuessa kello olikin sen verran, että varaamamme ruokailu odotti. Laivalla oikeastaan parasta on juuri ruoka ja etenkin Gracen ruokatarjonta on erinomaista. Parasta buffetissa on aina alkuruoka- ja jälkiruokapöytä. Yleensä en juurikaan syö lämmintä ruokaa ollenkaan, saan itseni kyllä täyteen alku- ja jälkiruoasta. Myös lapsen kanssa buffet on mielestäni helppo tapa ruokailla ja tälläkin kertaa Alisalle löytyi paljon hyvää syötävää. Vielä Alisasta ei tietenkään mene edes hintaa ruokailussa joten siinäkin mielessä buffet on hyvä vaihtoehto. Ylivoimaisesti parasta Alisan mielestä ruokailussa oli mansikat, niitä kyllä upposi useampi naperon napaan.

Ruokailun jälkeen Alisa alkoi käymään hieman levottomaksi, reissu oli varmasti hänelle raskas ja päivä pitkä. Yritimme purkaa energiaa leikkihuoneissa, joita Gracella oli onneksi useampia, lisäksi Alisa kävi tanssimassa tanssilattialla ja ulkoilimme kannella. Kun pääsimme satamaan, Alisa nukahti Samulin syliin ja nukkui oikeastaan aamun asti.
Vilkas taapero meinasi välillä kiristää meidän vanhempien hermoja, mutta hienosti selvittiin reissusta ja kaikilla oli mukavaa. Yksi kiva muisto taas kesälomastamme. Tällainen päiväristeily lapsen kanssa on kyllä suhteellisen helppoa, suosittelen! :)

Alisan ilmeestä huolimatta, kyllä taaperokin laivalla viihtyi! :D

4 kommenttia:

 1. Mä olen taas taaperon myötä innostunut laivalla käynneistä. Niissä on hyvin ohjelmaa lapsille ja kivat leikkipaikat. Meillä taapero valvoo aika kauan, joten meille sopii hyvin myös nuo 24h risteilyt. En ollutkaan ajatellut, että voivat olla vähän hankalia, kun monet lapset menevät aikaisin nukkumaan ennen kuin luin juttusi. Aina en näköjään ajattele itseäni pidemmälle...

  Meillä on mieheni kanssa ihan sama juttu, että buffassa parasta on alkupalat ja jälkkärit. Ja usein skipataan pääruoka, että jaksetaan jälkkäriäkin :) Kiva tietää ettei olla ainoita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vuorokauden risteilyt sopii tietysti paremmin jos lapsi jaksaa valvoa pidempään, silloin siitä on vanhemmillekin ehkä enemmän iloa. :)

   Poista
 2. Kuulostaa mukavalle :) Meillä oli tarkoitus lähteä kesällä Tukholmaan, mutta onneksi ei ehditty varata matkaa. Jatkuvan sairastelun jälkeen päätettiinkin siirtää reissu mahdollisesti syyslomalle tai muuten syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Toivottavasti pääsette syksymmällä risteilemään. :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)