sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Terkut muuttokaaoksen keskeltä!

Viimeinen viikonloppu ennen muuttoa ja kämppä on kyllä sen näköinenkin! Laatikoita siellä, jätesäkkejä täällä. Olen pakannut pakannut ja pakannut. Lisäksi ollaan siivottu samalla vanhan asunnon luovutusta varten. Pesin jopa ikkunat! Tosin vain ulkoa ja sisältä. Vihoviimeistä hommaa koko ikkunoiden pesu.

Meillä on hieman tiukka aikataulu muuton ja asunnon luovuttamisen kanssa, joten yritän tehdä mahdollisimman paljon etukäteen. Lisäksi haluaisin pestä kaikki uuteen kotiin vietävät tekstiilit jo valmiiksi, siksi meillä pesukone laulaa koko ajan ja eilen käytiin Samulin kanssa mattopyykillä. Ei uskallettu jättää mattoja yöksi pihalle, joten kannettiin hieman kosteat matot sisälle, nyt niitä roikkuu ovien ja tuolien päällä, kaaosta lisäämässä.


Voisin väittää olevani kohta jo varsinainen konkari muuttamisen suhteen, sillä viime vuosina on tullut muutettua vuoden välein. Nyt onneksi pitäisi muuttamisten olla hetkeksi ohi. Keräsin tähän alle muutaman vinkin joiden avulla koitan selvitä tästä(kin) muutosta edes jotenkin järjissäni:

*Ylimääräisestä tavarasta eroon.*
Vaikka ollaan muutettu vuosi sitten niin turhaa roinaa on taas kertynyt. Olen heittänyt tavaraa pois, myynyt, antanut eteenpäin... En haluaisi viedä uuteen asuntoomme yhtään ylimääräistä tavaraa, koska inhoan roinaa.


*IKEAn siniset kassit.*
Onko parempia muuttokasseja? Ei!


*Rullaustekniikka.*
Ensin kiroilin kun vaatteet vie niin paljon tilaa kassissa, mutta sitten muistin äidin opettaman rullaustekniikan, johan alkoi kasseihin mahtumaan vaatetta!


*Kassien ja laatikoiden nimeäminen esim. huoneittain.*
Kun laatikossa lukee mihin huoneeseen se on menossa, helpottaa tavaroiden purkamista uudessa kodissa. Itse en pysty elämään kauaa muuttolaatikoiden keskellä ja sen takia haluan purkaa laatikot yleensä heti muuttopäivänä. Samoin yritän välttää sekalaisten tavaroiden laatikoita, ettei tarvitse poukkoilla ympäri asuntoa purkuvaiheessa oikeaa paikkaa etsiessä.


*Tarpeeksi suuri muuttoauto.*
Ei siinä, muutto onnistuu kyllä vaikka henkilöautolla useampaan kertaan ajamalla, mutta kyllä kunnollinen muuttoauto helpottaa muuttoa. Onneksi meillä on perhepiirissä parikin isoa autoa niin saadaan tavarat kerralla autoon ja perillä ulos. Lisäksi nyt kun aiotaan ostaa useampia uusia huonekaluja, saadaan kerralla hakea tavarat kaupasta ja viedä uuteen kotiin.


Näillä vinkeillä yritän itsekin selviytyä muutosta mahdollisimman helposti ja kivuttomasti!

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille! :)2 kommenttia:

  1. Me ollaan kans muutettu oikeestaan vuoden välein nyt viimeiset vuodet ja taas katsellaan asuntoa, vähän isompaa tällä kertaa, jos siellä pysyis jopa pari vuotta:D

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)