keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kesäloman aika

...mutta ei minulla, vaan Alisalla.

Eilen Alisalla oli viimeinen hoitopäivä ja nyt on siis kesäloman aika ja tänään ensimmäinen lomapäivä. Kieltämättä iski haikea olo ja kyynel silmäkulmaan kun hain Alisaa viimeistä kertaa hoidosta. Etenkin kun Alisan hoitotäti puhui niin kaunisti meidän vekarasta.


Tänä keväänä olen ymmärtänyt, mikä merkitys hyvällä päiväkodilla on! Miltä tuntuisi mennä aamulla töihin, jos koko ajan pitäisi miettiä ja kantaa huolta, mitä hoitopäivän aikana tapahtuu? On ollut mukavaa mennä töihin kun voi turvallisin mielin luottaa oman aarteensa osaaviin ja lempeisiin käsiin. Meidän vanhalle päiväkodille iso peukku! Päiväkotitaival alkoi hyvillä fiiliksillä ja toivotaan, että se saa jatkoa myös syksyllä.

Miten muuten tulen kestämään ne lukuisat kevätjuhlat ja ryhmien/luokkien vaihdon, kun tämä ensimmäinen otti jo koville? En ole kovin herkkä ihminen, mutta kyllä sain tosissani nieleskellä kyyneleitä kun kävelimme Alisan kanssa kotiin päiväkodista.

Hyvä asia on kuitenkin se, että Alisalla on nyt 2,5 kuukautta lomaa ja vaikken itse yhtä pitkään saa lomailla, helpottaa tämä kuitenkin meidän arkea. Olen koko kevään mennyt mahdollisimman aikaisin töihin, jotta olen saanut haettua Alisan ajoissa. Nyt kesän ajan pystyn menemään myöhemmin töihin, mikä tarkoittaa pidempiä ja parempia yöunia, jee!


Mulla on hirveä suunnittelu juhannusta varten meneillään. Samuli on juhannuksena jo kesälomalla ja mullakin on kolme päivää vapaata. Tämä on siis pisin yhteinen loma-aikamme tänä kesänä ja olisi kiva kehitellä jokin reissu. Ahvenanmaata olen suunnitellut alustavasti, onko teillä antaa vinkkejä saaristoreissuun? Tai onko teillä mielessä jotain muuta kivaa kohdetta?

Vaikka omaan kesälomaan on vielä viikkoja aikaa, ollaan täällä kuitenkin ihan lomafiiliksissä.

Onko teidän joukossa kesälomalaisia? :)2 kommenttia:

  1. Haikeita hetkiä tulee vielä paljon, mutta kyllä ne kestää. Ja jos valuttaa kyyneleitä, on tuskin ensimmäinen ja viimeinen niin tekevä äiti. Tai näin mä ainakin olen uskotellut itselleni :D

    Toivottavasti lomalainen saa nauttia lomastaan tällaisessa ihanassa kesäsäässä!

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)