sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Ilmaista kesätekemistä

Kesä ja lomat verottaa monesti vanhempien lompakkoa, mutta onko suuri rahan kulutus välttämätöntä onnistuneeseen kesään? Uskon, että moni ilmainen tekeminen on yhtälailla kivaa ja mieleenpainuvaa, joten ajattelinkin koota tähän kaksitoista kivaa ilmaista kesätekemistä! Postauksessa on vinkkejä niin Turkuun kuin missä tahansa toteutettavaksi.


 • Lähde retkelle esimerkiksi metsään, jos haluaa retkeen vähän spesiaalimpaa jännitystä, kokeilkaa geokätköilyä! Geokätköily onnistuu lähes kaikkialla, sillä kätköjä löytyy Suomesta todella paljon. Googlatkaa ja kokeilkaa!

Ilmaista kesätekemistä


 • Hotellit ja asuntoautot on niin so last season! Lainatkaa teltta ja lähtekää yöksi telttailemaan. Joskus voi riittää ihan oma takapiha telttailuun! Telttailu on nimenomaan hyvää ilmaista kesätekemistä, jos sen vielä toteuttaa omalla takapihalla.

 • Tuleeko aina käytyä samassa leikkipuistossa? Lähtekää johonkin eri leikkipuistoon, ne kun on usein ihan ilmaisia. Turussa on mahtava seikkailupuisto, josta löytyy esimerkiksi eläimiä ja liikennepuisto, vieläpä ilmaiseksi.


Ilmaista kesätekemistä


 • Autoilu ei ole ilmaista, mutta jos liikutte autolla Suomessa, löytyy täältä monia upeita paikkoja, joissa käyminen ei maksa mitään. Esimerkkinä vaikka Lohtajan ja Kalajoen hiekkarannat.

 • Maisemat ei myöskään maksa mitään, Turussa ainakin Jätemäki ja Kakolanmäki ovat näköalojen puitteissa hyviä retkikohteita. 

 • Rannalla on kiva viettää päivisin aikaa, mutta jännittävää voisi olla myös yöuinti, joka tosin ei sovellu ihan pienimmille lapsille.

Ilmaista kesätekemistä


 • Sadepäivien pelastus on kirjastot ja monet museot joihin ei ole pääsymaksua. Niistä löytyy naperoille paljon ihmeteltävää.

 • Laivojen bongaus satamassa, sopivaan aikaan jos osuu Turussa niin Ruissalosta ja Hirvensalosta voi ainakin bongailla ohi lipuvaa viikkaria ja siljaa. Veneiden ja pienempien laivojen bongaus onnistuu Turussa esimerkiksi Aurajokirannassa.

 • Laivojen lisäksi esimerkiksi lentokoneiden tai junien bongailu voi olla mukavaa puuhaa, varsinkin jossei niitä näe joka päivä.


Ilmaista kesätekemistä


 • Omat eväät mukaan ja piknikille! Paikaksi kelpaa melkein mikä tahansa!

 • Turussa ainakin seurakunnat ja MLL järjestävät erilaisia kesäkerhoja, puistotoimintaa ja muuta ilmaista kesätekemistä, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Monilla paikkakunnilla on myös sellaista puistotoimintaa, joihin isomman lapsen voi jättää muutamaksi tunniksi puistotätien tai -setien ohjaukseen.

 • Mä tykkäsin mukulana käydä mato-ongella, vaikken madoista tai kaloista oikein pidäkään, Mun ensimmäinen onki taisi olla isän itse tekemä, joten edullisesti pääsee siinäkin!


Raha ei siis välttämättä ole edellytys onnistuneelle kesälle, ilmaista kesätekemistä löytyy kunhan käyttää edes vähän mielikuvitusta. Lopulta parhaat muistot saattavat syntyä ihan jostain muusta kuin huvipuistoista ja muista.


Pistäkääs teidän vinkit ilmaiseen kesätekemiseen jakoon! :)

2 kommenttia:

 1. Kivoja vinkkejä! Meillä tyttö on innoissaan kummilassa nukkunut trampoliinilla ja kotona nukutaan ennemmin leikkimökin tasaisella lattialla kuin teltassa. Ilkeät vanhemmat ajattelevat siis vain omaa etuaan :D

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)