tiistai 21. kesäkuuta 2016

Isä kotona

Meillä alkoi kotona ihan uusi juttu! Nimittäin seuraavat neljä viikkoa meillä on isä kotona ja päävastuussa Alisan hoidosta. Samulilla alkoi siis kesäloma ja Alisa saa viettää laatuaikaa isin kanssa. Meillä ei tänä kesänä osuneet kesälomat yksiin, kun itse lomailen vasta elokuussa, mutta ei tämä pöllömpää ole näinkään. Onpahan Alisalla mahdollisimman pitkä loma.

Vaikka Samuli onkin paljon ollut aina Alisan kanssa, jännitti mua silti hieman miten täällä sujuu, kun itse olen töissä. Tämä on kuitenkin eka kerta kun Alisa on yhtäjaksoisesti isin kanssa useamman viikon. Totta kai mun olisi alkuun tehnyt mieli kirjoittaa paperille ohjeet, mutta sitten se alkoi tuntumaan hieman hupsulta ajatukselta.


Olen antanut Samulille vapaat kädet Alisan kanssa touhuilemiseen, sillä heillä on kuitenkin loma, enkä halua pilata sitä nipottamalla aikatauluista tai muusta. Perusrytmi on kuitenkin kunnossa, joten pienet joustot ja soveltamiset tuskin tekevät pahaa.


Isä kotona, mutta missä on Keke?


Mitähän kaikkea nämä kaksi vielä keksivät? Eilen kun tulin töistä, Alisa selasi Vauhdin Maailma -lehteä ja kyseli "Missä Keke on?" Ihmettelin tovin mitä hän oikein tarkoittaa, kunnes Samuli kertoi opettaneensa Alisan tunnistamaan Keke Rosbergin kuvan lehden sivulta. :D Eli näiden neljän viikon aikana Alisa saattaa oppia oikeastaan ihan mitä vaan, joten sitä odotellessa. :D

Tämä on varmasti Alisallekin erityisen mukavaa, sillä isin kanssa kuitenkin tehdään vähän erilaisia juttuja kuin äidin kanssa. Vaihtelu virkistää ja olen sitä mieltä, että iseille pitää antaa vapaus toimia ja kasvattaa omalla tyylillään. Toki on asioita joita en halua Alisan tekevän tai saavan, mutta niistä olemme onneksi Samulin kanssa samaa mieltä. Luulen Samulinkin nauttivan kun saa touhuta Alisan kanssa omia juttuja rauhassa. Olivat he eilen jo törmänneet pihalla toiseen isi-lapsi pariin leikkikentällä.

On tämä Samulin lomailu mullekin vähän luxusta kun on toinen joka tekee kotitöitä päivisin, pyykkää ja siivoaa. Pääsen itsekin iltaisin helpommalla. Toivottavasti näiden kahden lomaan mahtuu kuitenkin muutakin kuin siivoamista ja pyykkäämistä! :D

Onko muut isit tänä kesänä lomalla ja koti-iseinä? :)

2 kommenttia:

  1. Meillä mies haluaisi hetken olla koti-isänä, mutta se ei valitettavasti ole mahdollista. Nyt jännitetään kovasti saadaanko edes yhteistä lomaa hieman kesällä :)

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)