torstai 2. kesäkuuta 2016

Kesäparveke

Viime viikonloppuisia valmistujaisjuhlia varten päätin myös laittaa meidän parvekkeen lopulliseen kesäkuntoon. Meidän kesäparveke on tänä vuonna täynnä valkoista ja vaaleanpunaista. Kukkalajikkeiksi valikoitui marketat ja pelargoniat.
En ole mikään viherpeukalo, enkä todellakaan kaipaa pihahommia tai rikkaruohojen nyppimistä, mutta parvekkeelle on aina kiva saada kesää erilaisilla kukilla ja yrteillä. Tulevassa kodissa meillä on koko takapiha laudoitettu terassiksi ja se on ehdoton plussa tällaisen laiskan puutarhurin mielestä.

Tykkään jonkin verran "kasvattaa" myös yrttejä parvekkeella... ...siis ostin kaupasta niitä valmiiksi kasvatettuja ruukkuyrttejä ja ja iskin kotona purkkeihin ja pihalle. Nyt meillä kasvaa persiljaa ja tilliä, helppoa ja nopeaa viljelyä. 


Yhtenä vuonna kasvatin ämpärissä perunoita, mutta tänä vuonna en taida jaksaa. Lähestyvä muutto rajoittaa puutarhurointiani, sillä mitä vähemmän tavaraa, sen vähemmän pakattavaa ja kannettavaa!

Löysin viime viikolla Lidlistä tuon ison valkoisen lyhdyn, joka sopii mahtavasti yhteen aikaisemmin hankkimani lyhdyn kanssa. 9,90€ hinta hyvänkokoisesta lyhdystä ei mielestäni ollut paljon. Olen yllättynyt viime aikoina, miten paljon ostettavaa olen löytänyt Lidlistä. Siellä ei voi heräteostoksilta välttyä!
Nyt otan kuitenkin tässä puutarhuroinnissa tavoitteeksi pitää parvekkeen kukkaset hengissä läpi kesän. Haluatteko lyödä vetoa onnistunko? Veikkaan, ettei tule olemaan helppoa, unohdan aina kastella kukkia. 

Onko teillä jo parvekkeet kesäkunnossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)